GIMP dhe Krita janë të dy në krye të kategorive të tyre përkatëse në hapësirën e softuerit të lirë, me GIMP që është redaktori më i mirë i fotove falas deri tani dhe Krita padyshim aplikacioni më i mirë i pikturës dixhitale. Sidoqoftë, Krita ka prezantuar shumë tipare intriguese të redaktimit të fotografive në aplikacionin e saj që i bëjnë njerëzit të pyesin: "A është Krita një Redaktues më i Lirë i Fotove se GIMP?" Në këtë artikull, unë do të hedh një vështrim në tiparet e redaktimit të fotove të Krita për të parë se si programi paraqitet kundër GIMP si një redaktues fotografish. Ju mund ta shikoni versionin video të këtij krahasimi direkt më poshtë, ose kapërceni atë për të vazhduar me artikullin.

Gjatë disa viteve të fundit, Krita ka çimentuar vendin e saj në botën e softuerit të lirë duke krijuar një platformë pikture dixhitale të pasur me karakteristika që i drejtohet artistëve. Faqja e internetit e Krita thotë se softueri është bërë për "art konceptues, piktorë me cilësi dhe mat, [dhe] ilustrime dhe komike". Sidoqoftë, Krita gjithashtu ka arritur të përfshijë disa veçori më të përparuara të redaktimit të fotografive si shtresat e rregullimit, mbështetjen e CMYK, zgjedhjen me shumë shtresa dhe aftësinë për të hapur imazhe RAW. Këto janë të gjitha tiparet që përdoruesit e GIMP kanë pritur për një kohë të gjatë. Pra, tani që këto karakteristika janë në Krita, a e bën kjo më mirë Krita në redaktimin e fotove sesa GIMP?

Jo tamam.

Megjithëse është një përparim i madh që Krita ishte në gjendje të prezantonte të gjitha këto karakteristika të përparuara para se GIMP të arrinte të njëjtin arritje, programi ka ende disa pengesa kur bëhet fjalë për disa detyra të zakonshme të redaktimit të fotove. Plus, kur shikoni rregullimet e shtresave dhe përpunimin RAW në Krita nga afër, ato janë mjaft themelore për sa i përket funksionalitetit dhe, në disa raste, të ngadalta për sa i përket performancës.

Para se të vazhdoj më tej - kjo është një mohim i shpejtë dhe kujtesë se unë jam vetëm duke analizuar aftësitë e redaktimit të fotografive të Krita krahasuar me GIMP dhe jo duke analizuar Krita si një program në tërësinë e saj. Si dikush që definitivisht NUK MUND të pikturojë, dixhitalisht ose ndryshe, nuk e ndiej se jam i kualifikuar në këtë kohë për të vlerësuar plotësisht programin dixhital të pikturës - që është ajo që Krita është kryesisht.

Ashtu si GIMP, Krita (foto më sipër) ka një mjet transformimi dhe më shumë për redaktimin bazë të fotografive.

Do ta filloj këtë vlerësim me një listë të shpejtë të asaj që Krita ka të përbashkët me GIMP. Ashtu si GIMP, Krita ka mjete themelore të redaktimit si një Transform Tool, Crop Tool, mjet "patch i zgjuar" për heqjen themelore të pikave, mjetet e bojës (natyrisht), dhe mjetet e shtegut dhe përzgjedhjes. Ka një sistem shtresash me grupe shtresash dhe maska ​​shtresash. Më në fund, ai ka disa filtra për të bërë rregullime themelore të imazhit ose për të shtuar efekte.

Por le të bëjmë një zhytje më të thellë në tiparet që veçojnë Krita dhe GIMP - duke filluar me shtresat e rregullimit.

Po, Krita ka shtresa rregullimi. Ju mund të shtoni një shtresë rregullimi duke klikuar në shigjetën zbritëse në pjesën e poshtme të Layers Docker (shigjeta e kuqe në imazhin më lart), e cila është ajo që Krita e quan Paneli i Shtresave ose Dialogu i Shtresave, pastaj klikoni "Filter Layer" (shigjeta blu) . Kjo do të sjellë një dialog Filter që ju lejon të shtoni ndonjë nga filtrat e Krita si një Shtresë Filteri, i cili është termi i tyre sinonim për një Shtresë Rregullimi.

Diçka që më pëlqen në lidhje me këtë dialog (përshkruar me të kuqe në imazhin më sipër) është se ju mund të kaloni shpejt nëpër të gjithë filtrat dhe të merrni një pamje paraprake të drejtpërdrejt të asaj se si do të duket efekti në imazhin tuaj. Këtu ka edhe një sasi të mirë filtrash, duke përfshirë filtra dodge, djegie, rregullim ngjyrash dhe nivele rregullimi të figurës, filtra artistikë dhe turbullira si filtri Halftone dhe Gaussian Blur, dhe filtra të zakonshëm mprehës si Unsharp Mask.

Sidoqoftë, ka shumë gjëra që nuk më pëlqen në lidhje me këtë dialog ose në lidhje me rregullimet e Krita në përgjithësi - me shumicën e ankesave të mia kanë të bëjnë me përvojën e përdoruesit.

Për shembull, unë do të klikoj në rregullimin "Nivelet" (shigjeta e kuqe në imazhin më sipër), e cila është një nga rregullimet më të zakonshme për t'i shtuar një imazhi. E drejta nga shkopi do të vini re se histogrami nuk shfaqet siç duhet këtu (shigjeta blu).

Sidoqoftë, nëse aplikoni rregullimin e Niveleve duke klikuar "OK", atëherë klikoni me të djathtën në shtresën e rregullimit dhe zgjidhni "vetitë" (shigjeta e kuqe në imazhin më sipër), kjo do të sjellë rregullimin e niveleve në një dialog të veçantë dhe histogramin tani tregon.

Ky është gjithashtu rasti nëse shtoj një rregullim nivelesh duke shkuar te Filtrat> Rregullo> Nivelet (siç është paraqitur më sipër), megjithëse kjo metodë rregullon nivelet e figurës pikërisht në figurë sesa në një shtresë rregullimi.

Gjithashtu, mund të modifikoni vetëm kanalin "vlera" të niveleve dhe jo kanalet individuale të ngjyrave. Kjo nuk është një marrëveshje e madhe pasi ka mjete të tjera si filtri i Bilancit të Ngjyrave ose filtri i Rregullimit të Ngjyrave që ju lejojnë të redaktoni ngjyrat në imazhin tuaj, por është një funksion mjaft themelor dhe i përdorur zakonisht i mjetit të niveleve.

Për më tepër, ky filtër kërkon që të lëshoni miun për të parë ndryshimet, kështu që nuk mund t'i rrëshqisni vlerat për të parë rezultatet në kohë reale të rregullimeve tuaja si në GIMP. Në vend të kësaj, duhet të tërhiqni (shigjetën e kuqe në imazhin më sipër) dhe të lëshoni, të prisni që rezultati të gjenerohet, pastaj ta përsëritni. Kjo mund të shkaktojë redaktime të pasakta dhe gjithashtu të shtojë kohë në rrjedhën tuaj të punës. Dhe, për mendimin tim, është thjesht një lloj i bezdisshëm.

Mjeti i niveleve të GIMP është pak më intuitiv. Kur i shtohet një imazhi duke shkuar te Ngjyrat> Nivelet, dialogu i filtrit (skema blu në imazhin më sipër) shfaq histogramin, tregon rregullimet tuaja në imazh në kohë reale (shigjeta e kuqe), ndërsa gjithashtu vjen me një "pamje të ndarë" opsioni i pamjes paraprake dhe ju lejon të rregulloni kanalin e vlerës, si dhe secilin prej kanaleve individuale të ngjyrave. Me fjalë të tjera, është një mjet plotësisht funksional i niveleve - megjithëse ndryshimet përfundimtare bëhen në imazhin tuaj direkt dhe jo në një shtresë rregullimi.

Duke parë të gjithë filtrat e Shtresës së Filtrit në përgjithësi në Krita, nuk ka parapamje filtri për të marrë një rregullim të shpejtë "para" dhe "pas". Ju merrni një pamje në kohë reale të filtrit në imazhin tuaj, por nuk mund ta aktivizoni dhe fikni - të paktën jo si parazgjedhje. Gjëja e çuditshme në lidhje me këtë është se nëse shkoj në menunë Filters dhe klikoj në "Blur> Gaussian Blur", për shembull, ekziston një kuti kontrolluese e pamjes paraprake në këtë rast (shigjeta e kuqe në imazhin e mësipërm). Por, përsëri, shtimi i filtrave nga kjo menu është shkatërruese - që do të thotë se rregullimet ose efektet po ndodhin direkt në imazhin tuaj dhe jo në një shtresë rregullimi.

Kështu që nuk jam i sigurt pse ekziston një mospërputhje midis Shtresave të Filtrave dhe Filtrave të aplikuar në mënyrë destruktive në imazh, por mospërputhja ekziston.

Gjithashtu, nuk mund të zmadhoni foton tuaj ndërsa aplikoni një Shtresë Filteri në Krita - jeni mbërthyer në nivelin e zmadhimit në të cilin jeni kur hapni dialogun e Shtresës së Filterit. Përsëri, zmadhimi funksionon kur aplikoni një filtër shkatërrues, thjesht jo për Filter Layers. Në GIMP, ju mund të zmadhoni dhe zvogëloni për të parë më mirë ndryshimet tuaja dhe për të kontrolluar objekte kur përdorni ndonjë nga filtrat kryesorë. Edhe një herë, sepse Krita përdor filtra ose shtresa rregullimi, gjithmonë mund të aplikoni filtrin, të zmadhoni, pastaj të ndryshoni përsëri cilësimet e filtrit në çdo kohë. Por këto hapa shtesë priren të shtohen kur jeni duke redaktuar shumë imazhe ose duke bërë shumë redaktime në një imazh të vetëm.

Ankesa ime e fundit në lidhje me filtrat e Krita është se shumë prej tyre nuk kanë rrëshqitës për të bërë rregullime të filtrit ose vlerave të efekteve. Në vend të kësaj, ju keni fusha dhe shigjeta numerike për rregullimin e vlerave tuaja (shigjeta e kuqe në imazhin më sipër - demonstruar me filtrin "Oilpaint"). Kjo në të vërtetë është mjaft e përhapur në shumë filtra në Krita - që do të thotë që Krita vështirë se ju jep reagime të menjëhershme kur jeni duke rregulluar cilësimet, dhe në vend të kësaj duhet të shkruani manualisht vlerat ose të klikoni në shigjeta dhe të prisni për rezultatin. Ky proces mund të jetë mjaft i lodhshëm kur krahasohet me një sistem të thjeshtë rrëshqitës, si ai i përdorur në GIMP.

Le të kalojmë në hapjen e imazheve RAW në Krita. Do të përdor një skedar CR2 nga Canon 7D, i cili është i dukshëm në seksionin tim "Dokumentet e fundit" (shigjeta e kuqe në imazhin e mësipërm - kjo pamje nga ekrani u mor në ekranin tim të mirëseardhjes). Unë mund të klikoj dy herë në këtë lidhje për të hapur imazhin, dhe kjo do të sjellë një kuti të vogël dialogu.

Gjëja e parë që vura re kur u hap ky dialog është se pamja paraprake e imazhit në të djathtë është mjaft e vogël dhe copëton një pjesë të konsiderueshme të imazhit (shigjeta e kuqe në imazhin më sipër). Mund të lëvizni lart ose poshtë në tërësinë e lartësisë së figurës, por nuk mund të lëvizni gjatë gjithë gjerësisë së imazheve.

Gjithashtu, cilësimet këtu janë mjaft teknike - veçanërisht për përdoruesit e rinj - kështu që do të duhet pak hulumtim për të kuptuar se si të gjitha këto cilësime do të ndikojnë në imazhin tuaj (skema blu në imazhin e mësipërm).

Lajmi i mirë është se ka një buton të vogël "azhurnimi" në pjesën e poshtme për të azhurnuar pamjen paraprake të imazhit, në mënyrë që të shihni ndryshimet që do të prodhojnë cilësimet tuaja në imazhin tuaj përfundimtar përpara se të përfundoni këtë hap. Për shembull, unë do të ndryshoj dropdown "Highlights" në "Unclip" (shigjeta e kuqe në imazhin më sipër), pastaj kliko azhurnimin (shigjeta blu). Ky cilësim e bën imazhin tim shumë më të errët. Unë do ta kthej këtë cilësim përsëri në vlerën e paracaktuar dhe përsëri do të klikoj "Përditëso". Do të klikoj në rregull për të aplikuar përpunimin në imazhin tim.

Një gjë që unë do të them është se pavarësisht se ndërfaqja RAW është pak e komplikuar për fillestarët, vlerat e paracaktuara për shfaqjen e imazhit RAW prodhojnë një rezultat mjaft të saktë ndërsa kërkojnë pak ose aspak hyrje të përdoruesit. Pra, në të vërtetë nuk keni nevojë të bëni asgjë për të hapur foton tuaj RAW të pa redaktuar në Krita - thjesht shkoni me vlerat e paracaktuara dhe klikoni OK. Importantshtë e rëndësishme të theksohet se Krita ka deklaruar në mënyrë të qartë në Twitter se NUK është një Procesues RAW, dhe se softueri thjesht lejon përdoruesit të hapin imazhe RAW në program.

Nga ana tjetër, me GIMP, nuk mund të hapni imazhe RAW direkt në program. Ju duhet t'i përpunoni ato së pari përmes një tjetër procesor RAW si Darktable ose RAWTherapee. Megjithëse ky proces është mjaft i thjeshtë sapo ta mësoni, ai kërkon shkarkimin e softuerit shtesë dhe konfigurimin e softuerit për të hapur imazhe RAW të përpunuara në GIMP. Por, për shkak se Krita nuk është një përpunues RAW, duhet të shkarkoni të paktën një nga këto aplikacione, nëse dëshironi të rregulloni siç duhet fotot tuaja RAW dhe të përfitoni nga përfitimet e redaktimit të imazheve RAW.

Unë kam një manual i tërë kushtuar për të treguar se si ta vendosni këtë me Darktable dhe GIMP, si dhe a kurs se si të redaktoni imazhet tuaja RAW me Darktable, kështu që patjetër shikoni ato burime nëse jeni të interesuar.

Ndërrimi i ingranazheve tani - Unë dua të flas për vizatimin vektorial në secilin prej këtyre programeve. Dhe unë e di se çfarë jeni duke menduar - vizatimi i formës vektoriale nuk është redaktimi i fotove. Kjo është e vërtetë - por është një mjet i dobishëm kur dizajnoni grafikë që mbivendosen në një foto. Mjetet e formës vektoriale po bëhen standarde edhe në redaktorët e tjerë të fotografive si Affinity Photo ose Photoshop dhe kanë qenë shumë të kërkuara nga përdoruesit e GIMP.

Kur bëhet fjalë për të punuar me vektorë, Krita ka epërsinë mbi GIMP. Megjithëse Krita nuk ka një skedë tradicionale Shtigjet siç mund të gjesh në GIMP, kjo të lejon të vizatosh shtigje dhe forma vektoriale që të dy janë të redaktueshme në çdo kohë gjatë rrjedhës së punës.

Për të përfituar nga kjo veçori, së pari duhet të krijoni një "Shtresë Vektori", e cila është e ndryshme nga "Shtresa Pixel" standarde që imazhet hapen si parazgjedhje, duke klikuar shigjetën e vogël poshtë në shtresën e shtresave (shigjeta e kuqe në imazhi sipër) dhe zgjedhja e "Shtresës vektoriale" (shigjeta blu).

Kur kjo shtresë është aktive (shigjeta blu në imazhin më sipër), çdo formë që vizatoni me mjetin e formave ose kthesave (shigjeta e verdhë) do të ndryshohet duke përdorur "mjetin e zgjedhjes së formave" (shigjetën e kuqe) ose "mjetin e modifikimit të formave". Megjithëse në rastin e vizatimit të formave, së pari duhet të ktheni format në shtigjet brenda mjetit të mbajtësit të mjeteve në mënyrë që të jeni në gjendje të redaktoni nyjet e secilës formë me mjetin e formave të modifikimit. Pra, përvoja e përdoruesit për vizatimin e vektorëve në Krita është pak e komplikuar, por pasi ta kuptoni se është vërtet e dobishme.

GIMP mund të vizatojë forma duke përdorur mjetet e përzgjedhjes së formave (shigjeta e kuqe në imazhin më sipër), si dhe të vizatojë shtigje me mjetin Paths, me shtigjet të redaktueshme në skedën Paths (shigjeta blu) dhe zonat e përzgjedhjes në gjendje të shndërrohen në shtigjet për redaktim të mëtejshëm (shigjeta e verdhë).

Plus, të gjitha mjetet e transformimit të GIMP vijnë me mënyra që ju lejojnë të transformoni si zgjedhjet ashtu edhe shtigjet - për të cilat mund të mësoni më shumë në këtë tutorial për përzgjedhjet e shkallëzimit.

Por GIMP nuk ka një mjet të dedikuar për vizatimin e formës vektoriale. Kjo do të thotë që GIMP ka disa zgjidhje për vizatimin dhe redaktimin e ekuivalentit të formave vektoriale, por Krita ka dedikuar mjete të formës vektoriale që mund të redaktohen në kohë reale në përbërjen tuaj - që është ajo që njerëzit presin nga mjetet e vizatimit të formave.

Ekziston një filtër i integruar i quajtur GFIG në GIMP që ju lejon të vizatoni dhe redaktoni forma vektoriale, të cilat Unë mbuloj në një tutorial të dedikuar, por filtri aktualisht është në anën e gabuar dhe nuk është aq intuitiv sa thjesht të kesh mjete vizatimi të formës vektoriale të integruar.

Vizatimi i formës vektoriale mënjanë, e kam përmendur disa herë gjatë këtij artikulli që Krita ofron një sistem Shtresash, ashtu si edhe GIMP. Ata të dy gjithashtu ofrojnë aftësinë për të aplikuar maska ​​shtrese, e cila ndihmon me gjëra të tilla si heqja e sfondit në imazhe ose thjesht krijimi i zonave të transparencës në fotot tuaja. Për shembull, për të hyrë në maskat e shtresave të Krita, të cilat quhen "maska ​​transparence", klikoni në shigjetën zbritëse në fund të panelit të shtresave dhe klikoni "Maska e transparencës".

Sidoqoftë, një pengesë për Krita është se në të vërtetë nuk ka një mjet të dedikuar për fshirjen e sfondit. GIMP ka mjetin Foreground Select me fuqi të lartë për zgjedhjen e shpejtë të një subjekti në plan të parë nga një sfond, i cili është shumë i efektshëm në heqjen e sfondit dhe mjetin e shtigjeve, i cili është gjithashtu i përshtatshëm për këtë detyrë, por Krita nuk ka me të vërtetë një mjet të fuqishëm të përzgjedhjes inteligjente ose me të vërtetë ndonjë mjet që shkëlqen me heqjen e sfondit. Mund të pikturosh manualisht sfondin duke përdorur një penel dhe një maskë shtrese, ose mund të përdorësh tiparin e integruar të nxjerrjes së planit interaktiv të filtrit G'MIC (foto më sipër), por këto opsione janë pak të lodhshme krahasuar me opsionet e GIMP. GIMP padyshim që shkëlqen në krahasim me Krita kur bëhet fjalë për heqjen e sfondit të imazhit, si dhe kur bëhet fjalë për të pasur mjete të dedikuara për retushimin e fotografive.

Një gjë kryesore që unë dua të vë në dukje në lidhje me Krita është se, siç sapo aludova, ajo vjen me Shtojca G'MIC i integruar në program si parazgjedhje. Ky për mua është një avantazh i madh për një larmi arsyesh. Për një, përdoruesit nuk duhet të instalojnë manualisht G'MIC në kompjuterin dhe programin e tyre siç bëjnë për GIMP. Së dyti, përdoruesit nuk duhet të shqetësohen nëse G'MIC do të punojë për sistemin e tyre operativ ose versionin aktual të programit, siç është bërë kohët e fundit një problem me GIMP dhe ndërtimet e tyre MAC. Më në fund, G'MIC ka shumë karakteristika të mrekullueshme të redaktimit të fotografive të integruara, si dhe efekte të manipulimit të fotografive, kështu që shtojca zgjeron aftësitë e redaktimit të fotografive të Krita ashtu si bën për GIMP. Kështu, përdoruesit e Krita përfitojnë nga kjo shtojcë e mahnitshme pa u marrë me disa nga dhimbjet e kokës që vijnë nga nevoja për të instaluar shtojcën manualisht.

Diçka tjetër që vlen të përmendet është se, si Affinity Photo dhe Photoshop, Krita ju jep mundësinë të ndryshoni hapësirën tuaj të punës bazuar në atë për të cilën përdorni programin (shigjeta e kuqe në imazhin më sipër).

Siç u tha, programi nuk siguron një hapësirë ​​pune "Redaktimi Foto" në këtë kohë, e cila mendoj se nënvizon se Krita nuk e identifikon veten kryesisht si një aplikacion për redaktimin e fotografive. Në fakt, për sa kam njohuri, aftësitë e redaktimit të fotove të Krita janë drejtuar kryesisht drejt piktorëve dixhitalë që importojnë vizatimet e tyre në program. Ata më pas mund të përdorin veçoritë e redaktimit të Krita për të përmirësuar vizatimet - përfshirë linjat dhe ngjyrat në vizatime, duke i bërë kështu më të lehta për t'u parë në program pasi referohen gjatë procesit të pikturës dixhitale. Unë mendoj se Krita është shumë e ndërtuar për këtë qëllim.

Gjëja e fundit që dua të mbuloj në lidhje me Krita si një redaktues fotografish është se ajo mund të modifikojë imazhe në hapësira me ngjyra CMYK. Ju mund ta bëni këtë lehtësisht duke shkuar te Image> Convert Image Image Space (siç tregohet në imazhin më sipër) dhe duke zgjedhur "CMYK / Alpha" nga dropdown (shigjeta blu në imazhin më poshtë).

Redaktimi në një hapësirë ​​me ngjyra CMYK është i dobishëm për të siguruar shfaqjen e saktë të ngjyrave tuaja kur shtypeni duke përdorur një printer me ngjyra CMYK. Duke redaktuar imazhet tuaja në CMYK, ju mund të siguroheni që produkti përfundimtar duket në mënyrën që keni synuar në vend që të redaktoni foton në një hapësirë ​​me ngjyra RGB, pastaj të bëni një mbrojtje të butë të ngjyrës me një profil ngjyre CMYK - e cila është ajo që ju zakonisht bëni në GIMP. Krita ju lejon gjithashtu të zgjidhni nga një shumëllojshmëri profilesh të integruara CMYK, e cila është e dobishme për të marrë ngjyrat e duhura bazuar në mediumin e saktë në të cilin po shtypni.

Mungesa e mbështetjes së plotë të GIMP për CMYK ka qenë një pikë kryesore për shumë përdorues për shumë vite, kështu që të kesh këtë në dispozicion në Krita nuk është një arritje e vogël.

Pra, për ta përmbledhur këtë krahasim, le të mbulojmë se ku shquhen dy programet, GIMP dhe Krita, kur krahasohen drejtpërdrejt me njëri-tjetrin. Krita shkëlqen me përfshirjen e karakteristikave të njohura si shtresat e rregullimit, mbështetjen e plotë CMYK, mjetet e vizatimit të formës vektoriale dhe aftësinë për të hapur imazhe RAW. Dhe do të më vinte keq të përmendja që Krita gjithashtu shkëlqen me karakteristikat e saj të animacionit, megjithëse kjo nuk është aspak e rëndësishme për këtë artikull.

Nga ana tjetër, GIMP shkëlqen me gjerësinë e tij të Karakteristikave të Rregullimit të Fotove, Filtrave dhe Efekteve, performancën e tij të përgjithshme kur punoni me imazhe - veçanërisht kur punoni me mjete rregullimi dhe filtra, aftësitë e manipulimit të fotove për gjëra të tilla si heqja e sfondit dhe kompozimi i fotove, dhe së fundmi zgjedhja e tij e mjeteve kushtuar redaktimit të fotove, retushimit dhe detyrave të manipulimit.

Krita është kryesisht një program fotografik dixhital me disa veçori të shkëlqyera të redaktimit të fotografive. Dhe mendoj se e kundërta mund të thuhet për GIMP - GIMP është kryesisht një redaktues fotografish me disa tipare të shkëlqyera të pikturës dixhitale. Megjithëse, sinqerisht, unë mendoj se hendeku midis GIMP dhe Krita si softuer dixhital i pikturës është më i vogël se hendeku midis GIMP dhe Krita si softuer për redaktimin e fotove.

Pra, a është Krita një redaktues më i mirë fotografie se GIMP? Sipas mendimit tim, jo. Por është akoma një softuer vërtet i mrekullueshëm që unë rekomandoj shumë që dikush ta provojë. Lajmi i mirë është se të dy programet janë falas, kështu që nuk do t'ju kushtojë asgjë të provoni secilin për veten tuaj dhe të shihni se çfarë preferoni.

Kaq për këtë artikull! Nëse ju ka pëlqyer, mund të shikoni tjetrin tim Udhëzime GIMP, Artikuj Ndihmë GIMP, ose merrni akses në më shumë përmbajtje duke u bërë një Anëtar Premium DMD!

Pin atë në Pinterest