Në këtë udhëzim GIMP me Darktable, unë ju tregoj se si të redaktoni një foto RAW nga fillimi në fund duke përdorur këto dy programe falas. Nga një përmbledhje e shkurtër e asaj që janë imazhet RAW (dhe si ndryshojnë ato nga JPEG), për të bërë rregullime të imazhit, për manipulimin e fotografisë dhe eksportimin e saj, unë do t'ju tregoj të gjithë procesin për redaktimin e imazheve tuaja RAW. Ky është një mësim i shkëlqyeshëm për fotografët fillestarë dhe redaktuesit e fotove! Për ata prej jush që nuk e dinë, Darktable është një alternativë e shkëlqyeshme FALAS për Lightroom, ndërsa GIMP është një alternativë e shkëlqyeshme FALAS për Photoshop. Ata të dy kanë bërë një rrugë të gjatë gjatë viteve, dhe kështu prodhojnë foto të shkëlqyera dhe kompozime fotografike!

Shkarkime

Shkarkoni versionin e fundit të GIMP 2.10: https://www.gimp.org/downloads/ Shkarkoni versionin e fundit të Darktable: https://www.darktable.org/install/

Lidhje të dobishme

Unë rekomandoj të shikoni këtë mësimdhënie se si të instaloni së pari Darktable: https://youtu.be/R0Sk755osjg Vizitoni faqen tonë Tutorials për më shumë mësime me tekst dhe video: https://www.daviesmediadesign.com/tutorials/ Regjistrohuni në kursin tonë për redaktimin e fotove GIMP: https://www.udemy.com/gimp-photo-editing/?couponCode=EDITRAWPHOTOSTUT Faleminderit Patronëve tanë të Nivelit të Diamantëve që na mbështesin në Patreon! Ken Brewer Dilli Kontradikta Faleminderit Patronëve tanë të Nivelit të Arit të cilët na mbështesin në Patreon! BashMurals commodore256 Cedric Debono Jamie Fraser Judd West Faleminderit Patronëve tanë të Nivelit të Argjendtë që na mbështesin në Patreon! John Echegoyen Stephanie Paynter Pierre Parenteau Mbështetni kanalin tonë dhe na ndihmoni të rritemi duke u bërë Patron sot - dhe të merrni shpërblime të shkëlqyera në këmbim: https://www.patreon.com/daviesmediadesign Shihni se si mund të ndihmoni ekipin GIMP: https://www.gimp.org/develop/ Facebook: https://www.facebook.com/DaviesMediaDesign/ Twitter: @DaviesMediaDes

Pin atë në Pinterest