GIMP 2.10 Bazat: Duke përdorur Mjetin e Përzgjedhjes së Parë

Në këtë manual të GIMP Basics, unë ju tregoj një vështrim të thelluar se si të përdorni mjetin e zgjedhjes së planit të parë! Ky mjet përdor një proces të quajtur matting image për të dalluar planin e parë nga sfondi - duke ju lejuar të izoloni një objekt me punë minimale. Kjo detyrë përmbushet përmes dy algoritmeve të ndryshëm - Matting Global dhe Matting Levin - të cilat do t'i diskutoj në tutorial.

Ky është një mjet efektiv kur përpiqeni të fshini sfondet e figurave, të prerë objektet nga imazhet ose të redaktoni ose të bëni rregullime të imazhit në plan të parë ose sfond. Ky është një mjet i shkëlqyeshëm për fillestarët për të mësuar!

Shkarkime

Shkarkoni versionin e fundit të GIMP 2.10:
https://www.gimp.org/downloads/

Lidhje të dobishme

Vizitoni faqen tonë të internetit për më shumë mësime me tekst dhe video:
https://www.daviesmediadesign.com/tutorials/

Regjistrohuni në kursin tonë për redaktimin e fotove GIMP:
https://www.udemy.com/gimp-photo-editing/?couponCode=FGROUNDTOOL

Faleminderit Patronëve tanë të Nivelit të Diamantëve që na mbështesin në Patreon!
Ken Brewer

Faleminderit Patronëve tanë të Nivelit të Arit të cilët na mbështesin në Patreon!
Muralet e Bash
komodore256
Cedric Debono
Jamie Fraser
Judd West

Faleminderit Patronëve tanë të Nivelit të Argjendtë që na mbështesin në Patreon!
John Echegoyen

Mbështetni kanalin tonë dhe na ndihmoni të rritemi duke u bërë Patron sot - dhe merrni shpërblime të shkëlqyera në këmbim:
https://www.patreon.com/daviesmediadesign

Bleni Tregtinë Zyrtare DMD (këmisha, kriklla, ngjitëse, kapuç) në Dyqanin tonë të Teespring:
https://teespring.com/stores/davies-media-design-merch

Shihni se si mund të ndihmoni ekipin GIMP:
https://www.gimp.org/develop/

Facebook: https://www.facebook.com/DaviesMediaDesign/
Twitter: @DaviesMediaDes

Pin atë në Pinterest