Në këtë tutorial do t'ju tregoj procesin e thjeshtë dhe të shpejtë për krijimin e karaktereve unicode në GIMP. Karakteret e Unicode janë simbole të përdorura zakonisht, si pika plumbash, ikona ose karaktere speciale, pothuajse në të gjitha gjuhët e botës.

Hapi 1: Shtoni shtresën e tekstit

Për të filluar, do të dëshironi të shtoni një shtresë teksti në përbërjen tuaj (nëse nuk keni një përbërje të hapur, shtypni ctrl+n ose shkoni te File>New dhe zgjidhni dimensionet tuaja).

Për të krijuar një shtresë teksti, klikoni në veglën Text nga kutia e veglave (shigjeta e kuqe në imazhin e mësipërm - tasti i shkurtores është tasti "t").

Pasi të keni mjetin tuaj të tekstit, klikoni në përbërjen tuaj. Kjo do të krijojë një shtresë teksti "provuese" - që do të thotë se shtresa e tekstit nuk do të shtohet në panelin e shtresave derisa të shkruani diçka. Do të vini re se zona ku klikova në kanavacë me mjetin Text tani ka katër kuti të vogla me një redaktues teksti sipër saj (shigjeta e kuqe në imazhin e mësipërm).

Shënim: nëse nuk jeni njohur me veglën e tekstit në GIMP, ju rekomandoj të shikoni timin Udhëzues i thelluar i mjetit të tekstit GIMP.

Hapi 2: Përdorni tastin e shkurtoreve të Unicode

Me kutinë tonë të tekstit ende aktive, tani do të përdorim tastin e shkurtores që do të gjenerojë karaktere unicode. Mbaje shift+ctrl+u për të aktivizuar veçorinë e karaktereve unicode. Do ta dini se e keni aktivizuar me sukses sepse një "u" e nënvizuar do të shfaqet në kutinë e tekstit (shigjeta e kuqe në foton e mësipërme). Ju gjithashtu do të vini re tani që kemi shtuar tekst në kutinë tonë të tekstit, një shtresë teksti është shfaqur në panelin e shtresave (shigjeta e verdhë).

Shënim: nëse kutia juaj e tekstit bëhet joaktive në një moment për ndonjë arsye, thjesht klikoni në njërën nga katër kutitë e vogla me treguesin e miut për ta riaktivizuar atë.

Menjëherë pas kësaj u nënvizuar, shkruani kodin për karakterin unicode që dëshironi të përdorni. Për shembull, kodi për një karakter pikë plumbi është "2022". Pra, në këtë rast kutia ime e tekstit shfaq "u2022” (është disi e vështirë të lexohet në foto për shkak të fontit që kam përdorur).

Pasi të keni u-në e nënvizuar të ndjekur nga kodi për karakterin tuaj, shtypni tastin "enter". Tani duhet të shihni karakterin e dëshiruar unicode (në këtë rast një pikë plumbi).

Ku të gjeni kodet e karaktereve të Unicode

Ka shumë karaktere unicode që mund t'i përdorni me këtë veçori në GIMP. Për shembull, mund të gjeneroni ikona të lezetshme si ikona të rrezikut biologjik ose riciklimit. Ju gjithashtu mund të gjeneroni karaktere të caktuara për një gjuhë të caktuar.

Unë rekomandoj kjo tabelë e gjerë e karaktereve unicode nëse doni të dini TË GJITHA kodet e karaktereve unicode – me çdo kod të organizuar sipas rajonit dhe gjithashtu duke treguar një hartë ku karakteri përdoret shpesh. Thjesht vendoseni miun mbi karakter për të parë kodin përkatës të karakterit.

Nga ana tjetër, nëse preferoni një paraqitje vizuale të karaktereve unicode, si dhe një shirit kërkimi për t'ju ndihmuar të gjeni disa karaktere ose kode, mund të vizitoni këtë faqe nga Xah Lee.

Kaq për këtë artikull! Shpresoj se ju ka pëlqyer. Nëse e keni bërë, shikoni tjetrin Artikuj Ndihmë GIMP, Tutoriale Video GIMP, ose merrni akses në më shumë përmbajtje duke u bërë një Anëtar Premium DMD!

Regjistrohuni në Buletinin DMD

Regjistrohuni në Buletinin DMD

Regjistrohuni për të marrë udhëzime të reja, azhurnime të kursit dhe lajmet më të fundit mbi softuerin tuaj të preferuar me burim të hapur!

Ju keni regjistruar me sukses!

Pin atë në Pinterest

Share Kjo