Si të Hapni Fotografitë RAW me GIMP + Darktable / RawTherapee

Në këtë tutorial GIMP unë ju tregoj se si të hapni imazhe RAW në GIMP së bashku me një procesor falas të imazhit RAW si Darktable ose RawTherapee. Të dy programet e redaktimit të fotografive RAW janë plotësisht falas dhe përdorin shtojca të instaluara automatikisht që e bëjnë procesin e hapjes së imazheve RAW me GIMP super të lehtë. Unë ju tregoj të gjithë procesin - nga shkarkimi dhe instalimi i softuerit falas RAW, deri te hapja e imazhit RAW brenda GIMP, përpunimi i imazhit në redaktorin RAW, deri në përfundimin e eksportimit të imazhit përfundimtar jashtë GIMP.

Shkarkime

Shkarkoni versionin më të fundit të GIMP:
https://www.gimp.org/downloads/

Shkarkoni Darktable:

https://www.darktable.org/install/

Shkarkoni RawTherapee:

https://rawtherapee.com/

Lidhje të dobishme

Vizitoni faqen tonë të internetit për më shumë mësime me tekst dhe video:
https://www.daviesmediadesign.com/tutorials/

Regjistrohuni në kursin tim Bazat e redaktimit të fotografive në Darktable:
https://www.udemy.com/course/darktable-photo-editing/?couponCode=LATESUMMER21DT

Regjistrohuni në Masterclass tonë për Redaktimin e Fotos GIMP:
https://www.udemy.com/course/gimp-photo-editing/?referralCode=418C294E695EA3962465

Bëhuni një Anëtar Premium i DMD për më shumë përmbajtje të GIMP:
https://daviesmediadesign.com/premium-membership/

Dëshironi ta bëni temën tuaj GIMP të duket si e imja? Shikoni këtë artikull mësimor GIMP:
https://www.daviesmediadesign.com/customize-gimp-2-10-user-interface/

Shihni se si mund të ndihmoni ekipin GIMP:
https://www.gimp.org/develop/

Facebook: https://www.facebook.com/DaviesMediaDesign/
Twitter: @DaviesMediaDes
Instagram: @DaviesMediaDesign

#HapurRASHPotosi #Tabela e errët #Trapi e papërpunuar

Pin atë në Pinterest