Inkscape përdor rregullisht .SVG filetype, i cili qëndron për Graphics Vector të shkallëzuar. Kjo filetype ruan objekte dhe shtresa të redaktueshme që krijoni në kompozimet tuaja, duke ju lejuar të rihapni skedarin në një kohë të mëvonshme dhe të vazhdoni të redaktoni elementet origjinale të kompozimeve tuaja.

Sidoqoftë, ka shumë raste kur dëshironi të eksportoni skedarët tuaj si një filetër tjetër, siç është PNG, për t'i bërë kompozimet tuaja më të arritshme ose më të lehta për tu hapur në një pajisje (për njerëzit që nuk përdorin Inkscape). Ju gjithashtu mund të dëshironi të ngarkoni modelin tuaj në një faqe interneti, ose printeri juaj mund të preferojë një skedar PNG mbi një skedar SVG.

PNG qëndron për Graphics Portable Network, dhe “përmban një bitmap të ngjyrave të indeksuara dhe përdor kompresim pa humbje, i ngjashëm me një skedar .GIF por pa kufizime të së drejtës së autorit. Skedarët PNG përdoren zakonisht për të ruajtur grafikë për imazhe në internet. " (sipas Fileinfo.com). PNG-të tentojnë të jenë me cilësi pak më të mira sesa një JPEG, megjithëse ata shpesh janë si rezultat më i madh se madhësia e skedarit. PNG gjithashtu mbështesin grafikë që përmbajnë një sfond transparent (ndërsa JPEG jo).

Cilado qoftë arsyeja që dëshironi të përdorni një PNG, Inkscape ju lejon të eksportoni lehtësisht në këtë lloj skedari nëse ju nevojitet ndonjëherë. Ja si.

Sfondi i dizajnit telefonik izometrik të fshehur

Për këtë artikull, unë do të përdor timen Dizajn izometrik i telefonit Unë krijova në një tutorial të videos së fundit të Inkscape. Unë fsheha shtresën time të sfondit në panelin e shtresave (treguar nga shigjeta e kuqe në foton më lart), dhe gjithashtu bëra kanavacën time një sfond checkerboard, kështu që ju mund të shihni se ku përbërja është transparente (unë rekomandoj të kontrolloni tutorialin tim në Si ta bëni Canvas tuaj Inkscape të duket si Artboard i Adobe Illustrator, ku unë vazhdoj të vendos vetitë e dokumentit tuaj).

1. Eksportoni faqen tek PNG Image

Skedar Tutorial për eksportimin e figurës PNG në fotografi

Pasi gjithçka të jetë konfiguruar dhe e gatshme për eksport, mund të shkoj te File> Export Image PNG (shigjeta e kuqe në imazhin më sipër).

Eksportoni Kutinë e Dialogut të PNG Image Inkscape

Kjo do të sjellë dialogun e Eksportit të PNG Image në anën e djathtë të kanavacës time (theksuar me të kuqe në foto). Opsioni im i parë është të zgjedh një skedë nën "Zona e Eksportit", me katër cilësime të ndryshme për të zgjedhur. Nëse dua të eksportoj gjithçka brenda kufirit të kanavacës sime (pra, në thelb e gjithë përbërja), unë do të zgjedh opsionin "Page" Zona e Eksportit (shigjeta e gjelbër). Ju do të shihni dy kolona dhe tre rreshta me të dhëna numerike në këtë seksion, si dhe një kuti zbritëse për të zgjedhur një njësi (imazhi / kanavacë im aktualisht është në px, ose pixel).

eksportim x0 dhe y0 inkscape imazh png

Dy vlerat e para në krye të këtij seksioni janë "x0" dhe "y0" (nënvizuar me jeshile më lart). Këto vlera përfaqësojnë vendin ku do të vendoset kufiri i poshtëm i majtë ose këndi i imazhit tuaj (me fjalë të tjera, koordinatat fillestare të imazhit tuaj). Ndryshorja X përfaqëson gjithmonë gjerësinë, dhe Y gjithmonë përfaqëson lartësinë. Meqenëse do të eksportojmë të gjithë faqen, imazhi ynë fillon në koordinatat prej 0 për x dhe 0 për y.

eksportim x1 dhe y1 inkscape imazh png

Vlerat e ardhshme janë "x1" dhe "y1" (theksuar me jeshile më lart). Këto vlera përfaqësojnë vendin ku do të vendoset kufiri i sipërm i djathtë ose këndi i imazhit tuaj (me fjalë të tjera, koordinatat përfundimtare të dokumentit tuaj). Madhësia ime totale e kanavacës për këtë përbërje ishte 1920 pikselë me 1080 pikselë, dhe kështu koordinata ime x1 është 1920 dhe koordinata ime y1 është 1080 (mos harroni, njësitë e faqes time janë vendosur në piksele përmes njësisë zbritëse në këtë pjesë).

Gjerësia dhe lartësia eksportojnë imazhin png

Dy vlerat e fundit në këtë pjesë janë Gjerësia dhe Lartësia, dhe ato pasqyrojnë madhësinë totale të zonës time të eksportit. Gjerësia ime tregohet si 1920 dhe Lartësia ime është 1080 sepse kjo është madhësia e tërë kanavacës time. Pra, PNG do të jetë në të njëjtën madhësi me kanavacën time kur eksportohet.

Madhësia e imazhit dhe rezolucioni eksportin inkscape png

Seksioni tjetër i dialogut të eksportit PNG Image është "Madhësia e Imazhit" (e theksuar me të gjelbër më lart). Ky seksion ju lejon të rregulloni gjerësinë dhe lartësinë e përgjithshme të madhësisë tuaj përfundimtare të figurës bazuar në rezolucionin e përgjithshëm të figurës. Rezolucioni përcaktohet nga sa pixel, ose "pika", ju dëshironi të shfaqen për çdo inç të imazhit tuaj (pikselët dhe pikat janë në thelb e njëjta gjë - ato janë njësia më e vogël e një fotoje. Megjithëse dpi, ose Pika për inç, përdoret zakonisht kur punoni me printerë, meqenëse printerët prodhojnë pika, dhe pikselët përdoren më shpesh kur përshkruajnë imazhet e shfaqura në një kompjuter). Sa më shumë pixel ose pika të keni shfaqur në një zonë, aq më e lartë do të jetë imazhi. Sidoqoftë, ekziston një kompromis për të patur rezolucion më të lartë pasi e bën madhësinë e përgjithshme të skedarit tuaj më të madhe. Mund ta rregulloni rezolucionin tuaj përmes kutisë së treguar nga shigjeta e kuqe në foton më sipër.

Rritja e rezolucionit të figurës në Inkscape

Kështu, për shembull, nëse e di që kam nevojë që imazhi im të ketë një rezolucion përfundimtar prej 300 dpi (pika për inç), unë mund ta vendos rezolucionin duke shtypur "300" në fushën dpi (shigjeta e kuqe). Nëse godas butonin e skedës, do të vini re se gjerësia dhe lartësia e imazhit tim do të ndryshojnë papritmas (zona e gjelbër e theksuar). Meqenëse e rrita rezolucionin nga 96 në 300, imazhi tani do të jetë një imazh me rezolucion më të lartë (më shumë pika shfaqen në çdo inç të imazhit). Si rezultat, madhësia e përgjithshme e imazhit tim tani është shumë më e madhe (gjerësia dhe gjatësia ime shkuan nga 1920 × 1080 në 6000 3375).

Ulja e rezolucionit të figurës në Inkscape

Nëse, nga ana tjetër, unë zvogëloj rezolucionin tim duke shtypur "72" në fushën e parë dpi, ju do të shihni se madhësia e imazhit tim do të tkurret në 1440 × 810. Kjo sepse tani kam një imazh me rezolucion më të ulët, me më pak pika të shfaqura për çdo inç në imazhin tim.

Unë do ta ndryshoj vlerën përsëri në vlerën e paracaktuar të 96 dpi.

Seksioni i Filmit Eksporti i Dialogut të PNG me Imazhe

Nën seksionin Madhësia e Imazhit është opsioni për të vendosur emrin e skedarit që dëshironi të eksportoni imazhin tuaj, si dhe vendndodhjen në kompjuterin tuaj ku dëshironi ta eksportoni atë (e theksuar në të gjelbër). Do të eksportojë skedarin tuaj në vendndodhjen e fundit që keni përdorur për të ruajtur ndonjë skedar tjetër në Inkscape, ose cilado qoftë vendndodhja e paracaktuar që është vendosur aktualisht në Inkscape tuaj nëse nuk keni ruajtur ende një skedar.

Për të ndryshuar emrin e skedarit tuaj ose vendin ku eksportohet, klikoni në butonin "Eksporto Si" (shigjeta e kuqe në foton më sipër).

Eksploruesi i Skedarit Inkscape që eksporton në PNG

Këtu, ju do të merreni në dritaren tuaj të kërkimit ose gjetjes së skedarëve (në varësi të sistemit operativ që po përdorni) ku mund të kërkoni në kompjuterin tuaj për një vendndodhje skedari për të ruajtur. Në rastin tim, unë jam në diskun tim (D :), në një dosje të titulluar "Fotografitë" dhe në një dosje tjetër të titulluar "Fotografi Inkscape" (ju mund të shihni vendndodhjen e plotë të dosjes në zonën e gjelbër të theksuar në imazhin më sipër).

Unë e kam eksportuar këtë skedar përpara se të përdor emrin "Phone Isometric Design Gen 3.png", prandaj emri i skedarit tim shfaqet si i tillë (shigjeta e kuqe). Unë do të ndryshoj emrin në "Dizajni Isometrik i Telefonit pa Sfond".

Ruani si Tutorial për eksportimin e skedarit tip

Nëse klikoj në butonin "Ruaje si Lloji", "PNG" do të jetë opsioni i vetëm në dispozicion. Inkscape eksporton vetëm në PNG. Nëse keni nevojë të eksportoni në diçka si një skedar JPEG ose një lloj tjetër skedari, do t'ju duhet të eksportoni skedarin tuaj në një PNG nga Inkscape, pastaj të hapni një program tjetër si GIMP (një tjetër program i mrekullueshëm falas, që kam qindra mësime për) dhe eksportoni në çdo gjë që dëshironi.

Pasi të jem gati për të eksportuar, do të klikoj në butonin "Ruaj".

Eksporti i Inkscape në butonin PNG

Por prit! Ju nuk keni mbaruar akoma - ekziston një hap i fundit thelbësor para se imazhi juaj të eksportohet në të vërtetë. Ju duhet të klikoni në butonin e etiketuar "Eksporto" me shenjën e gjelbër për të eksportuar në të vërtetë skedarin (shigjeta e kuqe në imazhin e mësipërm). Nëse nuk klikoni në këtë buton, skedari juaj nuk do të eksportohet. Pasi ta klikoj këtë buton, skedari im SVG tani do të eksportohet në një skedar PNG.

Shënim: nëse kontrolloni opsionin "Mbyll kur të plotë" në të majtë të butonit Eksport (i përshkruar me blu në foton më sipër), kutia e dialogut Eksport PNG Image do të mbyllet pasi të keni përfunduar eksportin tuaj.

2. Vizatimi i eksportit te PNG Image

Seksioni i fundit diskutoi mundësinë për të eksportuar të gjithë faqen tuaj në një skedar PNG, por çfarë nëse doni vetëm të eksportoni vizatimin në faqe, dhe jo hapësirën boshe rreth tij?

Vizatimi i zonës së eksportit në Inkscape

Epo, skeda e dytë nën seksionin Zona e eksportit ju lejon të bëni pikërisht atë. Pasi të shkoni te Skedari> Eksportoni PNG Imazhin për të sjellë kutinë e dialogut të Eksportit të PNG Image (duke supozuar që nuk e keni hapur tashmë nga hapi i mëparshëm), mund të klikoni në skedën e etiketuar "Vizatim" nën seksionin Zona e eksportit (e kuqe shigjeta).

Ky opsion do të eksportojë vetëm zonën e imazhit tonë që përmban një vizatim. Pra, në këtë rast, ai do të eksportojë vetëm zonën që ka në të dizajnin e telefonit. E gjithë hapësira e zbrazët midis dizajnit të telefonit dhe kufirit të kanavacës nuk do ta çojë atë në PNG të eksportuar përfundimtar. Kjo pasqyrohet në vlerat tona për koordinatat tona të imazhit, të cilat tani kanë ndryshuar në krahasim me ato që ishin nën vendosjen "Faqja".

x0 dhe y0 vizatimi i zonës së eksportit inkscape

Tani, vlera ime x0 është 317.278 piksele, dhe vlera ime y0 është 121.273 piksele (e theksuar në jeshile). Ky është lokacioni i ri për këndin e poshtëm të majtë të imazhit tim (ose koordinatat fillestare).

x1 dhe y1 vizatimi i zonës së eksportit inkscape

Për më tepër, vlera ime x1 tani është 1602.722 piksele dhe vlera ime y1 është 911.076. Ky është lokacioni i ri për këndin e sipërm të djathtë të imazhit tim (ose koordinatat përfundimtare).

gjerësi dhe lartësi vizatim zonë eksporti zonë

Pra, zona ime e eksportit të imazhit tani nuk do të mbulojë më të gjithë gjatësinë e kanavacës time (1920 × 1080 piksele). Do të jetë më e vogël pasi heq qafe hapësirën boshe përreth vizatimit. Kjo konfirmohet nga Gjerësia dhe Lartësia e re (e përshkruar me të gjelbër). Gjerësia ime tani është 1285.444 dhe Lartësia ime e re tani është 789.803 (të dy vlerat në pixel).

Madhësia e imazhit në zonën eksportuese të zonës së eksportit

Nën pjesën e Madhësisë së Imazhit (e përshkruar me të gjelbër në imazhin më sipër), unë mund të ndryshoj edhe një herë rezolucionin e imazhit tim, i cili ose do të rrisë ose zvogëlojë Gjerësinë dhe Lartësinë përfundimtare të PNG eksportit. Gjerësia dhe Lartësia shfaqen si 1285 × 790 pixel sepse vlerat nga seksioni i mëparshëm janë rrumbullakosur. Inkscape nuk mund të eksportojë një fraksion të një pikseli, kështu që vlerat duhet të rrumbullakosen në numrin e plotë më të afërt.

Eksporti Si vizatim zonë eksporti inkscape

Kur të jeni gati për të eksportuar vizatimin, mund të klikoni edhe një herë në opsionin "Eksporto Si" (shigjeta e kuqe) për të ndryshuar emrin dhe vendndodhjen e skedarit (unë e ndryshova emrin e skedarit në "Vizatim Isometrik të Telefonit"), pastaj kliko në butonin "Eksport" për të eksportuar SVG-në tuaj në PNG (shigjeta blu).

Vizatimi i telefonit izometrik

Mbi të është vizatimi përfundimtar i eksportuar. Nëse nënvizoni foton me miun tuaj, do të vini re që kufiri i figurës përfundon aty ku përfundon vizatimi (shënim: është zvogëluar pak për këtë artikull).

3. Zgjedhja e eksportit në PNG

Përveç eksportimit të gjithë përbërjes tuaj dhe eksportimit vetëm të vizatimit, ju gjithashtu mund të ngushtoni zonën tuaj të eksportuar në vetëm një përzgjedhje.

Zgjedhja e zonës së eksportit Inkscape 2019

Pra, le të themi hipotetikisht se unë dua të eksportoj vetëm fytyrën e përparme të telefonit tim. Mund të marr mjetin e përzgjedhjes nga kutia ime e mjeteve (shigjeta e kuqe në foton më sipër), pastaj zhvendos kliko mbi të gjithë elementët që dua të zgjedh për të eksportuar (kam klikuar në të gjitha format që përbëjnë pjesën e përparme të telefonit) . Me të gjithë këta elementë të zgjedhur, tani do të shihni se nën dialogun Export Image PNG, skeda Zona e eksportit automatikisht është ndryshuar në skedën "Përzgjedhja" (shigjeta e gjelbër në foto).

Eksporti i Përzgjedhjes Aksportohen SVG te PNG Inkscape

Koordinatat e mia të fillimit dhe mbarimit tani pasqyrojnë pikat fillestare dhe përfunduese të zonave të mia të zgjedhura, dhe Gjerësia dhe Lartësia e imazhit tim ka ndryshuar që të përputhet me dimensionet e kësaj zone (të përshkruara në jeshile në foton më lart).

Mund të ndryshoj edhe një herë rezolucionin e figurës time nën seksionin e Madhësisë së Imazhit (i paraqitur me të kuqe), i cili do të rrisë ose zvogëlojë madhësinë e përgjithshme të figurës në varësi të rezolucionit të vendosur.Unë gjithashtu mund të ndryshoj emrin e skedarit tim (e ndryshova këtë herë në "Fytyra e përparme e telefonit isometrik") dhe vendndodhjen ku dua ta ruaj duke përdorur butonin Eksporto si nën seksionin Emri i skedarit (përshkruar me blu), pastaj kliko "Eksporto ”Për të eksportuar zgjedhjen në një PNG. Ka edhe disa mundësi të tjera këtu që vlen të përmenden. Së pari, unë mund të "eksportoj në grupe" objektet që kam zgjedhur, që do të thotë se çdo objekt do të eksportohet si një PNG më vete. Poshtë kësaj, unë kam mundësinë të "Fshih të gjitha përveç të zgjedhurave", që do të thotë se çfarëdo që nuk kam zgjedhur nuk do të shfaqet në përbërjen përfundimtare. Nëse nuk e kontrolloj këtë mundësi, artikujt që nuk i kam zgjedhur do të shfaqen përsëri për sa kohë që ato përshtaten në zonën e kornizës ku po eksportoj.

Zonat e Zgjedhjes së Exotot fshehura dhe të pa fshehura

Mbi të janë dy rezultatet e ndryshme të eksportimit të zgjedhjes - në të majtë është rezultati me opsionin "Fshih të gjithë përveç zgjedhjes" të pakontrolluar, dhe rezultati në të djathtë është me atë opsion të kontrolluar.

 

4. Eksportoni Zona me porosi në PNG

Seksioni i fundit në kutinë e dialogut Eksporti në PNG Image është opsioni për të eksportuar një zonë me porosi të përbërjes tuaj. Këtu, të gjitha rregullat e njëjtë zbatohen nga cilësimet e tjera (x0 dhe y0 janë koordinatat tuaja fillestare, x1 dhe y1 janë koordinatat tuaja përfundimtare, dhe Gjerësia dhe Lartësia do të jenë madhësia totale e përbërjes suaj).

Dallimi kryesor këtu është se zona që vendosni duke përdorur këto vlera do të jetë zona e eksportuar - pavarësisht nëse ka apo jo një vizatim në atë zonë. Pra, është pothuajse si të vendosësh një kulture pasi që je duke prerë gjithçka jashtë vlerave që ke vendosur.

Zona e eksportit me porosi 2019 Inkscape Tutorial

Për të demonstruar këtë cilësim në veprim, unë do të vendos vlerat x0 dhe y0 në 250, dhe vlerat e mia x1 dhe y1 në 1250. Kjo do të krijojë një imazh me një Gjerësi dhe Lartësi prej 1000 pikselë. Unë do të ndryshoj emrin e imazhit në "Zona e personalizuar e telefonit izometrik" dhe do të klikoj "Eksport".

zonë me porosi izometrike

Përbërja ime përfundimtare do të jetë një shesh 1000 x 1000 pixel, me pjesë të ndërprerjes së projektimit kudo që dizajni ishte jashtë zonës së eksportit.

Kjo është ajo për këtë tutorial! Nëse ju pëlqeu, mund të shikoni ndonjë nga të tjerët Artikuj të Ndihmës së Inkscape, Tutoriale Video Inkscapeose Tutoriale GIMP.

Regjistrohuni në Buletinin DMD

Regjistrohuni në Buletinin DMD

Regjistrohuni për të marrë udhëzime të reja, azhurnime të kursit dhe lajmet më të fundit mbi softuerin tuaj të preferuar me burim të hapur!

Ju keni regjistruar me sukses!

Pin atë në Pinterest

Share Kjo