Fiksoni fotot e natës të errët dhe kokrrizore me GIMP 2.10.2 + Darktable

Në këtë tutorial GIMP 2.10.2 dhe Darktable, unë ju tregoj se si të rregulloni fotot e natës së errët dhe me kokrra! Këto teknika përdorin softuer fantastik falas për modifikimin dhe manipulimin e fotografive për të ndriçuar imazhet tuaja të errëta duke humbur cilësinë minimale dhe duke krijuar kokrra minimale. Unë ju tregoj gjithashtu se si të heqni qafe objektet e kamerës (si p.sh. pikselët e vdekur) duke përdorur filtrin e zvogëlimit të zhurmës GEGL dhe filtrin Symmetric Nearest Neighbor. Ky është një tutorial i përsosur për redaktimin e fotografive për fotografët fillestarë dhe retushuesit e fotografive, ose për profesionistët që kërkojnë të përmirësojnë lojën e tyre. Gëzuar 4 Korrikun!

Shkarkime

Shkarkoni versionin e fundit të GIMP 2.10: https://www.gimp.org/downloads/ Shkarkoni Darktable: https://www.darktable.org/install/ Shkarkoni foton e përdorur në këtë tutorial: https://www.daviesmediadesign.com/wp-content/uploads/2018/07/House-4th-of-July-DARK.jpg

Lidhje të dobishme

Vizitoni faqen tonë të internetit për më shumë mësime me tekst dhe video: https://www.daviesmediadesign.com/tutorials/ Regjistrohuni në kursin tonë për redaktimin e fotove GIMP: https://www.udemy.com/gimp-photo-editing/?couponCode=DARKGRAINY18 Faleminderit Patronëve tanë të Nivelit të Arit të cilët na mbështesin në Patreon! BashMurals commodore256 Cedric Debono Jamie Fraser Judd West Faleminderit Patronëve tanë të Nivelit të Argjendtë që na mbështesin në Patreon! John Echegoyen Mbështetni kanalin tonë dhe na ndihmoni të rritemi duke u bërë Patron sot – dhe merrni shpërblime të mira në këmbim: https://www.patreon.com/daviesmediadesign\ Facebook: https://www.facebook.com/DaviesMediaDesign/ Twitter: @DaviesMediaDes

Pin atë në Pinterest