Libri i shtresave GIMP

Gjithçka që duhet të dini për konceptet dhe tiparet e rëndësishme të shtresës | Nga Michael Davies

5.99 dollarë në Amazon, përfshirë me blerjen e anëtarësimit Premium DMD

Rreth librit

Libri i Shtresave GIMP është një E-Libër që mbulon gjithçka që ju duhet të dini rreth koncepteve të rëndësishme të shtresave dhe veçorive të shtresave për t'ju çuar nga një fillestar në një profesionist. Duke kuptuar shtresat, do të jeni në gjendje të krijoni projekte më komplekse grafike dhe projekte të redaktimit / manipulimit të fotografive në GIMP. Kapitujt e thjeshtë për tu ndjekur përfshijnë të gjitha imazhe me ngjyra të plota, së bashku me shkarkime falas të imazheve për t'ju ndihmuar të ndiqni ndërsa lexoni.

Ju do të mësoni përkufizimet dhe terminologjinë e duhur të përdorur kur punoni brenda versionit të fundit të GIMP dhe me shtresa. Plus, do të fitoni një kuptim të thellë të panelit të Layer, menusë së kontekstit të shtresës dhe veçorive më të përparuara siç është maska ​​e shtresës. Unë hyj në detaje për secilin opsion të menusë në kutitë e ndryshme të dialogut për t'ju ndihmuar të kuptoni të gjitha opsionet kur punoni me një veçori të veçantë. 

Plus, unë ju tregoj shembuj praktikë për vënien në punë të njohurive tuaja, duke ju lejuar të kuptoni aplikimet e zakonshme të disa veçorive. Në fund, ju do të jeni në gjendje të përdorni kuptimin tuaj të posaçëm për shtresat për të bërë manipulime më të përparuara të fotografive dhe / ose kompozime të dizajnit grafik!

"Shpjegoi pothuajse gjithçka që duhet të dini rreth përdorimit të shtresave në GIMP. Unë patjetër do ta rekomandoja këtë për këdo që dëshiron të përfshihet në redaktimin e fotografive përmes programit [GIMP].”

⭐⭐⭐⭐⭐

-Ozie nëpërmjet Amazon.com

Farë është brenda

^

Kapitulli 1

Krijimi i një shtrese të re

^

Kapitulli 2

Urdhri për mbledhjen e shtresave

^

Kapitulli 3

Krijimi i shtresave të reja nga imazhet

^

Kapitulli 4

Transparenca e shtresave 

^

Kapitulli 5

Maska shtrese

^

Kapitulli 6

Grupet e shtresave

^

Kapitulli 7

Madhësoni një shtresë

Kapitulli 1: Krijimi i një shtrese të re në GIMP

Shtresat janë në thelb shtylla kurrizore e GIMP - me çdo ndryshim ose dizajn që ndodh në një lloj shtrese. Ka shtresa imazhesh, shtresa teksti dhe shtresa që përmbajnë një ngjyrë sfondi ose thjesht transparencë (dmth. Nuk përmbajnë asgjë dhe për këtë arsye janë plotësisht të tejdukshme ose transparente). Në këtë artikull të shtresave GIMP, e cila është pjesa e parë e një serie me shumë artikuj, do t'ju tregoj se si të krijoni një shtresë të re duke përdorur kutinë e dialogut "Krijo një shtresë të re" dhe duke shpjeguar të gjitha tiparet gjenden në këtë kuti.

Krijimi i një përbërje të re me një shtresë sfondi

Filloni me File New për të krijuar një shtresë të re në GIMP
Për fillestarët, ju duhet të hapni një imazh ose të krijoni një përbërje të re që të jeni në gjendje të bëni ndonjë gjë me shtresat. Për këtë shembull, unë thjesht do të hap një përbërje të re duke shkuar te File> New. Kjo do të më japë mundësinë për të krijuar një imazh të ri.

Dritarja e Dokumentit të Ri të Dokumentit GIMP Layer i riNën madhësinë e figurës (e shënuar nga shigjeta e kuqe në fotot e mësipërme), do të vendos gjerësinë në 1920 piksele, dhe lartësinë time në 1080 piksele (këto janë dimensionet për HD). Nëse klikoj në përmbysjen "Opsione të Avancuara" (të shënuara nga shigjeta blu), kjo do të më japë edhe më shumë mundësi.

Për ta mbajtur këtë tutorial të thjeshtë, unë do t'i mbaj të gjitha cilësimet njëjtë. Sidoqoftë, do të veçoj një përcaktim në veçanti, vendosjen "Mbush me" në fund (e treguar nga shigjeta e gjelbër në figurë). Kjo cilësim ju lejon të përcaktoni se çfarë lloji të shtresës së sfondit, e cila do të jetë shtresa e parë në përbërjen tuaj, do të krijoni kur të krijohet imazhi i ri. Shtresa e sfondit gjithmonë do të jetë e njëjta madhësi me madhësinë e përbërjes që vendosni në këtë hap.

Nëse klikoj në kutinë e zbritjes për cilësimin "Plotëso me" (shënuar me shigjetën e gjelbër në imazh), unë kam disa mundësi. Mund të kem që ngjyra e shtresës sime të sfondit të jetë e njëjtë me ngjyrën aktuale të Pamjes së përparme ose Sfondit që kam aktive (të cilën mund ta shohësh përmes pamjeve paraprake dhe sfondit në Kutinë e Veglave), ose mund të zgjedh transparencën e bardhë të pastër (pa ngjyrë sfondi - vetëm një shtresë bosh), ose një model (modeli i përdorur do të jetë cilido model që keni aktualisht aktiv në dialogun tuaj të modeleve). Unë do të zgjedh Bardhë si opsionin tim "Plotëso me" dhe kliko OK.

kapitujt

Faqet

Ky libër përmban 7 kapituj, me secilin kapitull që përfshin një temë ose detyrë specifike të rëndësishme për temën e shtresave. Brenda secilit kapitull ka nën-seksione të shumta që futen më thellë në veçoritë e ndryshme, opsionet e menusë, ose opsionet e dialogut për të siguruar që të keni një kuptim të rrumbullakosur mirë se si të përdorni GIMP. Për më tepër, disa kapituj përmbajnë metoda të shumta për kryerjen e një detyre të caktuar (d.m.th. për ndryshimin e një shtrese). Libri është 96 faqe i mbuluar.

"Kjo është një hyrje e shkëlqyeshme për të përfituar sa më shumë nga shtresat në GIMP. Unë tashmë isha njohur me bazat e përdorimit të shtresave para se ta lexoja këtë, por tani kuptoj se nuk po përfitoja nga të gjitha përfitimet e tyre."

-M. Boucher në Amazon.com

⭐⭐⭐⭐⭐

"Ky është libri që më duhej prej vitesh".

-DaveFilmsUS në Amazon.com 

⭐⭐⭐⭐⭐

Rreth Autorit

Michael Davies është Pronari dhe Themeluesi i Davies Media Design, një kompani arsimore në internet e specializuar në programet me burim të hapur si GIMP, Inkscape, WordPress dhe Darktable. Në vitin 2011, ai krijoi kanalin Davies Media Design YouTube – i cili sot është një nga kanalet më të mëdha të dedikuara FOSS në planet. Ai është gjithashtu krijuesi i GIMP 2.10 Masterclass: From Beginner to Pro Photo Editing, i cili është një kurs më i shitur në Udemy.

Mike ka një BSBA, Marketing nga Universiteti i Floridës Qendrore.

Michael davies

Bashkohuni me buletinin tonë GIMP

Merrni azhurnime në mësimet tona më të fundit, Artikujt e Ndihmës GIMP, kurset dhe më shumë kur të regjistroheni.

Pin atë në Pinterest