Në këtë tutorial, unë do t'ju tregoj një metodë të provuar dhe të vërtetë për vendosjen e tekstit në një kurbë në GIMP. Është shumë e thjeshtë, miqësore për fillestarët dhe kërkon vetëm disa hapa bazë. Mund ta shikoni versionin e videos direkt më poshtë, ose ta kaloni atë për versionin e artikullit. Le të fillojmë!

Për fillestarët, do të dëshironi të krijoni një imazh të ri. Këtë mund ta bëni duke përdorur tastin e shkurtores ctrl+n (cmd+m në një MAC) ose duke shkuar te File>New.

Në kutinë e dialogut "Imazhi i ri" që shfaqet, vendosni gjerësinë dhe lartësinë për imazhin tuaj (të përshkruara në të gjelbër në foton e mësipërme) dhe klikoni OK për të krijuar dokumentin e ri (shigjeta e kuqe).

Me dokumentin e ri të krijuar, kapni mjetin Text nga kutia e veglave duke klikuar në ikonën e tij (shigjeta e kuqe në imazhin e mësipërm) ose duke përdorur tastin e shkurtores "T". Klikoni në përbërjen tuaj me mjetin Tekst dhe shkruani tekstin tuaj (shigjeta jeshile në imazhin e mësipërm). Në rastin tim, shkruajta "Vendos tekstin në një kurbë".

Për të ndryshuar fontin e tekstit tuaj, zgjidhni të gjithë tekstin brenda kutisë së tekstit ose me miun ose duke përdorur tastin e shkurtores ctrl+a (cmd+a në një MAC). Më pas, lundroni te skeda Fonts (shigjeta e kuqe në imazhin e mësipërm) dhe gjeni fontin që dëshironi të përdorni. Klikoni mbi fontin pasi ta keni gjetur për ta aplikuar në tekstin tuaj të zgjedhur (shigjeta jeshile).
Ndërsa teksti juaj është ende i zgjedhur, mund të ndryshoni gjithashtu madhësinë e fontit brenda redaktuesit të tekstit (shigjeta e kuqe në imazhin e mësipërm) duke shtypur manualisht një vlerë të re. E rrita madhësinë e shkronjave në 150.
Rregullimi i fundit që do të bëj përpara se të vendos tekstin në kurbë është se do ta rreshtoj tekstin me kanavacën e imazhit. Për ta bërë këtë, do të rrëmbej mjetin e shtrirjes nga kutia e veglave (shigjeta e kuqe në imazhin e mësipërm) dhe do të klikoj mbi tekstin me mjetin e shtrirjes për ta zgjedhur atë (shigjeta blu). Më pas do të sigurohem që kutia rënëse "Në lidhje me:" është vendosur në "Image" (shigjeta e verdhë në imazhin e mësipërm). Së fundi, unë do të klikoj butonat "rreshtoj qendrën e objektivit" dhe "rreshtoj në mes të objektivit" (të përshkruara në të gjelbër) për të rreshtuar tekstin në mes të imazhit.
Tani që teksti ynë është konfiguruar, ne mund ta vendosim tekstin në një kurbë. Për ta bërë këtë, unë do të rrëmbej mjetin "Shtigjet" nga kutia ime e veglave duke klikuar ikonën e tij (shigjeta e verdhë në imazhin e mësipërm) ose duke përdorur tastin e shkurtores "B". Me veglën Paths aktiv, unë do të klikoj në përbërjen time për të krijuar pikën e parë të rrugës sime – e quajtur "Nyja" (shigjeta jeshile). Më pas, do ta lëviz miun në të djathtë dhe do të klikoj dhe tërhiq miun për të krijuar një nyje të dytë (shigjeta të kuqe). Duke tërhequr miun, unë po krijoj një dorezë - e cila më pas përdoret për të krijuar një kurbë në rrugën time.
Për të kompletuar kurbën, do të klikoj dhe do të tërhiq mausin edhe një herë drejt anës së djathtë të kompozimit tim. Kjo do të krijojë një nyje tjetër me doreza dhe unë mund t'i lëviz përsëri dorezat për të rregulluar kurbën. Do të vini re se e bëra kurbën për të njëjtën gjatësi si kutia ime e përgjithshme e tekstit.

Tani që kemi tekstin dhe kurbën tonë, gjithçka që duhet të bëj për ta vendosur tekstin në kurbë është të klikoj me të djathtën në shtresën e tekstit (shigjeta e kuqe në imazhin e mësipërm) dhe të zgjedh opsionin "Text along Path" (shigjeta jeshile) .

Rezultati i këtij veprimi do të jetë teksti juaj i konvertuar në një shteg dhe më pas do të vendoset përgjatë kurbës (shigjeta e kuqe në imazhin e mësipërm). Ne kemi mbaruar ende, pasi tani duhet t'i shtojmë stilin/ngjyrën tekstit tonë!

Hapi i parë për të stiluar tekstin tonë është krijimi i një shtrese të re – gjë që mund ta bëj duke klikuar ikonën “New Layer” në panelin e Layer (shigjeta e verdhë në imazhin e mësipërm). Më pas, do të emërtoj sipas shtresës së re “Tekst i lakuar” (shigjeta e kuqe) dhe klikoj OK (shigjeta jeshile).

Në shtresën time të sapokrijuar "Tekst i lakuar" dhe me mjetin tim Shtigjet ende aktiv, do të klikoj në butonin "Mbush Shtegun" në Opsionet e Veglave për mjetin Shtigjet (shigjeta e verdhë). Në dialogun "Mbush shtegun" që shfaqet, unë do të zgjedh "Ngjyrë të ngurtë" dhe kliko "Mbush". Kjo do të plotësojë tekstin tim me çfarëdolloj ngjyre që kam vendosur në plan të parë (në këtë rast, e zezë).

Tani që teksti im po shfaqet përgjatë kurbës sime, unë do të pres shtresën "Teksti i lakuar" (shigjeta e kuqe) në këtë tekst të lakuar në mënyrë që të mund ta rreshtojmë tekstin me imazhin. Për ta bërë këtë, do të sigurohem që shtresa e tekstit të lakuar është aktive dhe do të shkoj te Layer>Crop to Content (shigjeta jeshile).

Më në fund, do të rrëmbej veglën Align nga kutia ime e veglave (shigjeta e kuqe – klikoni dhe mbani grupin e veglave për të shfaqur mjetin Align). Më pas do të klikoj në shtresën time të tekstit të lakuar për ta zgjedhur atë për shtrirje (shigjeta jeshile). Duke u siguruar që "Relative to" të jetë vendosur në "Image" në Opsionet e veglave (shigjeta e verdhë), më pas do të klikoj "rreshtoj qendrën e objektivit" dhe "rreshtoj në mes të objektivit" për të rreshtuar tekstin horizontalisht dhe vertikalisht me imazhin tim ( skicë e gjelbër).

Kjo eshte! Tani keni tekst në një kurbë, me gjithçka të bukur dhe të përafruar në qendër në imazhin tuaj.

Nëse ju pëlqeu ky tutorial, mund të shikoni tjetrin tim Tutoriale Video GIMP, Artikuj Ndihmë GIMP, ose merrni më shumë përmbajtje duke u bërë një Anëtar Premium DMD!

Regjistrohuni në Buletinin DMD

Regjistrohuni në Buletinin DMD

Regjistrohuni për të marrë udhëzime të reja, azhurnime të kursit dhe lajmet më të fundit mbi softuerin tuaj të preferuar me burim të hapur!

Ju keni regjistruar me sukses!

Pin atë në Pinterest

Share Kjo