Në këtë artikull të ndihmës së Inkscape, unë do t'ju tregoj se si të krijoni lehtësisht udhëzues të qendrës në Inkscape për t'ju ndihmuar të rreshtoni lehtësisht objektet në qendër të përbërjes tuaj. Kjo është një tipar që unë e përdor shumë në programe të tjera si GIMP për të ndihmuar në përshpejtimin e rrjedhës time të punës, megjithëse GIMP, në veçanti, vjen standard me një tipar që ju lejon të krijoni udhëzues qendror përmes një menuje (Shikoni> Guidat> New Guides by Percent )

Nga ana tjetër, Inkscape kërkon pak zgjidhje, megjithëse është akoma shumë e lehtë për të përmbushur dhe prodhuar rezultatin e saktë për të cilin kemi nevojë. Le të fillojmë!

1. Merrni Madhësinë e Dokumentit tuaj

Gjëja e parë që duhet të dini për këtë teknikë është madhësia vertikale dhe horizontale e dokumentit tuaj (përfshirë njësinë në të cilën ndodhet dokumenti juaj). Për të gjetur këtë informacion, shkoni te File> Properties Document.

Dritarja e Karakteristikave të Dokumentit në Inkscape 2019

Kjo do të sjellë kutinë tuaj të dialogut Properties Document. Këtu, ju do të shihni një seksion me titull "Madhësia e personalizuar" (përshkruar me të gjelbër në foton më lart), me lartësinë dhe gjerësinë e dokumentit tuaj të shfaqur në të majtë, dhe njësitë e dokumentit të shfaqur në të djathtë. Në rastin tim, unë vendosa kanavacën time të jetë 1920 px x 1080 px (kam kryer gjithashtu disa hapa që diskutoj në këtë tutorial në Si ta bëni Canvas tuaj Inkscape të duket si Artboard i Illustratorit, e cila është arsyeja pse unë kam një sfond gri të errët dhe kanavacë të bardhë), dhe kështu që këto janë dimensionet e paraqitura për dokumentin tim. Njësia është vendosur gjithashtu në px (piksele - shënuar me shigjetën e kuqe në foton më sipër).

Do ta mbaj këtë informacion në mendje për hapin tjetër në tutorial dhe do të mbyll kutinë e dialogut Properties Document duke klikuar në "X" në këndin e sipërm të djathtë.

2. Vizatoni një Drejtkëndësh

Përdorni mjetin drejtkëndësh në Inkscape

Tani që e di madhësinë e dokumentit tim, unë do të kap mjetin Rectangle (shënuar me shigjetën e kuqe) dhe do të klikoj dhe tërhiqem nga këndi i sipërm i majtë i dokumentit tim (shigjeta blu). Sigurohuni që opsioni juaj "Snap to page border" është i aktivizuar (shigjeta e gjelbër) në mënyrë që miu juaj të kapet në cep të dokumentit ndërsa vizatoni. Kjo siguron që forma juaj të jetë në të vërtetë e vendosur në buzë të dokumentit. Nuk ka rëndësi se sa i madh është drejtkëndëshi tani - thjesht sigurohuni që ai të jetë tërhequr nga këndi shumë i majtë i figurës.

Vegël Drejtkëndësh Kontrollon Tutorialin e Shiritit Inkscape

Pasi të keni vizatuar drejtkëndëshin tuaj, do të shihni gjerësinë dhe lartësinë e drejtkëndëshit të paraqitur në shiritin e kontrollit të veglave (të përshkruara me gjelbër në foton më lart). Në rastin tim, drejtkëndëshi im doli në një gjerësi (W) prej 1000.36 piksele dhe një lartësi (H) prej 584.187 piksele.

Ndryshoni madhësinë e drejtkëndëshit në Inkscape

Unë do t'i ndryshoj këto vlera në të barabarta me gjysmën e gjerësisë totale të dokumentit (mos harroni, kjo vlerë ishte 1920 piksele - kështu që gjysma e kësaj do të ishte 960 piksele) dhe gjysma e lartësisë totale të dokumentit (lartësia origjinale e dokumentit ishte 1080, kështu që gjysma e kësaj është 540 piksel).

Vlerat Rx dhe Ry pranë gjerësisë dhe lartësisë paraqesin sa të rrumbullakosur qoshet e drejtkëndëshit tuaj. Ju mund të mbani të dy Rx dhe Ry në 0 për tani pasi ne nuk duam ose kemi nevojë për qoshe të rrumbullakosura në drejtkëndëshin tonë.

3. Vendosni udhëzues për drejtkëndëshin tuaj

Objekt për udhëzuesit për të krijuar udhëzuesin e qendrës në Inkscape

Pasi të keni vizatuar drejtkëndëshin tuaj dhe ta vendosni në gjysmën e gjerësisë dhe gjysmën e lartësisë së dokumentit tuaj të përgjithshëm (960 x 540 piksel në rastin tim), shkoni te Objekti> Objekte tek udhëzuesit.

Udhëzues Krijuar Qendër Udhëzues Tutorial Inkscape

Kjo do të bëjë që drejtkëndëshi juaj të zhduket dhe udhëzuesit të shfaqen në vendin e tij. Do të ketë gjithsej 4 udhëzues - dy prej tyre përgjatë cepit të dokumentit tuaj (një udhëzues vertikal - i etiketuar 1 në foto - dhe një udhëzues horizontal - i etiketuar 2), dhe dy prej tyre përgjatë këndit të poshtëm të djathtë të tani të zhdukurit drejtkëndësh - e cila ndodh të jetë qendra e saktë e dokumentit tuaj (etiketuar 3 dhe 4).

Fshini udhëzuesit e tepërt për të krijuar udhëzuesin e qendrës Inkscape

Nuk na duhen dy udhëzuesit e parë në cepin e sipërm të figurës, kështu që mund të kapim veglën Selection (shigjeta e kuqe në foton më sipër), të klikojmë mbi këta udhëzues një nga një (udhëzuesi do të kthehet i kuq kur të qëndroni pezull mbi të - siç mund ta shihni në foto me udhëzuesin që ishte emërtuar më parë 1), dhe shtypni tastin e hapësirës prapa në tastierë për t'i fshirë ato.

Manualët e Qendrës Krijuar në Tutorialin Inkscape 2019

Tani, do të mbeteni me udhëzuesit e qendrës për përbërjen tuaj!

Kjo është e gjitha për këtë udhëzues Inkscape. Nëse ju ka pëlqyer, mund të shikoni tjetrin tim Artikuj të Ndihmës së Inkscape, ose shiko ndonjë nga timen Tutoriale Video Inkscape or Tutoriale GIMP.

Regjistrohuni në Buletinin DMD

Regjistrohuni në Buletinin DMD

Regjistrohuni për të marrë udhëzime të reja, azhurnime të kursit dhe lajmet më të fundit mbi softuerin tuaj të preferuar me burim të hapur!

Ju keni regjistruar me sukses!

Pin atë në Pinterest

Share Kjo