Në këtë artikull të ndihmës GIMP, unë do t'ju tregoj se si të krijoni tekst vertikal duke përdorur mjetin e tekstit. Kjo është shumë e lehtë për t'u bërë dhe është shumë miqësore për fillestarët. Le të zhytemi! Ju mund të shikoni video-tutorialin më poshtë, ose ta kaloni atë për versionin e artikullit me tekst të plotë.

Si fillim, hapni GIMP dhe krijoni një përbërje të re duke shtypur ctrl+n në tastierën tuaj (cmd+n në një MAC). Vendosni dimensionet për imazhin tuaj (Unë shkova me 1920×1080 piksele - shigjeta jeshile në imazhin e mësipërm) dhe klikoni OK për të krijuar imazhin (shigjeta e kuqe).

Më pas, kapni mjetin tuaj të tekstit nga kutia e veglave duke përdorur tastin e shkurtores "T", ose thjesht duke klikuar ikonën e veglës së tekstit në kutinë e veglave (shigjeta jeshile në imazhin e mësipërm). Vendosni stilin, madhësinë dhe formatimet e tjera të shkronjave duke përdorur Opsionet e veglave poshtë kutisë së veglave (shigjeta e kuqe).

Kur të jeni gati, klikoni në kanavacë me mjetin Tekst për të krijuar një shtresë të re teksti. Shkruani tekstin tuaj - në rastin tim unë do të shkruaj "GIMP" (shigjeta e kuqe).

Më pas, klikoni me të djathtën mbi tekstin tuaj për të shfaqur menunë e kontekstit. Në fund të menysë do të shihni katër opsione për tekstin vertikal (të përshkruara në të gjelbër në imazhin e mësipërm) – dy opsionet e para janë për gjuhët që shkruajnë nga e djathta në të majtë, ndërsa dy opsionet e fundit janë për gjuhët e shkruara nga e majta. djathtas (si p.sh. anglishtja).

Nëse zgjedh "Vertikale nga e majta në të djathtë: orientim i përzier" (shigjeta e kuqe), teksti im do të jetë vertikal, por thjesht do të duket sikur e gjithë fjala është rrotulluar 90 gradë.

Nëse zgjedh "Vertikale nga e majta në të djathtë: orientimi vertikal" (shigjeta e kuqe), teksti im do të jetë vertikal dhe të gjitha shkronjat do të mbeten "drejtë". Megjithatë, në këtë rast mund të ketë një hendek të madh midis secilës shkronjë të fjalëve tuaja.

Për të ulur hendekun midis shkronjave, thjesht klikoni mbi tekstin për ta zgjedhur, shtypni ctrl+a (cmd+a në një MAC) për të zgjedhur të gjithë tekstin në kutinë e tekstit, më pas ulni vlerën “kerning” të tekstit. Kerning është thjesht hapësira midis shkronjave individuale. E vendosa kerning tim në -120.

Nëse mbani tastin "alt", mund të klikoni dhe tërhiqni kutinë tuaj të tekstit për ta ripozicionuar atë në kanavacën tuaj, ose thjesht mund të përdorni mjetin "Lëviz" nga Toolbox (brenda grupit të parë të mjeteve).

Kjo është ajo për këtë tutorial! Nëse ju pëlqeu, mund të shikoni tjetrin tim Udhëzime GIMP, Artikuj për ndihmë nga GIMP, dhe e imja MasterCass GIMP!

Pin atë në Pinterest