GIMP mbështet ngjyrat CMYK me korrigjim të butë gjatë redaktimit të imazheve tuaja, që do të thotë se mund të shihni se si do të duken imazhet tuaja të printuara në letër ose në një mjet tjetër printimi. Meqenëse GIMP modifikon vetëm në hapësirat me ngjyra RGB, kjo është një mënyrë efektive për të redaktuar imazhet tuaja në GIMP me printimin në mendje pa redaktuar në të vërtetë në CMYK.

Për të mbrojtur ngjyrat CMYK të buta, duhet të shkarkoni profilet e ngjyrave në kompjuterin tuaj dhe t'i tregoni GIMP-it se ku ndodhen ato profile. Për fat të mirë, ka shumë profile falas me ngjyra atje, duke përfshirë edhe për profilet e ngjyrave CMYK dhe RGB.

Ku të Shkarkoni

Ju mund të shkarkoni profilet e ngjyrave falas direkt nga faqen e internetit të ICC (International Color Consortium) këtu, Ose ju mund të shkarkoni profilet e ngjyrave të Adobe direkt nga Adobe këtu.

Pasi të keni shkarkuar profilet e ngjyrave në një vend në kompjuterin tuaj, mundeni shikoni tutorialin tim se si të vendosni profilet e ngjyrave CMYK në GIMP për një tutorial hap pas hapi.

Që nga viti 2022, GIMP po bën shumë përparime me versionet e tij të zhvillimit (duke filluar me GIMP 2.99.12) drejt shtimit të më shumë mbështetjes dhe veçorive të CMYK. Ky progres do të thotë që ne duhet të shohim disa veçori të fuqishme CMYK në GIMP 3.0 dhe ndoshta edhe mbështetje të plotë CMYK (dmth. redaktimi i imazheve në profilet e vërteta të ngjyrave CMYK) në GIMP 3.2.

Shpresoj që ky artikull i shkurtër t'ju duket i dobishëm! Mund të shikoni tjetrin Artikuj Ndihmë GIMP, Tutoriale Video GIMPdhe MasterCass GIMP.

Pin atë në Pinterest