Në këtë artikull ndihme, unë do t'ju tregoj se si të shkarkoni dhe instaloni darktable 4.0 në një MAC (po, "d" në darktable nuk është shkruar me shkronja të mëdha me qëllim). Për ata prej jush që nuk janë të njohur me darktable, ky softuer është një procesor imazhi RAW pa pagesë dhe me burim të hapur që ka shumë mjete për redaktimin e fotove RAW. Është më i ngjashëm me Adobe Lightroom, dhe po aq i aftë. Le të shqyrtojmë mënyrën e shkarkimit dhe instalimit të softuerit!

Për fillestarët, lundroni në faqen e internetit të darktable në tabela e errët.org. Nga faqja kryesore, klikoni në skedën "Instalo" (shigjeta e kuqe në imazhin e mësipërm) për t'u çuar në faqen e instalimit.

Pasi të jeni në faqen e instalimit, lëvizni poshtë për të parë lidhjet e instalimit për sistemet e ndryshme operative.

Këtu do të shihni tre opsione: Kodi burimor (për makinat Linux), Windows dhe macOS (shigjeta jeshile në imazhin e mësipërm). Meqenëse po instalojmë darktable për kompjuterët MAC në këtë artikull, do të duam të përdorim një nga dy lidhjet në seksionin macOS (në fakt ka tre lidhje këtu, por lidhja e tretë është vetëm shënime mbi instalimin).

Sa i përket lidhjes që dëshironi të përdorni do të varet nga lloji i MAC që po përdorni. Nëse jeni duke përdorur një MAC pak më të vjetër që përdor çipat Intel, do të dëshironi të klikoni lidhjen e parë të shkarkimit (shigjeta e kuqe në imazhin e mësipërm). Nëse jeni duke përdorur një MAC më të ri që përdor çipat e silikonit të Apple (mund të shihni a lista e kompjuterëve që përdorin këto çipa këtu), do të dëshironi të klikoni lidhjen e dytë të shkarkimit (shigjeta blu).

Në rastin tim, kompjuteri im përdor një çip Intel, kështu që unë do të klikoj opsionin e parë.

Pavarësisht se në cilin opsion klikoni, më pas do të pyeteni se ku dëshironi të ruani skedarin DMG. Unë do të qëndroj me vendndodhjen time të paracaktuar - dosjen "Shkarkime" (shigjeta e kuqe) - dhe kliko "Ruaj" (shigjeta jeshile).

Do të shihni skedarin duke u shkarkuar në këndin e poshtëm të majtë të shfletuesit tuaj. Pasi shkarkimi të përfundojë, klikoni në skedarin DMG për ta hapur atë (shigjeta jeshile).

Tani do të shihni një dritare që tregon logon e tabelës së errët në anën e majtë dhe dosjen "Aplikimet" për kompjuterin tuaj në anën e djathtë. Zvarritni dhe lëshoni tabelën e errët (shigjeta jeshile) në dosjen tuaj të Aplikacioneve (shigjeta e kuqe). Tani darktable është instaluar në kompjuterin tuaj!

Mund të lundroni te dosja e aplikacioneve tuaja (shigjeta jeshile në imazhin e mësipërm) në çdo kohë nëpërmjet dritares tuaj Finder dhe klikoni dy herë në ikonën Darktable (shigjeta e kuqe) për të hapur aplikacionin në kompjuterin tuaj.

Kjo është ajo për këtë tutorial se si të shkarkoni dhe instaloni Darktable 4.0 në një kompjuter MAC! Nëse ju pëlqeu, mund të shikoni tjetrin Udhëzime për tryezën e errët në faqen time.

Pin atë në Pinterest