Shfletoni Artikujt e Ndihmës GIMP sipas kategorisë

Gjeni me lehtësi një artikull Ndihmë GIMP për një gamë të gjerë temash, nga bazat deri në atë se si të krijoni kompozime artistike dhe profesionale.

Bazat e GIMP

Shto Strokes te Shapes në GIMP

Shto Strokes te Shapes në GIMP

Në këtë artikull ndihme unë do t'ju tregoj se si të shtoni një goditje në format tuaja duke përdorur një metodë të thjeshtë dhe miqësore për fillestarët. Mund të shikoni versionin video të këtij tutoriali më poshtë ose ta kaloni atë për versionin e plotë të artikullit të ndihmës i disponueshëm në 30+ gjuhë....

Lexo më shumë
Si të instaloni Plugins në GIMP për Windows

Si të instaloni Plugins në GIMP për Windows

Në këtë artikull ndihme, unë do t'ju tregoj se si të instaloni shtojcat në GIMP. Mbani në mend se zakonisht vetëm shtojcat e krijuara posaçërisht për GIMP do të funksionojnë në GIMP. Me fjalë të tjera, nuk mund të tërhiqni dhe lëshoni thjesht një shtojcë Photoshop në GIMP dhe ta bëni atë të funksionojë –...

Lexo më shumë
Si të krijoni tekst 3D në GIMP

Si të krijoni tekst 3D në GIMP

Në këtë artikull ndihme do t'ju tregoj një metodë të shpejtë dhe të lehtë për fillestarët për të krijuar tekst të mrekullueshëm 3D duke përdorur GIMP. GIMP është një program pa pagesë për redaktimin e fotografive dhe dizajnin grafik, më i ngjashëm me Photoshop-in. Mund ta shikoni versionin e videos më poshtë, ose ta kaloni atë për...

Lexo më shumë
Si të eksportoni shtresa të vetme si imazhe nga GIMP

Si të eksportoni shtresa të vetme si imazhe nga GIMP

Mirë se vini përsëri në Davies Media Design, dhe në këtë artikull do të mbuloj se si të eksportoni shtresa të vetme nga përbërja juaj GIMP në çdo lloj skedari. Këtu është një shembull se kur do ta përdorni këtë: ju keni një përbërje me një grup shtresash të hapura, por dëshironi të...

Lexo më shumë
Si të vendosni tekst në një kurbë në GIMP

Si të vendosni tekst në një kurbë në GIMP

Në këtë tutorial, unë do t'ju tregoj një metodë të provuar dhe të vërtetë për vendosjen e tekstit në një kurbë në GIMP. Është shumë e thjeshtë, miqësore për fillestarët dhe kërkon vetëm disa hapa bazë. Mund ta shikoni versionin e videos direkt më poshtë, ose ta kaloni atë për versionin e artikullit. Le të...

Lexo më shumë

Redaktimi i Fotografive GIMP

Si të eksportoni shtresa të vetme si imazhe nga GIMP

Si të eksportoni shtresa të vetme si imazhe nga GIMP

Mirë se vini përsëri në Davies Media Design, dhe në këtë artikull do të mbuloj se si të eksportoni shtresa të vetme nga përbërja juaj GIMP në çdo lloj skedari. Këtu është një shembull se kur do ta përdorni këtë: ju keni një përbërje me një grup shtresash të hapura, por dëshironi të...

Lexo më shumë
21 Udhëzimet më të mira GIMP të vitit 2021

21 Udhëzimet më të mira GIMP të vitit 2021

2022 është pranë nesh dhe ne zyrtarisht ia dolëm deri në 2021. Ju e dini se çfarë do të thotë kjo! Është koha që lista ime përfundimtare "Mësimet më të mira të vitit 2021" të shfaqë mësimet më të njohura GIMP nga kanali Davies Media Design YouTube gjatë vitit të kaluar. Kjo listë...

Lexo më shumë
25 Udhëzime për redaktimin e fotografive të GIMP për fotografë

25 Udhëzime për redaktimin e fotografive të GIMP për fotografë

Redaktimi i fotove është buka dhe gjalpi i GIMP - në fund të fundit është ajo për të cilën është bërë programi! GIMP përshkruhet para së gjithash si një redaktues falas fotografish - duke ju ndihmuar të përmirësoni ngjyrën, mprehtësinë, ndriçimin, etj. Të fotove tuaja me mjete dhe veçori të panumërta që janë të gjitha ...

Lexo më shumë
Si të redaktoni një foto në GIMP (10 hapa)

Si të redaktoni një foto në GIMP (10 hapa)

GIMP është para së gjithash një redaktues fotografish - mund të bëjë shumë gjëra përtej redaktimit të thjeshtë të fotografive, por është ndërtuar për të ndihmuar njerëzit e përditshëm të marrin më të mirën nga fotografia e tyre. Kjo është arsyeja pse në këtë tutorial kam vendosur t'ju tregoj një proces të thjeshtë të redaktimit të fotografive për ...

Lexo më shumë

Dizajn Grafik GIMP

Shto Strokes te Shapes në GIMP

Shto Strokes te Shapes në GIMP

Në këtë artikull ndihme unë do t'ju tregoj se si të shtoni një goditje në format tuaja duke përdorur një metodë të thjeshtë dhe miqësore për fillestarët. Mund të shikoni versionin video të këtij tutoriali më poshtë ose ta kaloni atë për versionin e plotë të artikullit të ndihmës i disponueshëm në 30+ gjuhë....

Lexo më shumë
Si të krijoni tekst 3D në GIMP

Si të krijoni tekst 3D në GIMP

Në këtë artikull ndihme do t'ju tregoj një metodë të shpejtë dhe të lehtë për fillestarët për të krijuar tekst të mrekullueshëm 3D duke përdorur GIMP. GIMP është një program pa pagesë për redaktimin e fotografive dhe dizajnin grafik, më i ngjashëm me Photoshop-in. Mund ta shikoni versionin e videos më poshtë, ose ta kaloni atë për...

Lexo më shumë
21 Udhëzimet më të mira GIMP të vitit 2021

21 Udhëzimet më të mira GIMP të vitit 2021

2022 është pranë nesh dhe ne zyrtarisht ia dolëm deri në 2021. Ju e dini se çfarë do të thotë kjo! Është koha që lista ime përfundimtare "Mësimet më të mira të vitit 2021" të shfaqë mësimet më të njohura GIMP nga kanali Davies Media Design YouTube gjatë vitit të kaluar. Kjo listë...

Lexo më shumë
Si të shtoni një hije rënie në GIMP

Si të shtoni një hije rënie në GIMP

Në këtë artikull do t'ju tregoj se si të shtoni një efekt hije rënie në GIMP duke përdorur një filtër të integruar. Hijet e rënies mund t'i shtohen tekstit, si dhe çdo objekt ose shtresë me objekte të shumta - për sa kohë që ajo shtresë ka një kanal alfa (më shumë për atë në çast). Une do ...

Lexo më shumë
21 Udhëzime për Projektimin Grafik të GIMP për Master për 2021

21 Udhëzime për Projektimin Grafik të GIMP për Master për 2021

GIMP mund të jetë një redaktues falas fotografish, por ka aftësi të mahnitshme kur bëhet fjalë për dizajnin grafik. Me formën e tij të panumërt dhe mjetet e zgjedhjes së dorës së lirë, mjetin e shtigjeve, mjetin e tekstit dhe filtrat e shikimit të drejtpërdrejtë (të njohur si filtra GEGL) që bëjnë teknika të caktuara të dizajnit grafik ...

Lexo më shumë
Si të vizatoni një drejtkëndësh në GIMP

Si të vizatoni një drejtkëndësh në GIMP

Po kërkoni të mësoni se si të vizatoni një drejtkëndësh në GIMP? Friendlyshtë super e lehtë dhe miqësore për fillestarët! Në këtë artikull të ndihmës GIMP, unë do t'ju tregoj se si të vizatoni drejtkëndëshat në GIMP duke përdorur mjete të integruara. Ju mund të shikoni versionin video të këtij tutoriali më poshtë, ose kapërceni atë për të lexuar ...

Lexo më shumë

Manipulimi i fotove GIMP

21 Udhëzimet më të mira GIMP të vitit 2021

21 Udhëzimet më të mira GIMP të vitit 2021

2022 është pranë nesh dhe ne zyrtarisht ia dolëm deri në 2021. Ju e dini se çfarë do të thotë kjo! Është koha që lista ime përfundimtare "Mësimet më të mira të vitit 2021" të shfaqë mësimet më të njohura GIMP nga kanali Davies Media Design YouTube gjatë vitit të kaluar. Kjo listë...

Lexo më shumë
20 Udhëzime për Manipulimin me Foto të GIMP për vitin 2020

20 Udhëzime për Manipulimin me Foto të GIMP për vitin 2020

GIMP është një program falas për manipulimin e fotografive më i ngjashëm me Photoshop që ju lejon lirinë për të krijuar cilëndo përbërje fotografike që dëshironi. Ajo ka evoluar me kalimin e viteve (veçanërisht në vitin 2020) për t'u bërë një pjesë e fuqishme e softuerit për krijimin e artit dixhital ose për ...

Lexo më shumë
Krijoni Grafika Reale Reale në GIMP me Ngjyra tek Alpha

Krijoni Grafika Reale Reale në GIMP me Ngjyra tek Alpha

Në këtë mësimdhënie, do t'ju tregoj një mënyrë të thjeshtë për të krijuar grafikë murale me teksture, realiste duke përdorur GIMP! Rezultati jo vetëm që përmban hije dhe cilësi realiste, por gjithashtu lejon që elementë të tjerë si bimësia të mbulojnë realisht grafikun. Kjo metodë ...

Lexo më shumë
30 Mbivendosje FALAS të shiut për GIMP në HD

30 Mbivendosje FALAS të shiut për GIMP në HD

Dëshironi të shtoni shi në projektet tuaja të redaktimit ose manipulimit të fotografive në GIMP? Tani mundesh! Unë kam krijuar një paketë krejtësisht të lirë të mbivendosjes së shiut që përfshin 30 imazhe unike shiu të mbivendosura në një sfond të zi në rezolucion të plotë HD (1920 x 1080 px). Këto foto JPEG mund të ...

Lexo më shumë

Lajme GIMP

9 Shtojcat + Shtesat më të mira GIMP për 2022

9 Shtojcat + Shtesat më të mira GIMP për 2022

Përshëndetje dhe mirëseardhje në një mësim tjetër, emri im është Mike Davies dhe në këtë artikull do t'ju tregoj 9 shtojcat dhe shtesat e mia të preferuara GIMP për vitin 2022. Mund të shikoni versionin e videos më poshtë ose kaloni përpara për artikullin e plotë . https://youtu.be/ejyF9UZbtyk One...

Lexo më shumë
2022, një vit "Bëni ose Pushoni" për GIMP

2022, një vit "Bëni ose Pushoni" për GIMP

Le të jemi të vërtetë për një sekondë - GIMP ka qenë duke luftuar kohët e fundit. Në një botë që ndryshon me shpejtësi (veçanërisht kur bëhet fjalë për fotografinë dhe softuerin e redaktimit të fotografive), Programi i Manipulimit të Imazhit GNU duket se nuk mund të gjejë themelet e tij. Kjo nuk do të thotë se programi...

Lexo më shumë
Çfarë ka të re në GIMP 2.10.30

Çfarë ka të re në GIMP 2.10.30

Versioni i 4-të i lëshuar i qëndrueshëm i GIMP i vitit 2021 është një tjetër përditësim i lehtë i këtij softueri falas të redaktimit të fotografive. Pika kryesore e këtij versioni të ri të lëshimit është se GIMP ka përditësuar 6 formate skedarësh të mbështetur. Këto formate të përditësuara përfshijnë AVIF, HEIF, PSD, DDS, RGBE dhe PBM...

Lexo më shumë
GIMP vs Krita - Cili është redaktuesi më i mirë i fotove falas?

GIMP vs Krita - Cili është redaktuesi më i mirë i fotove falas?

GIMP dhe Krita janë të dy në krye të kategorive të tyre përkatëse në hapësirën e softuerit të lirë, me GIMP që është redaktuesi më i mirë i fotove falas deri tani dhe Krita padyshim aplikacioni më i mirë i pikturës dixhitale. Sidoqoftë, Krita ka prezantuar shumë tipare intriguese të redaktimit të fotove ...

Lexo më shumë

Vegla GIMP

Shto Strokes te Shapes në GIMP

Shto Strokes te Shapes në GIMP

Në këtë artikull ndihme unë do t'ju tregoj se si të shtoni një goditje në format tuaja duke përdorur një metodë të thjeshtë dhe miqësore për fillestarët. Mund të shikoni versionin video të këtij tutoriali më poshtë ose ta kaloni atë për versionin e plotë të artikullit të ndihmës i disponueshëm në 30+ gjuhë....

Lexo më shumë
Si të vizatoni një drejtkëndësh në GIMP

Si të vizatoni një drejtkëndësh në GIMP

Po kërkoni të mësoni se si të vizatoni një drejtkëndësh në GIMP? Friendlyshtë super e lehtë dhe miqësore për fillestarët! Në këtë artikull të ndihmës GIMP, unë do t'ju tregoj se si të vizatoni drejtkëndëshat në GIMP duke përdorur mjete të integruara. Ju mund të shikoni versionin video të këtij tutoriali më poshtë, ose kapërceni atë për të lexuar ...

Lexo më shumë
Si të krijoni udhëzues të personalizuar në GIMP

Si të krijoni udhëzues të personalizuar në GIMP

Krijimi i udhëzuesve brenda GIMP është pak si një detyrë e kufizuar që nga koha e këtij udhëzimi. Sidoqoftë, ka disa zgjidhje shumë të thjeshta dhe efektive për të arritur udhëzues të personalizuar në çdo kënd dhe çdo pozicion për t'ju ndihmuar të vendosni me saktësi objekte ose të pikturoni në kënde. Dhe ...

Lexo më shumë
Si të transformoni shtigjet në GIMP

Si të transformoni shtigjet në GIMP

Në këtë tutorial, unë do t'ju tregoj se si të transformoni shtigjet duke përdorur GIMP. Kjo është një detyrë shumë e lehtë për tu realizuar dhe mund të ndihmojë në zgjerimin e grupit tuaj të aftësive për redaktimin e fotografive dhe dizajnin grafik kur punoni në GIMP. Shtë e dobishme sa herë që duhet të ndryshoni formën, pozicionin, ...

Lexo më shumë
Si të vlerësoni një përzgjedhje në GIMP

Si të vlerësoni një përzgjedhje në GIMP

Në këtë manual, unë do të demonstroj procesin e lehtë për shkallëzimin e një përzgjedhjeje në GIMP. Unë do të përdor GIMP 2.10.18 për këtë manual, i cili është versioni më i fundit i GIMP në kohën e këtij artikulli. Ju gjithashtu mund të shihni versionin video të këtij tutoriali më poshtë, ose të kapërceni ...

Lexo më shumë
Si të përdorni mjetin e kurbave në GIMP

Si të përdorni mjetin e kurbave në GIMP

Mjeti i kthesave është një mënyrë e sofistikuar për të rregulluar shkëlqimin dhe kontrastin e imazhit tuaj, si dhe ngjyrosjen e saktë të imazhit tuaj. Shtë e ngjashme me mjetin e niveleve në llojin e rregullimeve që ai bën në imazhin tuaj, si dhe me faktin që të dy mjetet përdorin një histogram për të ...

Lexo më shumë

Regjistrohu për më shumë artikuj të shkëlqyeshëm!

Nunc resultat justo eget enim finibus porta. Suspendisse orci nunc. Nunc resultat justo eget për të përfunduar portën. Suspendisse orci nunc.

Regjistrohuni në Buletinin DMD

Regjistrohuni në Buletinin DMD

Regjistrohuni për të marrë udhëzime të reja, azhurnime të kursit dhe lajmet më të fundit mbi softuerin tuaj të preferuar me burim të hapur!

Ju keni regjistruar me sukses!

Pin atë në Pinterest

Share Kjo