Bazat e Redaktimit të Fotove në GIMP

Një udhëzues fillestar për modifikimin e fotografive nga fillimi në fund duke përdorur redaktuesin falas të fotografive GIMP (Programi i manipulimit të imazhit Gnu)

14 Ligjërata | 1 orë 37 min përmbajtje video

Mësoni të gjitha mjetet e rëndësishme që duhet të dini për të redaktuar në mënyrë profesionale një foto - nga fillimi në fund - duke përdorur redaktuesin e fotografive mahnitshëm të fuqishëm dhe FALAS GIMP. Duke përdorur këtë alternativë të Photoshop (GIMP 2.10), unë do t'ju përshkoj çdo hap në procesin e redaktimit të fotografisë ndërsa shpjegoj hollësisht çdo mjet, filtër dhe / ose teknikë për t'ju ndihmuar të kuptoni saktësisht pse mjete ose cilësime të caktuara përdoren nga të dy dhe perspektiva teknike.

Kur të keni mbaruar me këtë klasë, ju do të njihni të gjitha bazat e nevojshme për redaktimin e fotove tuaja duke përdorur teknikat e duhura. Ju do të ndiheni plotësisht të njohur me mjetet më të rëndësishme dhe të përdorura për redaktimin e fotografive në GIMP 2.10.

 

 

Kjo klasë përfshin:

 • Çfarë është GIMP dhe pse ta përdorësh atë për të modifikuar fotografitë?
 • Hapja e një imazhi në GIMP
 • Një hyrje në dritaren e imazhit
 • Shkallëzimi dhe prerja e imazhit tuaj
 • Rregullimi i hijeve dhe pikave kryesore
 • Marrja e duhur e ngjyrave me mjetin e ekuilibrit të ngjyrave
 • Rregullimi i niveleve të imazhit tuaj (Plus Korrigjimi shtesë i ngjyrave)
 • Sjellja e intensitetit të ngjyrave me mjetin e ngopjes
 • Ngrohtë vs Ftohtë: Rregullimi i temperaturës së ngjyrës
 • Shtimi i kontrastit me mjetin Curves
 • Prekja e lart e fotove me mjetet furçë ajri dhe shërimi
 • Mprehja e imazheve tuaja (Unsharp Mask vs High-Pass Filter)
 • Inkuadrimi i fotografisë suaj si duhet me një Vignette, dhe
 • Eksportimi i imazheve tuaja në një larmi formatesh

Timeshtë koha të ndaloni pagimin për softuer të shkëlqyeshëm të redaktimit të fotografive dhe më në fund të keni besim në aftësinë tuaj për të redaktuar fotot tuaja! Fillestarët dhe të gjitha nivelet e aftësive janë të mirëseardhura.

 

Pin atë në Pinterest