Shumë prej jush ndoshta janë njohur me të paraqitje e shkurtër - kloni GIMP që synon ta bëjë GIMP më të arritshëm dhe profesional duke i dhënë programit një emër të ri dhe duke rregulluar disa tipare të vjetruara ose të panevojshme.

Aktualisht, programi është i bazuar në GIMP 2.10.12 - të cilit i mungojnë veçoritë kryesore të reja të lëshuara në 2.10.14 deri 2.10.20 (dmth. Mjetet e grupuara, filtrat e rinj dhe kontrollet e filtrave dhe veçoritë e reja të mjeteve si tipari i prerjes jo-shkatërruese) . 

Sidoqoftë, më 1 korrik njoftoi ekipi i Glimpse ata po punojnë për lëshimin e një versioni të ri publik beta "në javët e ardhshme" të njohur si Glimpse 0.2.0 që do të bazohet në GIMP 2.10.18. Megjithëse kjo është paksa zhgënjyese pasi kishte shumë karakteristika të reja të shkëlqyera të prezantuara në GIMP 2.10.20, është akoma mirë të shohësh që programi bën një hap përpara duke zbatuar më shumë përmirësime nga versionet më të fundit të GIMP. (Plus, kjo do të thotë që Glimpse tani do të përmbajë mjete të grupuara - gjë që ishte një përmirësim i madh i ndërfaqes së përdorimit për GIMP).  

Pse po premton Glimpse

Ju djema e dini që E DUA GIMP - fundja i kam kushtuar jetën time profesionale. Por në kulturat anglishtfolëse emri "GIMP" ka shumë përkufizime / konotacione negative që mund t'i largojnë institucionet / bizneset profesionale nga ideja e provës së programit. Me fjalë të tjera, emri / shkurtesa fatkeqe për programin GIMP zvogëlon madhësinë e mundshme të bazës së tij të përdoruesve.

GIMP po mbahet përsëri

Për ata prej jush që mendoni se kjo ide është qesharake, mendoni për këtë në këtë mënyrë - imagjinoni se jeni drejtori i një shkolle që zbaton GIMP në të gjitha klasat tuaja për të kursyer para. Një prej studentëve në shkollën tuaj i është dhënë një detyrë që mëson se si të modifikoni fotot në GIMP. Studenti kërkon "GIMP" në një motor kërkimi (p.sh. Google, shiriti i kërkimit i Twitter, etj.) Për të zbuluar më shumë rreth programit dhe takohet me imazhe të papërpunuara të njerëzve që veshin kostume "gimp". (Për shembull, studenti hipotetik mund të pengohet në një "maskë konkurruese të qenve të nxehtë", dhe ta gjejë veten duke shkuar në një vrimë lepuri jo shumë miqësore për fëmijë). Prindi i këtij studenti hyn në student dhe i sheh imazhet në kompjuterin e tyre. Mortifikuar, prindi ju telefonon, drejtori, dhe kërcënon të padisë shkollën (diçka që ndodh shumë shpesh në vende si Amerika). Tani puna juaj është në rrezik, si dhe punët e mësuesve tuaj dhe fondet për shkollën tuaj.

Ky është padyshim një shembull i skenarit më të keq, por një skenar i tillë është sigurisht në fushën e mundësive (veçanërisht në kulturën e sotme të PC) për vendimmarrësit si drejtori ynë hipotetik.

Unë madje nuk do të eksploroj një shembull ku ngacmimi ndodh sepse një fëmijë po përdor "GIMP" në shkollë. Ose të gjithë shembujt e fëmijëve të vegjël të papjekur që bëjnë shaka "GIMP" gjatë klasës. Pavarësisht, nuk është e vështirë të shohësh që emri i GIMP po e pengon programin. Dhe emri, të cilin disa entuziastë të GIMP e kanë ngritur si "të çuditshëm" apo edhe të dashur, është vetëm maja e ajsbergut kur bëhet fjalë për arsyet pse programi nuk po i përmbahet potencialit të tij të plotë.

Si Glimpse Trajton Dobësitë e GIMP

Me Glimpse, ju nuk keni nevojë të shqetësoheni për ndonjë nga skenarët e lartpërmendur të ngacmimit ose përgjegjësisë që luhet. Emri është ndryshuar - problemi është zgjidhur. Profesionistët ose departamentet e arsimit mund ta zbatojnë programin me qetësi.

Për më tepër, ekipi i Glimpse shkon një hap më tej në shënjestrimin e mjediseve profesionale - duke hequr "push" nga programi (dmth. "Vezët e Pashkëve" të panevojshme pasi ekipi i Glimpse u referohet atyre në faqen e tyre) për ta bërë programin më të dobët dhe më efikas, ndërsa gjithashtu siguron një bazë kodi më e sigurt dhe e lakueshme. (Megjithëse furçat "speci jeshil" dhe "lopa e animuar" kanë pasur ditën e tyre, mendoj se është koha t'i hiqni nga programi - ato e bëjnë GIMP të duket më amatore se gjithçka, duke shtuar edhe madhësinë e përgjithshme të shkarkimit. Kjo është një e përfitimeve të një projekti pirun - disa nga nostalgjitë nga projekti origjinal GIMP mund të analizohen në mënyrë më kritike dhe mund të merren vendime objektive për të përmirësuar softuerin).

Splash Editor i Glimpse Image

Më në fund, ekipi i Glimpse ka punuar në rregullimin e ndërfaqes së përdorimit për ta bërë atë më modern ndërsa zëvendëson faqet e logove dhe spërkatjeve të GIMP. Megjithëse nuk kam asnjë shqetësim me logon Wilbur, ky ndryshim duhet të ndihmojë në tërheqjen e më shumë njerëzve në program pasi shumë njerëz ankohen se UI i GIMP është vjetëruar. Ekziston gjithashtu një tendencë që ekipi GIMP të prodhojë grafikë ose fotografi më të dobëta për faqet e tyre të spërkatjes, të cilat mund të mos vlejnë për përdoruesit për herë të parë që hapin programin. Ekipi i Glimpse duket se ka një sy pak më të mirë për grafikë - duke zbatuar një skemë të përcaktuar ngjyrash nga udhëzimet e markës Glimpse - kështu që faqet e tyre të spërkatjes janë një i lehtë përmirësim Ka ende ca punë për të bërë këtu, por është një hap në drejtimin e duhur.

Në fund të fundit, Glimpse duhet të jetë një alternativë e shkëlqyeshme profesionale ndaj GIMP që është më e përshtatshme për zyra, shkolla dhe mjedise të tjera profesionale. Plus, e gjithë kjo punë nga ana e saj ndihmon për ta bërë GIMP më të mirë pasi Glimpse raporton reagime te ekipi i GIMP ndërsa u dërgon gjithashtu një pjesë të dhurimeve të tij.

Shikim NX

Një pirun brenda një piruni?

Pjesa më intriguese (dhe misterioze) e projektit Glimpse është se ekipi i Glimpse duket se po punon për një redaktues krejt të ri të imazheve të quajtur "Shikim NX" Nuk jam plotësisht i sigurt se si ky editor do të paralelizojë si me GIMP ashtu edhe me projektet Glimpse, por mund të sigurojë një tjetër alternativë falas për Photoshop ndërsa ndihmon për të çuar idetë e GIMP në nivelin tjetër. 

Një ankesë e zakonshme që unë dëgjoj për GIMP nga zhvilluesit është se baza e kodit është shumë e komplikuar dhe e ngatërruar. Shtë shkruar në / e përbërë nga shumë gjuhë programimi ose gjuhë të vjetëruara. Kjo mund ta bëjë të vështirë për kontribuesit e rinj të hyjnë dhe të bëjnë përmirësime në programin GIMP (dmth. Shtoni karakteristika të reja, rregulloni kodin, përmirësoni performancën e mjetit ose filtrit, etj.).

Bazuar në sasinë e vogël të informacionit të ofruar në faqen e internetit të Redaktorit Glimpse, duket se ata po kërkojnë të zgjidhin këtë çështje për një kohë të gjatë duke prezantuar një "program të redaktimit të imazhit të licencuar në mënyrë të lejueshme që po shkruhet nga fillimi me programimin D gjuhë dhe një paketë me porosi ndër-platformash UI. ”

Unë nuk parashikoj që Glimpse NX të lëshohet çdo kohë së shpejti pasi tingëllon si një projekt i madh që ekzekutohet nga një sasi e vogël zhvilluesish, por megjithatë po e pres shumë këtë softuer të ri dhe shpresoj se mund të jetë një ndryshues i lojërave për softuer falas për redaktimin e imazheve .

Përdorimi i softuerit për redaktimin e imazhit falas në të ardhmen

Nëse zhvilluesit në zhvillim e sipër (të rinj) mund ta kuptojnë lehtësisht strukturën e kodimit të Glimpse, ata mund të ndjehen më të prirur të kontribuojnë në zhvillimin e programit dhe të angazhohen me komunitetin e programit. Me një rritje në vëllimin dhe sasinë e kontributeve të zhvilluesve, ne mund të shohim një orar më të qëndrueshëm të lëshimit dhe një përmirësim më të shpejtë të karakteristikave të programit.

Plus, krijuesit e tjerë do të ndiejnë vrullin pas projektit dhe do të hidhen në bord. Kjo do të çojë në kontribute të tjera të shkëlqyera si ikona të mjeteve, ekranet e spërkatjes ose mësimet.

Me fjalë të tjera, Redaktori i Imazheve të Glimpse ka potencialin të jetë GIMP për steroid (kjo tingëllon gabim, por unë po e lë për të provuar pikën e këtij artikulli). Mund të marrë të gjitha pjesët më të mira të GIMP që të gjithë ne i duam dhe t'i bashkojmë me një mundësi të përmirësuar dhe një proces zhvillimi më koheziv. Nëse ekzekutohet si duhet, projekti Glimpse mund të jetë e ardhmja e GIMP dhe të bëhet redaktori i ri i imazheve falas.

Mëso më shumë rreth Redaktor i Glimpse Image në faqen e tyre të internetit dhe kontribuoni në projekt sot!

Pin atë në Pinterest