Masat e shtresave dhe shtresave GIMP 2020 | Tutoriali i Bazave të GIMP në thellësi

Në këtë manual të bazave të GIMP, unë ofroj një vështrim të thelluar të shtresave. Ky koncept i rëndësishëm formon bazën e pothuajse gjithçkaje që do të bëni në GIMP - nga redaktimi i imazheve në krijimin e projekteve të dizajnit grafik. Unë diskutoj gjithçka, nga mënyra për të krijuar një përbërje të re dhe shtresë të re, transparencën e shtresës, panelin e shtresave, rendin e grumbullimit të shtresave, grupet e shtresave, deri te maskat e shtresave. Gjithçka që keni dashur ndonjëherë ose keni dashur të dini për shtresat në GIMP është në këtë udhëzues!

Ky është një azhurnim i një mësimi që bëra disa vjet më parë në të njëjtën temë. Unë e krijova këtë tutorial për fillestarët sepse shumë gjëra kanë ndryshuar në lidhje me GIMP që nga videoja ime e fundit për këtë temë.

0:00 - Paraqitje
1:06 - Përcaktimi i shtresave
2:31 - Krijimi i shtresës tuaj të parë
5:28 - Transparenca e Shtresës
13:10 - Urdhri i Grumbullimit të Shtresave
19:20 - Madhësitë e Shtresës dhe Kanavacës
23:48 - Paneli i Shtresave
35:55 ​​- Maska të shtresave

Vizitoni faqen tonë të internetit për më shumë mësime me tekst dhe video:
https://www.daviesmediadesign.com/tutorials/

Regjistrohuni në Masterclass tonë për Redaktimin e Fotos GIMP:
https://www.udemy.com/course/gimp-photo-editing/?referralCode=418C294E695EA3962465

Merrni e-librin tim të ri - Libri i Shtresave GIMP:
https://daviesmediadesign.com/gimp-book-of-layers/

Dëshironi ta bëni temën tuaj GIMP të duket si e imja? Shikoni këtë artikull mësimor GIMP:
https://www.daviesmediadesign.com/customize-gimp-2-10-user-interface/

Shihni se si mund të ndihmoni ekipin GIMP:
https://www.gimp.org/develop/

Shkarkoni versionin e fundit të GIMP 2.10:
https://www.gimp.org/downloads/

Shkarkoni foton e përdorur në këtë tutorial:
https://pixabay.com/photos/extreme-motorcross-motorcycle-4488462/

Facebook: https://www.facebook.com/DaviesMediaDesign/
Twitter: @DaviesMediaDes
Instagram: @DaviesMediaDesign

Pin atë në Pinterest