Ka mbaruar Ditë 160 pasi që GIMP për herë të fundit nxori një version të ri të lëshimit (GIMP 2.10.22 u lirua në 7 Tetor, 2020). Kjo është më e gjatë se çdo periudhë midis versioneve të lëshimit të qëndrueshëm që nga madhësia Versioni GIMP 2.10 doli për herë të parë më 27 Prill 2018 (gati 3 vjet më parë). It'sshtë gjithashtu rreth 79% më e gjatë se sasia mesatare e kohës që duhet zakonisht për të marrë një version të lëshuar për GIMP (shih grafikun më poshtë).

Koha midis lëshimeve të GIMP, duke përfshirë kohën mesatare midis lëshimeve - fillimisht cicërimë në 12 Mars, 2021

Kjo mund të jetë për shkak të një larmie faktorësh, por unë parashikoj që një nga këto dy arsye të jetë fajtori (ose të dy): Angazhimet për zhvilluesit e GIMP janë në rënie, dhe / ose versioni tjetër që del ka një mori karakteristikash të reja dhe kështu po duhet më shumë kohë për tu lëshuar.

Për mua, skenari i mëparshëm më duket më i mbarë. Sipas të dhëna nga OpenHub / Synopsys, Zotimet e GIMP aktualisht janë poshtë 38% përkundrejt 12 muajve të mëparshëm (pavarësisht se kontribuesit e përgjithshëm ishin 26% në të njëjtën periudhë). Pandemia ndoshta ka luajtur një rol të rëndësishëm në mbytjen e produktivitetit. (Zhvilluesit nuk kanë qenë në gjendje të dalin për një birrë për të pastruar mendjen para se të kthehen në punë!)

Skenari i fundit - që arsyeja e vonesës është që versioni i ardhshëm i lëshimit do të jetë i mbushur me shumë karakteristika të reja - është shumë më pak i mundshëm, për mendimin tim, megjithëse është sigurisht i mundur. Ka shumë karakteristika në punim tani që mund të përpiqen të gjejnë rrugën e tyre në daljen tjetër të qëndrueshme të GIMP. Ndoshta GIMP 2.10.24 është vendi ku ndodhen shumë prej atyre veçorive të reja.

Për shembull, tiparet e konfirmuara që vijnë në një version të paspecifikuar të ardhshëm të GIMP përfshijnë zgjedhjen me shumë shtresa (e cila u lëshua për testim në Versioni i zhvillimit GIMP 2.99.2), "Grupe artikujsh" për zgjedhjen e lehtë të shumë shtresave bazuar në kategoritë ose emrat e shtresave, shtresat e lidhura (i cili është versioni i GIMP i Smart Objects), dhe Paint Select Tool (i cili u lëshua për provë në Versioni i zhvillimit GIMP 2.99.4, megjithëse ishte e paqëndrueshme - të paktën në Windows - duke bërë që GIMP të rrëzohej menjëherë). Të gjitha këto karakteristika ka të ngjarë të jenë të disponueshme për GIMP 3.0, por mund të jenë në dispozicion më shpejt nëse planetët rreshtohen.

Nga ana tjetër, disa prej jush kanë menduar nëse kjo thatësirë ​​do të thotë GIMP 3.0 është versioni tjetër që del - duke shkaktuar kështu një vonesë. Unë personalisht mendoj se kjo nuk ka shumë gjasa, megjithëse kam gabuar më parë. Realiteti, sidoqoftë, është se ka ende disa pengesa kryesore zhvillimore që qëndrojnë në rrugën e GIMP 3.0, dhe disa versione të tjerë zhvillimi dhe kandidatët për lirimin e tyre akoma përpara se të dalin një 3.0 i qëndrueshëm. Me kryerjen e 38% të detyrimeve, unë dyshoj se ata kanë pasur fuqi punëtore të mjaftueshme për të hequr GIMP 3.0 përpara afatit dhe pa testime të hollësishme të versioneve të zhvillimit dhe lirimit të kandidatëve.

Thatësira e dytë më e gjatë ishte 150 ditë dhe ishte midis versioneve GIMP 2.10.8 GIMP 2.10.10 (8 nëntor 2018 deri më 7 prill 2019).

Pra, kur do tjetër GIMP versioni të dalë? Supozimi im është aq i mirë sa i çdokujt, por unë do të thoja se është e sigurt të supozojmë se versioni tjetër do të jetë GIMP 2.10.24 dhe ne do ta shohim atë në fund të prillit 2021. Unë shpresoj për një lëshim më të shpejtë, por ne do të Shiko.

Mënyra më e mirë për të shpejtuar publikimet e GIMP është të mbështesni njerëzit që e bëjnë atë! Unë rekomandoj që të bëhet një Patron për ProMecin e ZeMarmott, e cila është shtëpia e Jehan, një nga kontribuesit kryesorë të zhvillimit të GIMP, ose a Patron për Oyvind Kolas, i cili bën shumë punë zhvillimi në GEGL (i cili në thelb është shtylla kurrizore e GIMP - ose të paktën filtrat e tij).

Abonohuni në gazetën time GIMP ose YouTube channel për të marrë lajme dhe azhurnime për lëshimet e ardhshme të GIMP, si dhe udhëzime që ju tregojnë se çfarë ka të re në secilin botim.

Regjistrohuni në Buletinin DMD

Regjistrohuni në Buletinin DMD

Regjistrohuni për të marrë udhëzime të reja, azhurnime të kursit dhe lajmet më të fundit mbi softuerin tuaj të preferuar me burim të hapur!

Ju keni regjistruar me sukses!

Pin atë në Pinterest

Share Kjo