style="display:inline-block;width:2px;height:970px" data-ad-client="ca-pub-250" data-ad-slot="0032916946490731"> (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Si të hapni imazhe RAW në GIMP 2.10

Në këtë tutorial, unë ju tregoj se si të hapni imazhe RAW në GIMP 2.10 duke përdorur dy metoda të miratuara nga ekipi zyrtar GIMP. Metoda e parë përdor DarkTable, dhe është metoda ime e rekomanduar, dhe metoda e dytë përdor RawTherapee. Të dy redaktorët RAW janë të lirë për të shkarkuar dhe punuar mirë, për mendimin tim.

Ky tutorial është një tutorial i bazave GIMP që është i shkëlqyeshëm për fillestarët. Fotografë që marrin fotografitë e tyre në formatin RAW (p.sh. ARW) do ta shohin këtë tutorial shumë të dobishëm.

Shkarkime

Shkarkoni GIMP 2.10:
https://www.gimp.org/downloads/

Shkarkoni DarkTable:
https://www.darktable.org/install/

Shkarkoni RawTherapee (5.4 është versioni i fundit):
http://rawtherapee.com/downloads

Lidhje të dobishme

Vizitoni faqen tonë të internetit për më shumë mësime me tekst dhe video:
https://www.daviesmediadesign.com/tutorials/

Regjistrohuni në kursin tonë për redaktimin e fotove GIMP:
https://www.udemy.com/gimp-photo-editing/

Faleminderit Patronëve tanë të Nivelit të Arit të cilët na mbështesin në Patreon!
Muralet e Bash
komodore256
Cedric Debono
Jamie Fraser
Judd West

Mbështetni kanalin tonë dhe na ndihmoni të rritemi duke u bërë Patron sot - dhe merrni shpërblime të shkëlqyera në këmbim:
https://www.patreon.com/daviesmediadesign

Facebook: https://www.facebook.com/DaviesMediaDesign/
Twitter: @DaviesMediaDes

Pin atë në Pinterest