Mirësevini në Davies Media Design dhe në këtë artikull do t'ju tregoj se si të krijoni korniza për imazhet ose grafikët tuaj duke përdorur zgjedhjet në GIMP! Me këtë teknikë, në thelb mund të krijoni një kornizë të çdo forme duke përdorur zonat e përzgjedhjes. Ky është një mësim miqësor për fillestarët, por le të zhytemi!

Për fillestarët, do të dëshironi të krijoni një përbërje të re. Ju mund ta bëni këtë duke shtypur tastin e shkurtorit ctrl + n në tastierën tuaj ose duke shkuar te File> New.

Vendosni madhësinë që dëshironi të jetë përbërja juaj duke futur një vlerë numerike si për gjerësinë dhe lartësinë (unë shkova me 1200 për gjerësinë dhe 600 për lartësinë, me njësitë e vendosura në "px" për pixel), dhe klikoni OK për të krijuar dokumentin e ri.

Pasi të krijohet dokumenti juaj i ri, hapni imazhin ose imazhet që dëshironi të kornizoni duke përdorur këtë teknikë. Ju mund ta bëni këtë duke gjetur skedarin e imazhit në kompjuterin tuaj (dmth. Përmes File Explorer nëse jeni duke përdorur Windows - treguar në imazhin më sipër) dhe pastaj duke klikuar dhe tërhequr atë skedar nga dosja në GIMP (sigurohuni që të tërhiqni dhe lëshoni skedari mbi modelin e vogël Wilber pikërisht mbi kutinë e veglave GIMP - ndiqni shigjetat e kuqe dhe vijën e gjelbër me pika në imazhin e mësipërm). Thjesht mund ta hapni foton duke shkuar te File> Open dhe duke gjetur foton në kompjuterin tuaj.

Tani që fotoja juaj është hapur në GIMP, kthehuni përsëri në përbërjen bosh që kemi krijuar drejt fillimit të këtij manuali (klikoni në skedën në krye të dritares së imazhit - shigjeta e kuqe në imazhin e mësipërm).

Klikoni në ikonën "Krijo një shtresë të re" në fund të panelit Layers (shigjeta e kuqe në imazhin më sipër). Emërtoni shtresën e re çfarëdo që dëshironi (unë shkova me "Photo Frame" - shigjeta e gjelbër), sigurohuni që të jetë e mbushur me transparencë (shigjeta blu) dhe klikoni OK.

Tjetra, kap çdo mjet përzgjedhjeje që dëshiron të përdorësh për të krijuar kornizën tënde nga kutia e mjeteve të GIMP. Unë do të shkoj me "Free Select Tool", por ka një larmi mjetesh të tjera përzgjedhjeje për të zgjedhur (të cilat mund t'i mësoni të gjitha në Seri mësimore GIMP për zgjedhjet) Më pëlqen ky mjet sepse ose mund të vizatoni me dorë zonat tuaja të zgjedhjes ose të klikoni për të krijuar nyje dhe të vizatoni vija midis atyre nyjeve (për krijimin e poligoneve ose formave më abstrakte). Për të hyrë në këtë mjet, klikoni dhe mbani grupin e tretë të mjeteve (shigjeta e kuqe në imazhin e mësipërm), pastaj vendosni miun mbi mjetin e zgjedhjes së lirë dhe lëshoni (shigjetën blu). Mund të përdorni gjithashtu butonin e shkurtorit "F."

Tani që kam një mjet përzgjedhjeje, unë do të vizatoj zonën e përzgjedhjes në përbërjen time (ju mund ta filloni zonën e përzgjedhjes jashtë kanavacës, megjithëse do të pritet në kufirin e shtresës ose imazhit). Në rastin tim, thjesht do të klikoj për të krijuar një nyje (shigjeta e kuqe në imazhin e mësipërm), pastaj lëshoj dhe terhiq miun në një pikë të re.

Unë pastaj do të klikoj përsëri për të krijuar një nyje tjetër (shigjeta blu) - tani ka një vijë të drejtë midis këtyre dy pikave.

Do të vazhdoj të klikoj për të krijuar nyje rreth përbërjes time për të ndërtuar një kufi të zonës së përzgjedhjes. Më në fund, do të sigurohem që të mbyll zonën e përzgjedhjes duke klikuar në nyjen e parë në mënyrë që të jetë edhe nyja ime e fundit (shigjeta e kuqe në imazhin e mësipërm). Tani kemi një lloj forme abstrakte drejtkëndëshi.

Nëse jeni duke përdorur mjetin Select Free si unë, shtypni butonin "enter" në tastierën tuaj për të aplikuar zonën e përzgjedhjes (tani duhet të shihni atë që quhet "milingonat marshuese" rreth kufirit të zgjedhjes suaj - shigjeta e kuqe në imazhin më sipër) .

Për hapin tjetër, ne do të sjellim imazhin tonë, kështu që unë do të kaloj te fotografia që kemi hapur më herët. Do të shkoj te Redakto> Kopjo për të kopjuar imazhin (shigjeta e kuqe në imazhin e mësipërm - ose shtyp ctrl + c në tastierën tënde).

Kthehuni përsëri në përbërje me zonën tuaj të zgjedhjes dhe shkoni te Redakto> Ngjit në zgjedhje (shigjeta e kuqe në imazhin më sipër). Vini re se nuk mund ta shkallëzoni imazhin në këtë pikë, prandaj sigurohuni që ta shkallëzoni paraprakisht bazuar në madhësinë që ju nevojitet për të qenë (shikoni këtë tutorial në si për të shkallëzuar ose përmasuar imazhet në GIMP).

Tani do të shihni një shtresë të re të përkohshme në panelin e shtresës suaj me titull "Zgjedhja lundruese" (shigjeta e kuqe në imazhin më sipër). Në këtë pikë, përsëri mund të ripoziciononi imazhin tuaj brenda kornizës duke përdorur miun (i cili do të shndërrohet automatikisht në mjetin e lëvizjes përkohësisht). Klikoni dhe tërhiqni imazhin për ta lëvizur në vend (shigjeta e gjelbër në imazhin më sipër). Sapo të vendoset, lëshoni miun.

Tani që imazhi juaj është në vend, kthehuni te paneli i shtresave dhe klikoni në ikonën "Anchor" (shigjeta blu). Kjo në thelb do të bashkojë, ose ankorojë, shtresën tuaj të përkohshme të zgjedhjes lundruese me shtresën "Photo Frame" poshtë saj që kemi krijuar më parë në këtë manual.

Zona juaj e përzgjedhjes, ose milingonat marshuese, do të shfaqen përsëri rreth skajeve të kornizës tuaj, por ju mund ta hiqni atë duke shkuar te Zgjidh> Asnjë (shigjeta e kuqe në imazhin më lart) ose duke goditur ctrl + shift + a në tastierën tuaj.

Dhe atje ju keni atë! Tani e keni futur foton tuaj në një kornizë të personalizuar duke përdorur GIMP. Vini re se mund të përdorni gjithashtu maska ​​shtrese në GIMP si një mënyrë më shkatërruese e krijimit të kornizave të fotografive nga format, si dhe goditjet e furçave dhe më shumë.

Kjo është ajo për këtë tutorial! Nëse ju pëlqeu, mund të shikoni tjetrin tim Artikuj Ndihmë GIMP, Tutoriale Video GIMP, apo edhe një nga timen Kurse Premium GIMP për të mësuar më shumë rreth GIMP.

Pin atë në Pinterest