Inkscape i ri 1.0 është këtu! Dhe ka mijëra karakteristika të reja të shkëlqyera, përfshirë aftësinë për të personalizuar me lehtësi ndërfaqen tuaj të përdoruesit sipas dëshirës tuaj. Këto personalizime UI përfshijnë aftësinë për të vendosur një Theme të Errët, e cila të dy duket më e lezetshme dhe është më e lehtë për sytë për ata prej jush që shikojnë në ekranet e kompjuterit gjatë gjithë ditës (si unë).

Në këtë artikull Ndihmë, unë ju tregoj se si të personalizoni ndërfaqen tuaj të përdoruesit të Inkscape për Temën e Re të Errët. Unë gjithashtu kam përfshirë një version video të këtij tutoriali më poshtë, të cilin e krijova duke përdorur Inkscape 1.0 Beta (procesi është i njëjtë me Inkscape 1.0). Nëse preferoni të lexoni artikullin, i cili është në dispozicion në shumë gjuhë përmes rënies së gjuhës në këndin e sipërm të majtë, mund të kaloni mbi videon.

Për fillestarët, natyrisht do të duhet të hapni Inkscape në kompjuterin tuaj. Më pëlqen ta bëj këtë duke shtypur thjesht "Inkscape" në shiritin tim të kërkimit në Windows (shigjeta e kuqe në imazhin e mësipërm), ose mund të kërkoni "Inkscape" në dritaren tuaj Finder në një MAC brenda dosjes Applications. Klikoni dy herë në ikonën Inkscape për ta hapur (shigjeta blu).

Sapo Inkscape të jetë e hapur, shkoni te Redakto> Preferencat (shigjeta e kuqe në imazhin e mësipërm - ose përdorni butonin e shkurtorit shift + ctrl + p). Kjo do të sjellë dialogun tuaj të preferencave.

Në anën e majtë të këtij dialogu, kaloni atje ku thotë "Ndërfaqja" dhe klikoni në ikonën zbritëse (aka ikona "rrotullim" - është formuar si një trekëndësh) për të zbuluar më shumë mundësi.

Klikoni në opsionin "Theme".

Këtu, ju keni dy mundësi për të vendosur një temë të errët. Nën "Ndryshimet e temës", ju thjesht mund të kontrolloni kutinë e etiketuar "Përdorni temën e errët" (shigjeta e kuqe në imazhin më sipër) dhe UI juaj automatikisht do të kalojë në versionin e temës së errët (nëse temën tuaj aktuale e keni vendosur në "Sistemi Tema ”- e cila është tema e paracaktuar).

Opsioni i dytë është të përdorni dropdown "Ndrysho temën Gtk" (shigjeta blu në imazhin më sipër) për të zgjedhur një ngjyrë të re për temën tuaj. Opsioni "Kontrasti i lartë i kundërt" është opsioni i temës së errët. Përzgjedhja e këtij opsioni do të ndryshojë ngjyrat tuaja të ndërfaqes në një ngjyrë më të errët. Për më tepër, opsioni "Adwaita" dhe opsioni "System Theme" mbështesin të dy kutinë e zgjedhjes Theme të Errët (me fjalë të tjera, ato mbështesin një temë më të lehtë dhe një temë të errët).

Pasi të keni të aktivizuar Temën e Errët, mund të dëshironi të kaloni ikonat tuaja në një ngjyrë të vetme në mënyrë që ato të kontrastohen më mirë me Temën e Errët. Kjo është plotësisht fakultative. Për ta arritur këtë, thjesht kaloni në seksionin "Ikona të Shfaqjes" (shigjeta e kuqe në imazhin më sipër) poshtë seksionit Ndryshimet e Temës dhe kontrolloni kutinë e etiketuar "Përdorni ikona simbolike". Kjo do të kalojë ikonat tuaja nga shumë ngjyra në një ngjyrë të vetme.

Si parazgjedhje, ngjyra e ikonave tuaja do të jetë e bardhë. Sidoqoftë, mund të zgjidhni kutinë e etiketuar "Përdorni ngjyrat e paracaktuara për ikonat" (shigjeta blu në imazhin më sipër), pastaj klikoni në kutinë "Ngjyra e ikonës" (shigjeta e kuqe në imazhin më poshtë) për të zgjedhur një ngjyrë të re nëse dëshironi për të përshtatur ngjyrën në diçka tjetër.

Kjo do të sjellë një dialog me ngjyra ku mund të krijoni me dorë një ngjyrë ose të vendosni një kod HEX (shigjetë blu në figurën e mësipërme) për një ngjyrë, nëse tashmë keni një të tillë.

Kjo është ajo për këtë tutorial! Nëse ju pëlqeu, mund të shikoni tjetrin tim Tutoriale Video Inkscape ose tim Tutoriale GIMP.

Regjistrohuni në Buletinin DMD

Regjistrohuni në Buletinin DMD

Regjistrohuni për të marrë udhëzime të reja, azhurnime të kursit dhe lajmet më të fundit mbi softuerin tuaj të preferuar me burim të hapur!

Ju keni regjistruar me sukses!

Pin atë në Pinterest

Share Kjo