Në këtë artikull, unë do t'ju tregoj se si të ruani zgjedhjet në GIMP, si dhe si të eksportoni zonat e përzgjedhjes nga një përbërje dhe t'i importoni ato zgjedhje në një përbërje tjetër.

Unë kam një version video të këtij tutoriali, të cilin mund ta shikoni më poshtë, ose mund të kaloni te artikulli i ndihmës, i cili është në dispozicion në 30+ gjuhë përmes gjuhës zbardhëse në këndin e sipërm të majtë.

Metoda 1: Ruaj zgjedhjet me kanale

Hapi 1: Vizato zgjedhjen tënde

Hapi i parë është të tërhiqni zgjedhjen tuaj. Unë nuk do ta mbuloj këtë proces për këtë artikull të veçantë ndihmës pasi kam disa mësime se si të vizatoj zgjedhje duke përdorur mjete të ndryshme (d.m.th. duke përdorur Zgjedhni Vegël Parathënie or Heqja e sfondit nga një foto). Ju mund të përdorni një shumëllojshmëri të mjeteve për të përfunduar punën, duke përfshirë Vegël Lasso, Vegël Zgjedhjeje Foreground, ose Vegla e shtigjeve (Unë rekomandoj dy mjetet e fundit).

Sapo të tërhiqet zgjedhja juaj, do të shihni "Milingonat Marshuese" rreth zonës së përzgjedhjes - të cilat janë thjesht linjat lëvizëse të pikëzuara që përshkruajnë zonën e përzgjedhjes (shigjeta e kuqe në figurën e mësipërme).

Hapi 2: Ruaje në Kanal

Tani që zona juaj e zgjedhjes është tërhequr, mund ta ruani duke shtuar zonën e zgjedhjes si një kanal në kartën tuaj Kanalet. Për ta bërë këtë, lundroni tek kartela Kanalet (shigjeta e kuqe në figurën e mësipërme).

Klikoni në ikonën "New Channel" në këndin e poshtëm të majtë të dialogut të Kanaleve (shigjeta blu në figurën e mësipërme).

Kjo do të krijojë një kuti dialogu të etiketuar "New Channel". Këtu, mund të vendosni një emër për zgjedhjen tuaj (shigjeta e kuqe në figurën e mësipërme), të shtoni një etiketë me ngjyra për qëllime etiketimi, të vendosni një "Mbush Opacity" dhe të mbushni ngjyrën (Unë rekomandoj të tërhiqni rrëshqitësin Fill Opacity deri në 0 - kjo do ta mbajë kanalin të mos mbivendosë një ngjyrë në imazhin tuaj origjinal), dhe më në fund ajo ka një mundësi për të "Inicializuar nga Përzgjedhja" (shigjeta blu në imazhin e mësipërm).

Unë do ta ndryshoj emrin e përzgjedhjes sime në "Zgjedhja e Ruajtur", klikoni në opsionin e parë të etiketës me ngjyra për t'i dhënë zgjedhjes një etiketë me etiketë ngjyrash, vendosni Opacity Fill në 0 dhe më e rëndësishmja sigurohuni që të kontrolloj kutinë e etiketuar "Initialize nga Zgjedhja ”(shigjeta blu në imazhin e mësipërm). Nëse nuk e kontrolloj atë kutinë e fundit, kanali që krijoni nuk do të përmbajë zonën tuaj të zgjedhjes, dhe kështu zgjedhja juaj nuk do të ruhet.

Klikoni OK për të aplikuar cilësimet tuaja (shigjeta e kuqe në figurën e mësipërme).

Tani do të shihni zonën tuaj të zgjedhjes në butonin "Kanalet" (shigjeta e kuqe në figurën e mësipërme) - me zonën e bardhë që tregon gjithçka në zgjedhje dhe zonën e zezë që tregon gjithçka jashtë zgjedhjes.

Tani mund të heq zgjedhjen e zonës time të zgjedhjes duke shkuar te Zgjidh> Asnjë (shigjeta e kuqe në imazhin e mësipërm). Unë mund të vazhdoj të punoj në imazhin tim dhe mund të kthehem në skedën Kanalet në çdo kohë për të aktivizuar zonën time të zgjedhjes që është ruajtur.

Për të riaktivizuar zgjedhjen time, thjesht mund të klikoj ikonën e emërtuar "Zëvendësoni zgjedhjen aktuale me këtë kanal" në këndin e poshtëm të djathtë të dialogut të Kanalit (shigjeta e kuqe në figurën e mësipërme). Kjo do të rivarros zonën time të zgjedhjes që ruajta si kanal. Klikoni këtë buton tani për të ndjekur së bashku me hapin tjetër.

Hapi 3: Përdorni maskën e shpejtë për zgjedhjen e eksportit

Nëse do të doja ta transferoja zonën time të përzgjedhjes nga përbërja ime e tanishme në një përbërje të re, së pari dua të sigurohem që përzgjedhja ime është aktive (të cilën minierë po e ndjek tani pas hapit të fundit).

Sapo të bëj një përzgjedhje aktive, do të aktivizoj maskën time të shpejtë duke klikuar ikonën e vogël të Maskës së Shpejtë në këndin e poshtëm të majtë të kanavacës time (shigjeta blu në figurën e mësipërme), ose duke përdorur zhvendosjen e tastit të shkurtoreve + q në tim keyboard.

Tjetra, unë do të godas ctrl + c ose shkoj te Redakto> Kopjo për të kopjuar maskën time të shpejtë. Pastaj, do të kaloj te përbërja ku do të doja të ngjisja maskën time të shpejtë.

Pasi të jem në përbërjen time të dytë, do të kthej edhe një herë maskën e shpejtë në përdorimin e ikonës në këndin e poshtëm të majtë (shigjetën blu në figurën e mësipërme) ose duke përdorur shift + q.

Unë pastaj do të ngjis zonën e përzgjedhjes që kopjova herët duke shtypur ctr + v në tastierën time ose duke shkuar te Redakto> Ngjit. Tani duhet të shihni formën e përzgjedhjes suaj nga përbërja e mëparshme në maskën e shpejtë (shigjeta blu në imazhin më sipër). Në këtë rast, zona ime e përzgjedhjes është shumë më e vogël se përbërja e dytë, sepse përbërja e parë ishte një imazh më i vogël.

Në fund, fikni maskën e shpejtë duke klikuar ikonën e shpejtë të maskës (shigjetën e kuqe) ose duke përdorur tastin e shkurtore shift + q. Zona e zgjedhjes suaj tani do të tërhiqet në përbërjen tuaj të dytë.

Metoda 2: Ruani zgjedhjet me shtigje

Nëse dëshironi të ruani zgjedhjet tuaja për t'u përdorur në një seancë të ardhshme pa pasur nevojë të rihapni përsëri përbërjen që përmbante zgjedhjen tuaj origjinale, mund të përdorni një metodë të ndryshme që ju lejon të importoni zgjedhje në çdo përbërje në çdo kohë .

Hapi 1: Vizato zgjedhjen tënde

Siç e përmenda më lart, sigurisht që duhet të tërhiqni zgjedhjen tuaj së pari. Shikoni Hapin 1 nga metoda e mëparshme për më shumë informacion.

Hapi 2: Ruaj në Rrugën

Pasi të tërhiqet zgjedhja juaj, do të dëshironi të lundroni tek skedari juaj Rrugët (shigjeta e kuqe në figurën e mësipërme). Pasi të keni në këtë skedar, klikoni në ikonën "Përzgjedhja në Rrugë" (shigjeta blu) për të kthyer skicën e zonës tuaj të zgjedhjes në një shteg.

Si parazgjedhje, rruga juaj do të emërohet "Zgjedhje", megjithatë ju mund të klikoni dy herë mbi emrin e shtegut (shigjeta e kuqe në imazhin e mësipërm) për ta ndryshuar atë në atë që dëshironi. Unë e quaja rrugën time "Skicë e temës".

Nëse klikoni në ikonën "Shfaq / Fshih" (shigjeta e kuqe në imazhin e mësipërm), do të shihni zonën tuaj të përzgjedhjes (shënuar me milingonat marshuese) e përshkruar edhe nga një shteg. Nëse më pas shkoni te Zgjidh> Asnjë (shigjeta blu) për të mos zgjedhur zonën e përzgjedhjes, rruga do të mbetet akoma. Ju mund të tregoni ose fshehni shtegun në çdo pikë dhe mund të klikoni në ikonën "Shtegu drejt Përzgjedhjes" në skedën Shtigjet për të kthyer rrugën përsëri në një përzgjedhje.

Hapi 3: Eksportoni Rrugën

Pasi zgjedhja juaj të jetë konvertuar në një shteg, ju mund ta eksportoni atë nga GIMP dhe më pas ta importoni në çdo kohë në një përbërje tjetër.

Për ta bërë këtë, filloni duke klikuar me të djathtën në shteg dhe shkoni në "Export Sath" (shigjeta e kuqe në figurën e mësipërme). Kjo do të sjellë dialogun "Rruga e eksportit te SVG".

Zgjidhni një dosje ku dëshironi të ruani shtegun tuaj në kompjuterin tuaj duke përdorur seksionin "Vende" (përshkruar me blu në foton më lart), dhe më pas shkruani një emër për rrugën tuaj në krye në fushën "Emri:" ( shigjeta e kuqe në foton sipër). Sigurohuni që ta përfundoni emrin e shtegut tuaj me shtesën e skedarit ".svg". Klikoni Ruaj (shigjetën blu) për të ruajtur rrugën tuaj. Mos harroni vendndodhjen e skedarit ku e keni ruajtur.

Hapi 4: Rruga e importit

Tani që keni eksportuar shtegun tuaj si një skedar .SVG, mund të hapni një përbërje tjetër dhe të importoni shtegun për në atë përbërje. Mund të hapni një përbërje të re duke shkuar te File> Open dhe duke zgjedhur një imazh nga kompjuteri juaj.

Pasi të keni përbërjen tuaj të re, lundroni përsëri te skedari Shtigjet. Klikoni me të djathtën në dialogun bosh dhe shkoni te "Importoni Rrugën" (shigjeta e kuqe në figurën e mësipërme).

Dialogu duhet të shfaqet automatikisht në dosjen "Kohët e fundit të përdorura", e cila përmban të gjitha shtigjet e krijuara së fundmi, por nëse nuk ndodh, thjesht mund të lundrosh në vendndodhjen në kompjuterin tënd, ku e shpëtove rrugën tënde në hapin e mëparshëm. Në këtë rast, unë do të klikoni në rrugën që sapo eksportuam (shigjeta e kuqe në imazhin e mësipërm) dhe kliko "Open" (shigjetë blu).

Rruga shfaqet tani në skedën tonë Shtigjet (shigjeta e kuqe në imazhin e mësipërm). Ne mund të klikojmë ikonën e shfaqjes / fshehjes në skedën Shtigjet për të zhveshur rrugën e re dhe të shohim skicën e lëndës sonë (në këtë rast, ajo përfundoi të ishte me të vërtetë e vogël siç tregohet nga shigjeta blu në imazhin e mësipërm - gjithmonë mund të përdorni mjeti i shkallës, i treguar nga shigjeta e kuqe në imazhin më poshtë, vendosur në mënyrën e shndërrimit “Rruga”, shigjetën blu, për të rritur shkallën, shigjetën e gjelbër).

Pasi shtegu juaj është madhësia që dëshironi dhe në vendin ku dëshironi, klikoni në ikonën "Shtegimi për zgjedhje" (shigjeta e kuqe në imazhin më poshtë) për ta kthyer rrugën përsëri në një përzgjedhje.

Kjo është ajo për këtë tutorial! Nëse ju pëlqeu, mund të shikoni tjetrin tim Tutoriale Video GIMP, Artikuj Ndihmë GIMPose Klasat dhe kurset Premium GIMP.

Pin atë në Pinterest