Në këtë artikull të bazave të GIMP do t'ju tregoj se si të kopjoni dhe ngjisni zgjedhjet në GIMP. Kjo detyrë është e shpejtë dhe e lehtë, prandaj le të zhytemi menjëherë!

Hapi 1: Vizato zonën tënde të përzgjedhjes

Unë nuk do të hyj në detaje se si të vizatoj ose krijoj zgjedhje në GIMP pasi ka një larmi mënyrash për ta bërë këtë dhe një larmi skenarësh për llojin e përzgjedhjes që mund të dëshironi të krijoni. Sidoqoftë, për këtë manual thjesht do të vizatoj një zonë të përzgjedhjes së drejtkëndëshit.

Për ta bërë këtë, unë do të kap mjetin e zgjedhjes së drejtkëndëshit nga kutia ime e mjeteve duke klikuar mbi të me miun tim (shigjeta e kuqe në imazhin e mësipërm - gjithashtu mund të përdor tastin e shkurtër "R").

Pastaj do të klikoj dhe tërheq miun nëpër përbërjen time, aty ku do të doja të vizatoja zgjedhjen time (shigjeta e kuqe në imazhin më sipër). Unë do të lëshoj miun tim, i cili do të krijojë një kufi të zonës së përzgjedhjes të shënuar me "milingonat marshuese" (p.sh. vija lëvizëse me pika rreth zonës së përzgjedhjes).

Klikoni këtu për të parë udhëzimet e mia për përdorimin e Mjetit Përzgjedh Rectangle në GIMP.

Hapi 2: Përdorni maskë të shpejtë për të kopjuar zgjedhjen tuaj

Tani që kemi tërhequr zonën tonë të përzgjedhjes, është koha të bëjmë atë për të cilën keni ardhur këtu! Në GIMP, ju kopjoni dhe ngjisni zonat e përzgjedhjes duke përdorur atë që quhet "Maskë e shpejtë" Kjo karakteristikë përdoret kryesisht për pikturimin e shpejtë të zonave të zgjedhjes në imazhin tuaj, por përdoret gjithashtu për transferimin e zgjedhjeve nga një përbërje në tjetrën.

Për të aktivizuar këtë veçori, përdorni butonin e shkurtorit shift + Q ose klikoni në ikonën e vogël në këndin e poshtëm të majtë të dritares tuaj të figurës (shigjeta e kuqe në imazhin e mësipërm).

Kur të aktivizohet maska ​​e shpejtë, pjesa e jashtme e kufirit tuaj të zgjedhjes do të theksohet me të kuqe (shigjeta blu) dhe brenda kufirit tuaj të zgjedhjes nuk do të theksohet (shigjeta e gjelbër - dmth. Do të jetë plotësisht transparente).

Sapo të aktivizohet maska ​​juaj e shpejtë, shtypni ctrl + c në tastierën tuaj ose shkoni te Redakto> Kopjo. Zona juaj e përzgjedhjes tani do të kopjohet në kujtesën tuaj.

Hapi 3: Ngjit zgjedhjen tuaj në përbërjen ose imazhin tuaj të ri

Tani që zona juaj e përzgjedhjes është kopjuar në kujtesën tuaj, do të dëshironi ta ngjisni në përbërjen tuaj të re. Për ta bërë këtë, filloni duke hapur një imazh të ri nëse nuk është hapur tashmë (Skedari> Hap ose çelësi i shkurtorit ctrl + o) ose krijoni një dokument të ri (Skedari> Çelësi i ri ose shkurtori ctrl + n). Për këtë shembull, unë goditi ctrl + n për të krijuar një përbërje të re dhe përdora dropdown "Advanced Options" (shigjeta blu) për të vendosur ngjyrën e sfondit (shigjeta e kuqe - opsioni i rënies "Plotëso me:") në ngjyrën time të planit të parë, e cila është e zezë Klikoni në rregull për të krijuar përbërjen e re. (Shënim: nëse tashmë keni një imazh ose dokument tjetër të hapur, ky hap nuk kërkohet.)

Sapo të krijoj përbërjen time të re, duhet të aktivizoj edhe një herë maskën time të shpejtë. Pra, ose do të përdor ikonën në këndin e poshtëm të majtë të dritares së figurës (shigjeta e gjelbër në imazhin më sipër) ose do të përdor shift-in e butonit të shkurtorit + q. Këtë herë, meqenëse aktualisht nuk kam një zonë përzgjedhjeje në përbërjen time, i gjithë imazhi do të theksohet me të kuqe.

Tani, unë do të godas ctrl + v ose shkoj te Redakto> Ngjit për të ngjitur zonën e përzgjedhjes që kopjuam nga përbërja jonë origjinale. Tani do të shihni se zona në krah të zonës sonë origjinale të përzgjedhjes shfaqet në përbërjen tonë të re, me zonën transparente në mes që përfaqëson brenda zonës së përzgjedhjes (shigjeta e gjelbër në imazhin më sipër).

Tani nëse e godas edhe një herë shift + q ose klikoj në ikonën Quick Mask në këndin e poshtëm të majtë të dritares së imazhit (shigjeta e kuqe), tani do të shihni zonën e zgjedhjes së drejtkëndëshit që krijuam në fillim të këtij udhëzuesi për përbërjen tonë të re (shigeta e gjelbërt). Ne kemi kopjuar dhe ngjitur në mënyrë efektive zonën tonë të përzgjedhjes!

Por, çfarë nëse unë dua të kopjoj dhe ngjit një përzgjedhje nga e njëjta përbërje?

Vini re se zonat e përzgjedhjes nuk janë të lidhura me asnjë shtresë në përbërjen tuaj. Pra, kopjimi dhe ngjitja e zonave të përzgjedhjes brenda të njëjtit dokument është i panevojshëm. Nga ana tjetër, shtresa që keni aktive në panelin tuaj të shtresave do të përcaktojë se në cilën shtresë do të ketë efekt zona juaj e përzgjedhjes.

Nëse jeni plotësisht i ri në konceptin e shtresave dhe zgjedhjeve, unë rekomandoj të kontrolloni timen MasterCass GIMP për të mësuar më shumë mbi këto tema, si dhe pothuajse çdo gjë tjetër që duhet të dini rreth GIMP.

Kjo është e gjitha për këtë tutorial! Shpresojmë që ju ka pëlqyer. Nëse e keni bërë, mos harroni të shikoni tjetrin tim Udhëzime GIMP, Artikuj Ndihmë GIMP, ose merrni më shumë përmbajtje duke u bërë një Anëtar Premium DMD.

Pin atë në Pinterest