Importimi i paletave në Inkscape është shumë e lehtë. Kjo kryesisht falë faktit se Inkscape mbështet skedarët GPL, ose GIMP Palette. Pra, nëse keni krijuar ndonjëherë një gamë në GIMP, mund ta merrni atë skedar .GPL dhe ta fusni në Inkscape.

Nëse nuk jeni i sigurt se si të krijoni paletat tuaja të personalizuara në GIMP dhe t'i eksportoni ato, unë rekomandoj të shikoni dy udhëzime që kam për këtë temë. Një udhëzues ju tregon si të krijoni paleta me porosi (është një video mësimore), dhe tjetri është një artikull Ndihmë GIMP që ju tregon si të eksportoni paletat tuaja në një skedar palete (të cilën më pas mund ta përdorni në Inkscape). Unë rekomandoj që të kontrolloheni të dy për t'u njohur me prodhimin e paletave dhe skedarëve GPL.

Përndryshe, nëse tashmë keni skedarin tuaj GPL, këtu është se si ta importoni atë skedar në Inkscape.

Hapi 1: Gjeni Dosjen e Paletës suaj në Inkscape

Gjeni Dosjen kryesore të Inkscape

Për të filluar, do të dëshironi të kuptoni se ku ndodhen të gjitha skedarët tuaj të paletës në Inkscape. Kjo dosje do të jetë brenda dosjes tuaj kryesore Inkscape, e cila do të gjendet në diskun kryesor të kompjuterit tuaj ku keni instaluar Inkscape origjinal. Në një kompjuter Windows, për shembull, shumica e njerëzve instalojnë Inkscape në njësinë e tyre C:. Sidoqoftë, në rastin tim, unë instalova Inkscape në pajisjen time D:. Kështu që, unë do të klikoj në diskun tim D: në File Explorer tim, dhe pastaj do të klikoj dy herë në "Inkscape" (është gjithashtu e zakonshme që dosja juaj Inkscape të jetë nën një nga dosjet tuaja File Files, kështu që nëse nuk e bëni ' t e shikoni në C: ose D: drive tuaj, kontrolloni edhe ato dosje).

Pasi të futeni brenda dosjes tuaj kryesore Inkscape, do të dëshironi të klikoni dy herë në dosjen "Ndani".

Dosja Paleta e Inkscape

Pastaj, klikoni dy herë në dosjen "Paleta".

Voila. Këtu mund të gjeni të gjithë skedarët tuaj paleta brenda Inkscape. Vendndodhja aktuale e dosjes mund të ndryshojë në varësi të sistemit operativ që keni përdorur dhe ku keni instaluar Inkscape në kompjuterin tuaj.

Hapi 2: Gjeni skedarin tuaj të paletës

Tani që e dini se ku doni të importoni paletën tuaj, duhet të gjeni skedarin e paletës që dëshironi të përdorni. Përsëri, Inkscape përdor skedarë paleta .GPL, të cilat mund të prodhohen në GIMP. Nëse tashmë keni një skedar .GPL dhe nuk po e merrni atë nga GIMP, mund të kaloni në fund të këtij seksioni.

Ndryshoni Preferencat GIMP 2 10 12

Kjo do të thotë që ju mund të tërhiqni dhe lëshoni skedarët e paletave nga dosjet e paletave të GIMP drejt në Inkscape. Nëse dëshironi ta bëni këtë, thjesht vendosni se ku janë skedarët tuaj të paletës GIMP duke hapur GIMP, pastaj shkoni te Redakto> Preferencat.

Vendndodhja e Dosjeve të Paletës GIMP

Shkoni poshtë te menuja "Folders" (shënuar me shigjetën e kuqe në foton më sipër) dhe klikoni në dropdown për ta zgjeruar. Klikoni në dosjen "Palettes" (shigjeta e gjelbër). Këtu, ju do të shihni vendndodhjen e saktë të skedarit në kompjuterin tuaj ku po ruhen paletat tuaja GIMP (do të ketë një "X" pranë vendndodhjeve aktive të paletave tuaja). Klikoni në vendndodhjen e skedarit (shënuar me shigjetën blu), pastaj kopjoni vendndodhjen pasi popullohet në fushën pranë rrethit të gjelbër. Goditni anulimin për të mbyllur dialogun e Preferencave pasi të keni kopjuar destinacionin e dosjes.

Hapni një Windows OS të ri Windows Explorer të Skedarit të Ri

Hapni një dritare të re File Explorer ose Finder në kompjuterin tuaj (varësisht se në cilin sistem operativ jeni në funksion).

Ngjit vendndodhjen e paletës në Drejtorinë e Dosjeve

Pastaj, ngjitni vendndodhjen e skedarit në drejtorinë e dosjeve (treguar nga shigjeta e kuqe lart) dhe goditni tastin enter. Kjo do t'ju çojë direkt në skedarin Palette brenda GIMP, ku u krijuan të gjitha paletat tuaja të personalizuara.

Klikoni dhe tërhiqni skedarin GPL nga GIMP në Inkscape

Tani, klikoni dhe tërhiqni çfarëdo skedari Palette që dëshironi të përdorni në Inkscape nga dosja GIMP Palette (ose çfarëdo vendndodhje skedari ku ndodhet skedari juaj. GPL) në dosjen Paleta Inkscape.

Hapi 3: Mbyllni dhe rihapni Inkscape

Nëse aktualisht keni hapur Inkscape, do t'ju duhet ta mbyllni dhe rihapni atë.

Klikoni në menunë Swatches në Inkscape

Pasi të keni rihapur Inkscape, klikoni në shigjetën në këndin e poshtëm të djathtë, vetëm sipër panelit Swatches (shënuar me shigjetën e kuqe në imazhin e mësipërm). Tani duhet ta shihni paletën tuaj të disponueshme këtu.

Zgjidhni Paleta me porosi të Inkscape në Swatches

Klikoni në emrin e paletës për ta aktivizuar.

Paleta me porosi e ngarkuar në Udhëzuesin e Panelit të Inkasacionit të Panelit

Paleta juaj me porosi tani duhet të shfaqet në panelin tuaj Swatches!

Kjo është ajo për këtë udhëzim. Nëse e keni shijuar, mund t'i shikoni të gjitha gjërat e mia Artikuj të Ndihmës së Inkscape në uebfaqen time, ose shiko ndonjë nga timen Tutoriale Video Inkscape.

Pin atë në Pinterest