Në këtë manual, do t'ju tregoj se si të transformoni shtigjet duke përdorur GIMP. Kjo është një detyrë shumë e lehtë për t'u përmbushur dhe mund të ndihmojë në zgjerimin e aftësive tuaja për redaktimin e fotografive dhe dizajnin grafik kur punoni në GIMP. Usefulshtë e dobishme sa herë që keni nevojë të ndryshoni formën, pozicionin, orientimin, madhësinë, etj. Të një rruge pasi ta keni vizatuar tashmë.

1. Vizatoni rrugën tuaj

Gjëja e parë që do të duhet të bësh, sigurisht, është të vizatosh rrugën tënde. Ju mund ta bëni këtë duke përdorur mjetin Paths në GIMP - të cilin mund ta përdorni përmes Kutisë së Veglave GIMP (shigjeta e kuqe në foton më sipër) ose duke përdorur butonin e shkurtër të "b". ("B" qëndron për lakoren Bezier.)

Klikoni në imazhin tuaj për të filluar vizatimin e shtegut tuaj. Klikimi do të shtojë nyje (shigjeta jeshile në imazhin më sipër), dhe midis secilës nyje do të jetë një segment i linjës. Nëse nuk jeni të njohur me mënyrën e përdorimit të mjetit të shtigjeve, ju rekomandoj të kontrolloni nga e mia Master tutorial Tool Tool për një vështrim të thelluar në këtë mjet mjaft të dobishëm.

Në shembullin tim, unë po vizatoj një shteg rreth një ore me rërë. Madhësia e fotografisë së kësaj ore me rërë është 1280 x 853 piksel (mund të shihni dimensionet e imazhit të përshkruara me të gjelbër në foton më sipër). Sidoqoftë, unë gjithashtu kam një version më të madh të kësaj fotografie që është 1920 x 1280 piksel (shënuar me shigjetën e kuqe në foton më sipër - kjo është skeda për përbërjen e dytë të fotografisë që kam hapur në GIMP).

Këshillë për Bazat e GIMP: Thjesht shkoni te File> Open për të hapur imazhet në GIMP.

Le të themi, në mënyrë hipotetike, se unë mbarova vizatimin e shtegut tim rreth objektit të orës me rërë, vetëm për të kuptuar se dua të përdor versionin më të madh të fotos. Unë nuk dua të duhet të rishkruaj të gjithë shtegun tim rreth objektit, kështu që ajo që mund të bëj është të kopjoj rrugën nga imazhi më i vogël në imazhin më të madh, dhe më pas ta shkallëzoj rrugën lart. Do të më duhet të ripozicionoj shtegun duke përdorur mjetin Move në mënyrë që të përshkruajë siç duhet objektin e orës me rërë.

Ka shumë shembuj të tjerë për të dëshiruar të shkallëzosh, lëvizësh, rrokullisësh ose rrotullohesh një shteg - ky është vetëm një shembull.

Kështu që, pasi të tërhiqet rruga ime, do të duhet të kopjoj rrugën nga përbërja ime aktuale në përbërjen time të re. Për ta bërë këtë, unë do të kaloj te skeda ime "Shtigjet" (në të djathtë të skedës time Layers - shigjeta e kuqe në imazhin e mësipërm) dhe klikoj në shtegun "Pa emër" (shigjeta e gjelbër).

Ashtu si një shtresë, ju mund të ndryshoni emrin e shtegut tuaj duke klikuar dy herë në emrin aktual dhe duke shtypur një emër të ri. Rrugën time e riemërtova "Hourglass" (shigjeta e kuqe në figurën sipër). Shtypni butonin enter për të aplikuar emrin.

Tani, kliko me të djathtën në shteg dhe shko te "Copy Path" (shigjeta e kuqe në imazhin më sipër).

Shkoni te imazhi më i madh (shigjeta e kuqe në imazhin më sipër) dhe shkoni te "Paste Path" (shigjeta e gjelbër). Kjo do të ngjisë shtegun tuaj në skedën Shtigjet.

Klikoni në ikonën "Show / Fshih" për të parë rrugën tuaj në përbërjen e re (shigjeta e kuqe në imazhin e mësipërm).

Për shkak se imazhi i ri është më i madh, rruga që kemi vizatuar në përbërjen tonë të mëparshme tani është shumë e vogël dhe në një vendndodhje të gabuar (shigjeta jeshile në imazhin e mësipërm). Do të na duhet të përdorim një kombinim të mjeteve të transformimit për ta marrë atë në vendin e duhur.

2. Ndryshoni mënyrën e mjetit tuaj të transformimit

Tani që rruga jonë është në përbërjen tonë të re, unë do të përdor mjetin lëvizës dhe mjetin e shkallës për të rregulluar shtegun në mënyrë që ajo të përshkruajë edhe një herë orën e erës.

Unë do të filloj me mjetin lëvizës, të cilin mund ta aktivizoj duke klikuar mbi të në Kutinë e Veglave (shigjeta e kuqe në foton më lart) ose duke përdorur butonin e shkurtorit "m" në tastierën time.

Sapo të zgjedh mjetin tim të lëvizjes, nën opsionet e mjetit do të zgjedh "shtegu" për mënyrën (shigjeta e gjelbër) - ky është opsioni i tretë i renditur këtu (zakonisht, si parazgjedhje, është vendosur në "Shtresë"). Kjo mënyrë do të thotë që mjeti im i lëvizjes tani do të lëvizë shtigje sesa shtresa.

Sapo mjeti lëvizës të vendoset në shtigje, unë mund të klikoj në shteg me mjetin tim të lëvizjes dhe ta tërheq atë kudo në përbërje. Unë do të tërheq shtegun në mënyrë që ajo të jetë rreth së njëjtës zonë me orën me rërë më të madhe.

Tani, unë do të përdor tastin e shkurtorit "shift + s" në tastierën time ose do të zgjedh mjetin Shkalla nga kutia ime e mjeteve (shigjeta e kuqe në imazhin më sipër). Ashtu si mjeti lëvizës, dhe çdo mjet transformimi për këtë çështje, ne gjithashtu mund të ndryshojmë mënyrën nga "Shtresa" në "Shteg" në Opsionet e Veglave (shigjeta e gjelbër).

Pasi të zgjidhet kjo mënyrë transformimi, unë do të klikoj në shteg me mjetin e shkallës. Kjo do të sjellë dorezat e transformimit rreth shtegut tim.

Unë do të klikoj dhe tërheq një nga dorezat e transformimit (mundësisht një nga dorezat e qosheve - shigjeta blu në imazhin e mësipërm) dhe do ta tërheq miun jashtë.

Mund të përdor edhe katër kutitë në qendër të shtegut për ta lëvizur atë paksa në çdo drejtim (shigjeta e kuqe në figurën e mësipërme).

Sapo të jetë në vend, unë do të shtyp butonin "Shkallë" (shigjeta blu).

3. Bëni rregullimet përfundimtare të rrugës dhe ndryshoni modalitetin e transformimit përsëri në standard

Unë rekomandoj të zmadhoni shtegun tuaj (mbani tastin ctrl dhe përdorni rrotën e miut) për t'u siguruar që është rreshtuar siç duhet me objektin tuaj. Në rastin tim, unë përdora edhe një herë mjetin lëvizës (çelësi i shkurtorit "m" në tastierën tënde) për të bërë një korrigjim të vogël në pozicionin e shtegut derisa të rreshtohej (shigjeta e kuqe në imazhin e mësipërm).

Pasi të keni mbaruar, unë rekomandoj që të ndryshoni mënyrën e mjeteve tuaja të transformimit përsëri në "Shtresë" (shigjeta blu) për t'u siguruar që të mos hutoheni kur përpiqeni të transformoni një shtresë në të ardhmen (nëse modaliteti është vendosur në rrugën e duhur, mjeti nuk do të funksionojë kur përpiqeni të shkallëzoni një shtresë, për shembull - do të merrni një mesazh gabimi në shiritin e statusit. Meqenëse transformimi i një shtrese është më i zakonshëm sesa transformimi i një shtegu, unë ndryshoj mënyrat e mia të mjetit të transformimit përsëri në Shtresë kur Unë kam mbaruar me ta).

Kjo është ajo për këtë tutorial! Nëse ju pëlqeu, mund të shikoni tjetrin tim Udhëzime GIMP, ose mund të bëhet një Anëtar Premium për qasje në të gjitha kurset dhe klasat e mia GIMP dhe mësimet premium.

Pin atë në Pinterest