Nëse kohët e fundit keni mbaruar dizajnimin e një faqeje kryesore për uebsajtin tuaj të WordPress, do të ishte e lehtë të mendonit se thjesht shtypni butonin "Publikoni" dhe faqja e re do të shfaqet si faqja juaj kryesore kur një përdorues zbret në URL-në kryesore të faqes suaj të internetit (www. shembull.com).

Sidoqoftë, pa i thënë WordPress-it se kjo është ajo që dëshironi që përdoruesit të shohin kur të zbarkojnë për herë të parë në faqen tuaj, ai në thelb nuk e di se çfarë të shfaqë si faqja juaj kryesore, përveç një furnizimi të postimeve tuaja të fundit në blog (ky është parazgjedhja vendosjen për çdo sajt të WordPress). Me fjalë të tjera, ju duhet t'i tregoni WordPress-it se në vend që të shfaqni një faqe dinamike "Postime të fundit" si faqen tuaj fillestare, dëshironi që ajo të shfaqë një faqe "Home" tradicionale, statike.

Në këtë tutorial, unë do t'ju tregoj se si të vendosni një faqe fillestare statike në WordPress 6.0.

1. Publikoni faqen tuaj kryesore

Për fillestarët, sigurohuni që faqja që dëshironi të caktoni si faqe kryesore është e publikuar. Kur shtypni “Publish” nga brenda Redaktuesit të Bllokut (shigjeta e kuqe në imazhin e mësipërm), faqja kryesore do të vendoset në çfarëdo URL të faqes suaj me pullën “/home” (duke supozuar se e keni titulluar faqen “Home” kur ju e krijoi atë).

Për shembull, në rastin tim është në "whirlybirdphoto.com/home" (e përshkruar në të gjelbër në imazhin e mësipërm). Po e trajton faqen kryesore si një faqe të veçantë.

2. Navigoni te cilësimet tuaja

Për të vendosur faqen “Home” që kemi projektuar si faqen e parë të faqes sonë të internetit, do të kthehem në zonën e administratorit të WordPress duke klikuar logon e WordPress në këndin e sipërm majtas të Redaktorit të Bllokut (shigjeta e kuqe në imazhin e mësipërm).

3. Vendosni faqen tuaj statike kryesore

Më pas, duke përdorur navigimin kryesor, do të shkoj te Settings>Reading (shigjeta e kuqe në imazhin e mësipërm).

Në krye do të shihni se "Shfaqet faqja juaj kryesore" e ndjekur nga dy butona radio. Zgjidhni opsionin "Një faqe statike" (e përshkruar në të gjelbër në foton e mësipërme).

Tani do të shfaqen dy zbritje. Për "Faqja kryesore", zgjidhni faqen që sapo keni krijuar për faqen tuaj kryesore (shigjeta e kuqe në imazhin e mësipërm). Nuk keni nevojë të zgjidhni faqen "Postime" tani. Klikoni "Ruaj ndryshimet" (shigjeta e verdhë).

Tani, kur shkruani vetëm URL-në tuaj kryesore – si WhirlyBirdPhoto.com – do të shfaqet dizajni i faqes tuaj kryesore.

Kjo është ajo për këtë tutorial! Mos harroni të shikoni të plotë Kursi WordPress 6.0 për Jo-kodues për të kaluar nga një fillestar në profesionist në dizajnin e uebit.

Regjistrohuni në Buletinin DMD

Regjistrohuni në Buletinin DMD

Regjistrohuni për të marrë udhëzime të reja, azhurnime të kursit dhe lajmet më të fundit mbi softuerin tuaj të preferuar me burim të hapur!

Ju keni regjistruar me sukses!

Pin atë në Pinterest

Share Kjo