A jeni një përdorues i vjetër i Photoshop-it që kërkoni më në fund të kaloni në GIMP - softuer falas për redaktimin dhe manipulimin e fotove? Ju mund të gjeni PhotoGIMP të dobishëm për t'ju ndihmuar të bëni kalimin. Kjo copë toke falas nga DioLinux thjeshton ndërfaqen e përdoruesit GIMP duke vendosur Toolbox tuaj në një kolonë të vetme, duke vendosur temën tuaj të ikonës në simbolike (e cila është një temë me një ngjyrë - e ngjashme me atë që përdor Photoshop), duke ndryshuar të gjitha shkurtesat e GIMP në default të Photoshop shkurtore (bazuar në manualin Adobe), dhe më shumë. Heq shumë nga dialogët e paracaktuar për t'u ngjitur që shfaqen rreth kanavacës GIMP si parazgjedhje për të hequr hapësirën tuaj të punës dhe për t'ju dhënë më shumë hapësirë ​​në vetë kanavacën.

Së fundmi, PhotoGIMP përfshin shtojca të njohura si mjeti Heal Selection nga shtojca Resynthesizer (ky mjet ju lejon të hiqni lehtësisht çdo gjë nga një foto - të cilën unë e mbuloj në disa mësime mësimore), mijëra gërma falas (thjesht kontrolloni licencat e shkronjave individuale për të bërë sigurt se mund t'i përdorni ato komercialisht - jo të gjitha janë në dispozicion për përdorim komercial), dhe disa furça të palëve të treta.

Kjo copë toke është plot ndryshime dhe veçori të dobishme - kështu që le të zhytemi në mënyrën se si ta instalojmë atë në Windows! Mund ta shikoni udhëzuesin e videos më poshtë, ose ta kaloni para tij për të lexuar Artikullin e Ndihmës të disponueshëm në 30+ gjuhë.

Hapi 1: Shkarkoni Patch PhotoGIMP

Gjëja e parë që do të duhet të bësh është të shkarkosh falas PhotoGIMP patch nga DioLinux nga GitHub. Për ta bërë këtë, vizitoni faqen GitHub (të lidhur në fjalinë e mëparshme) dhe klikoni butonin e gjelbër "Clone" (shënuar me shigjetën e kuqe në imazhin e mësipërm). Ky është në thelb një buton i shkarkimit. Zgjidhni "Shkarkoni ZIP" (shigjeta e gjelbër në imazhin më sipër).

Mund t'ju kërkohet të zgjidhni një vendndodhje në kompjuterin tuaj për të shkarkuar skedarin zip (nëse është ky rast, zgjidhni një dosje ku dëshironi të shkarkoni skedarin në kompjuterin tuaj), ose procesi i shkarkimit mund të fillojë automatikisht në pjesën e poshtme këndi i shfletuesit tuaj. Pasi të përfundojë shkarkimi, lokalizoni shkarkimin. Mënyra e thjeshtë për ta bërë këtë është të klikoni në shigjetën e vogël në anën e djathtë të skedarit të shkarkuar (shigjeta e gjelbër në foton më sipër) dhe të zgjidhni "shfaq në dosje" (shigjeta e kuqe). Kjo do të lokalizojë skedarin tuaj në File Explorer tuaj.

Pasi të jetë vendosur skedari juaj, klikoni me të djathtën mbi të (shigjeta e gjelbër në foton më sipër) dhe zgjidhni "Ekstrakt të Gjitha" (shigjeta e kuqe). Zgjidhni një vendndodhje në kompjuterin tuaj ku dëshironi të nxirrni skedarin.

PhotoGIMP për skedarin e nxjerrë nga Windows për GIMP

Pasi skedarët tuaj të jenë nxjerrë në kompjuterin tuaj, dosja e nxjerrë duhet të shfaqet automatikisht në një dritare të re File Explorer. Dosja do të quhet "PhotoGIMP-master" (shigjeta e kuqe në foton e mësipërme). Klikoni dy herë në këtë dosje për të hyrë në të.

Tjetra, do të shihni një dosje me emrin ".var" (shigjeta e kuqe në imazhin më sipër). Klikoni dy herë për të hyrë në këtë dosje gjithashtu, e ndjekur nga "aplikacioni", "org.gimp.GIMP", "konfigurimi" dhe së fundmi "GIMP". Tani duhet të shihni një dosje të etiketuar "gimp 2.10". Ky është dosja që do të na duhet për të instaluar patch-in në GIMP.

Hapi 2: Gjeni Dosjen tuaj GIMP 2.10

Tani që kemi instaluar dhe nxjerrë patch-in PhotoGIMP, duhet të zëvendësojmë skedarin aktual 2.10 të GIMP me skedarin 2.10 nga kjo patch. Kjo do të sigurojë që të gjithë çelësat ekzistues të shkurtoreve të zëvendësohen, si dhe shkronjat, furçat, shtojcat, etj. Shënim - nëse keni shumë personalizime për GIMP tuaj dhe nuk doni t'i humbni të gjitha, unë nuk e bëj rekomandoni të vazhdoni me këtë manual pasi PhotoGIMP mund të heqë të gjitha personalizimet tuaja. Sidoqoftë, unë gjithashtu do t'ju tregoj se si të bëni kopje rezervë të cilësimeve tuaja të vjetra GIMP në rast se doni të provoni PhotoGIMP por më pas të ktheheni në konfigurimin tuaj të vjetër.

Pavarësisht, do të duhet të lokalizoni dosjen kryesore 2.10 që GIMP të vazhdojë. Për ta bërë këtë, hapni GIMP dhe shkoni te Redakto> Preferencat.

Zgjero menunë "Folders" (shigjeta e kuqe në imazhin më sipër) dhe kliko në ndonjë prej dosjeve. Për këtë shembull, unë shkova me "Plugins" (shigjeta e gjelbër). Nuk ka rëndësi se cilën dosje zgjidhni.

Gjeni destinacionin e dosjes që përmban "… \ AppData \ Roaming \…" (shigjeta blu në imazhin më sipër). Kjo është zakonisht adresa e parë e dosjes e shënuar këtu. Klikoni mbi të për ta zgjedhur. Pastaj, klikoni në ikonën "Shfaq vendndodhjen e skedarit në menaxherin e skedarit" (shigjeta e verdhë). Kjo do t'ju çojë në atë dosje

Ju do të vini re se dosja ime Shtojca përmbahet në dosjen "2.10" (shigjeta blu sipër). Ky është dosja aktuale që na duhet për hapin tjetër, kështu që duhet të krijojmë një kopje rezervë të një dosjeje. Ju mund ta bëni këtë duke klikuar në dosjen "GIMP" (shigjeta e kuqe), e cila është vendi ku ndodhet dosja 2.10.

Tani duhet të shihni vetëm dosjen "2.10".

Hapi 3: Rezervimi i dosjes suaj GIMP 2.10

Meqenëse ky dosje ka tendencë të përmbajë shumë preferenca personale, parazgjedhjet GIMP, personalizimet e përdoruesve, etj., Unë rekomandoj që të bëni kopje rezervë të dosjes 2.10 përpara se ta zëvendësoni atë me PhotoGIMP.

Për ta bërë këtë, zgjidhni dosjen 2.10 dhe kopjoni atë me ctrl + c (ose duke klikuar me të djathtën në dosje dhe duke zgjedhur "kopjoni" - shigjetën e kuqe në imazhin e mësipërm).

Tjetra, hapni një dritare të re File Explorer duke shkuar te File> Hap dritaren e re (shigjeta të kuqe dhe blu në figurën e mësipërme).

Në këtë dritare të re, lundroni në cilindo dosje që dëshironi të ktheni në dosjen 2.10. Sapo shkova me D: drive (shigjeta e kuqe në imazhin më sipër), ku krijova një dosje të quajtur "GIMP 2 10 Backup". Mund të klikoni në butonin "New Folder" (shigjeta blu) për të krijuar një dosje të re).

Këtu, unë do të godas ctrl + v për të ngjitur dosjen time 2.10 ose kliko me të djathtën dhe zgjedh ngjitjen (shigjeta e kuqe në imazhin e mësipërm). Tani kemi një kopje rezervë të kësaj dosjeje në rast se duam ta rikthejmë atë në çdo kohë.

Unë do të dal nga kjo dritare e File Explorer pasi nuk na duhet më.

Hapi 4: Instaloni FileGIMP Master File

Kthehuni përsëri në dritaren File Explorer nga Hapi 2 (ai me "… \ AppData \ Roaming \…" - shigjeta blu në imazhin e mësipërm).

Klikoni me të djathtën në dosjen 2.10 dhe zgjidhni "Fshi" (shigjeta e kuqe).

Tjetra, hapni dritaren e veçantë File Explorer që ka dosjen e nxjerrë për PhotoGIMP nga fundi i hapit 1 (shiko shigjetën blu në figurën e mësipërme për adresën e dosjes).

Klikoni në dosjen "2.10" dhe shtypni ctrl + c për ta kopjuar ose klikoni me të djathtën dhe zgjidhni "kopjo" (shigjeta e kuqe).

Unë rekomandoj mbylljen e GIMP para hapit tjetër (nuk e bëra këtë në foto, por duhej bërë që kjo të funksiononte).

Kthehuni përsëri në dosjen bosh "… \ AppData \ Roaming…" dhe ngjisni dosjen tuaj 2.10 (ctrl + v ose klikoni me të djathtën dhe zgjidhni ngjitjen). Dosja 2.10 nga dosja master PhotoGIMP me të gjithë përmbajtjen e saj tani duhet të fillojë kopjimin.

Hapi 5: Mbyllni dhe rihapni GIMP

Tani që skedarët tuaj PhotoGIMP janë instaluar, dilni nga GIMP nëse nuk e keni bërë tashmë.

Rihapni GIMP ose përmes funksionit të kërkimit në Windows ose shkurtorit të Desktopit. Sapo të hapet GIMP, do të vini re që tani ka faqen e re të spërkatjes PhotoGIMP (duke supozuar se keni instaluar gjithçka në mënyrë korrekte).

Tani duhet të shihni paraqitjen e re PhotoGIMP (siç tregohet në foton më sipër) - e cila ka tiparet e përshkruara në fillim të këtij artikulli.

Nëse GIMP-i juaj nuk duket shumë si imi, mund t'ju duhet të mbyllni GIMP, të fshini dosjen 2.10 nga dosja AppData \ Roaming, kopjoni dosjen 2.10 nga dosja master-PhotoGIMP dhe ngjiteni përsëri në AppData \ Roaming dosje Rihapni GIMP dhe duhet të funksionojë (nganjëherë, në varësi të cilësimeve tuaja, GIMP ruan paraqitjen tuaj të fundit të hapësirës së punës - e cila mund të jetë e ndryshme nga paraqitja që vjen si parazgjedhje me PhotoGIMP).

Kjo është ajo për këtë tutorial! Nëse ju pëlqeu, mund të shikoni tjetrin tim Tutoriale GIMP, Artikuj Ndihmoni, Klasat Premium ose Kurse, ose të bëhet një Anëtar Premium!

Pin atë në Pinterest