Në këtë artikull ndihme do t'ju tregoj se si të shkarkoni dhe instaloni Inkscape – softuerin falas të grafikës vektoriale – për Windows. Mund ta shikoni versionin e videos më poshtë ose ta kaloni atë për artikullin e plotë të ndihmës. Le të zhytemi!

Si fillim, do të dëshironi vizitoni faqen kryesore të internetit të Inkscape në Inkscape.org (foto më lart). Mund ta gjeni gjithmonë versionin më të fundit të Inkscape në këtë faqe interneti dhe gjithmonë do të keni mundësi ta shkarkoni FALAS. Nuk duhet të paguani kurrë për Inkscape – prandaj quhet Softuer i lirë dhe me burim të hapur!

Këshillë: Inkscape është plotësisht falas, por ju gjithmonë mund t'i mbështesni njerëzit që dalin vullnetarë për ta zhvilluar atë dhe ta mbajnë falas duke vizituar Faqja Na Mbështetni.

Më pas, mund të klikoni ose butonin "Shkarko Tani" në faqen kryesore (shigjeta e kuqe në foton e mësipërme), ose të vendosni miun mbi skedën "Shkarko" në navigimin kryesor dhe të klikoni "Versioni aktual" (shigjeta blu).

Këtu në faqen e Shkarkimeve do të shihni një seri butonash pikërisht nën banerin e faqes kryesore (të përshkruara me të gjelbër në foton e mësipërme). Këta butona shfaqin sistemet operative që mbështesin shkarkimin dhe instalimin e Inkscape. Inkscape mbështetet në sistemet Linux, Windows dhe MAC.

Unë jam duke përdorur Windows, kështu që do të klikoj butonin "Windows" (shigjeta e kuqe në imazhin e mësipërm). Kjo do të më çojë në faqen e shkarkimit të Windows.

Këtu do të shihni dy butona – një për Windows 64-bit dhe tjetri për Windows 32-bit (të përshkruara në të gjelbër në imazhin e mësipërm). Kompjuterët e rinj priren të përdorin Windows 64-bit, ndërsa kompjuterët e vjetër mund të përdorin Windows 32-bit. Nëse nuk jeni i sigurt se cilin version po përdorni, thjesht Google "A po përdor Windows 64-bit?" dhe ndiqni udhëzimet për të zbuluar se çfarë versioni përdor kompjuteri juaj.

E di që jam duke përdorur Windows 64-bit, ndaj do të klikoj këtë opsion (shigjeta e kuqe në foton e mësipërme).

Në këtë faqe, tani mund të zgjedh se si do të doja të instaloja programin falas Inkscape. Ekzistojnë tre metoda gjithsej - secila me butonin e vet (të përshkruar në të gjelbër në imazhin e mësipërm).

Metoda më e lehtë është metoda "Paketa e instaluesit të Windows", pasi kjo përfshin magjistarin standard të konfigurimit që ju udhëzon gjatë instalimit. Duke klikuar këtë buton (shigjeta e kuqe) do të fillojë procesi i instalimit.

Ju duhet të çoheni në një faqe që thotë "Shkarkimi Fillon" (shigjeta jeshile). Mund të duhen disa sekonda para se të fillojë shkarkimi. Gjithashtu, në varësi të cilësimeve tuaja, mund t'ju kërkohet të zgjidhni se ku dëshironi të instaloni paketën në kompjuterin tuaj (në rastin tim, unë gjithmonë shkoj me dosjen time Shkarkime).

Kur skedari MSI të ketë mbaruar shkarkimi, klikoni mbi të (shigjeta e kuqe në foton e mësipërme) për të ekzekutuar magjistarin e instalimit.

Ekzekutimi i magjistarit të instalimit do të hapë një dialog të ri të emërtuar "Inkscape Setup" me një mesazh mirëseardhjeje (treguar në foton e mësipërme). Mund të duhen disa sekonda deri në disa minuta që konfigurimi të përgatisë instalimin. Butoni "Next" do të jetë gri derisa të përfundojë ky proces.

Kur Inkscape të jetë gati për t'u instaluar në kompjuterin tuaj, butoni "Next" do të shfaqet aktiv (shigjeta e kuqe). Klikoni këtë buton për të kaluar në hapin tjetër të procesit të instalimit.

Pranoni marrëveshjen e licencës duke kontrolluar kutinë (shigjeta e kuqe), më pas klikoni edhe një herë "Next" (shigjeta jeshile). (Shënim: Inkscape përdor një licencë të përgjithshme publike GNU, që në thelb do të thotë që softueri është i lirë për t'u përdorur nga të gjithë dhe nuk ka kufizime ose kërkesa. Inkscape gjithashtu nuk gjurmon përdorimin tuaj ose ndonjë të dhënë tjetër nga kompjuteri juaj. Shumë bukur, nuk është' a është?).

Në ekranin tjetër do të mund të zgjidhni se ku të instaloni Inkscape në kompjuterin tuaj. Nëse e keni instaluar tashmë Inkscape, ju rekomandoj të siguroheni që të instaloni versionin e ri në të njëjtin vend (përndryshe Inkscape do të shfaqë një gabim gjatë instalimit dhe do të zhbëjë instalimin). Nëse nuk keni vendosur një vendndodhje instalimi të personalizuar herën e fundit që keni instaluar Inkscape, ose nëse kjo është hera e parë që instaloni Inkscape dhe jeni në rregull me vendndodhjen e paracaktuar, thjesht lini atë siç është. Përndryshe, mund të klikoni "Shfleto" (shigjeta e kuqe) për të ndryshuar vendndodhjen e instalimit në diku tjetër në kompjuterin tuaj.

Klikoni tjetër (shigjeta jeshile) kur të jeni gati për të kaluar në hapin tjetër.

Klikoni butonin "Instalo" për të filluar instalimin e Inkscape në kompjuterin tuaj.

Një shirit progresi do të shfaqet ndërsa Inkscape instalon në kompjuterin tuaj. Përsëri, kjo mund të marrë disa minuta për të përfunduar instalimin (veçanërisht nëse jeni në një kompjuter më të vjetër/më të ngadaltë).

Pasi Inkscape të jetë instaluar me sukses në kompjuterin tuaj, do të çoheni në një ekran në dialog që thotë "Përfundoi magjistarin e konfigurimit të Inkscape". Klikoni butonin "Finish" (shigjeta e kuqe) për të përfunduar instalimin dhe për të dalë nga magjistari i konfigurimit. Tani duhet të shihni një ikonë desktopi për Inkscape në kompjuterin tuaj, ose mund ta hapni atë duke shtypur "Inkscape" në shiritin e kërkimit të Windows.

Kjo është ajo për këtë tutorial! Nëse ju pëlqeu, mund të shikoni tjetrin tim Artikujt e ndihmës së Inkscape or Inkscape video mësimore!

Pin atë në Pinterest