Redaktimi i fotove është buka dhe gjalpi i GIMP - në fund të fundit është ajo për të cilën është bërë programi! GIMP përshkruhet para së gjithash si një redaktues falas fotografish - duke ju ndihmuar të përmirësoni ngjyrën, mprehtësinë, ndriçimin, etj. Të fotove tuaja me mjete dhe veçori të panumërta që të gjitha janë miqësore për fillestarët. Në këtë listë udhëzimesh video, unë siguroj ato që mendoj se janë udhëzimet më të mira për redaktimin e fotografive të GIMP për fotografët.

1. Procesi me 10 hapa për Redaktimin e Fotove në GIMP

Cila mënyrë më e mirë për të filluar këtë listë të udhëzimeve për redaktimin e fotove GIMP sesa të siguroni një proces të thjeshtë me 10 hapa për të redaktuar fotot tuaja nga fillimi në fund? Ky udhëzues ju tregon procesin tim për redaktimin e fotove, duke përdorur mjetet dhe filtrat më të mirë dhe më të përdorur në GIMP për të kryer punën siç duhet. Bëni fotot tuaja të duken më profesionale me këto hapa!

2. GIMP vs Photoshop: Një krahasim i plotë

Ndonjëherë pyesni veten se si GIMP grumbullohet tek kosi i Photoshop? Në këtë manual, i cili është një fillestar i shkëlqyeshëm për ata që kalojnë nga Adobe, unë ofroj një krahasim të drejtpërdrejtë krah për krah midis këtyre dy redaktorëve jashtëzakonisht të njohur të fotove.

3. Mjeti i ri i GIMP për prerjen jo shkatërruese

Kohët e fundit, ekipi i GIMP prezantoi një veçori "jo-shkatërruese" në mjetin e saj të prerjes, duke ju lejuar të prerë një imazh dhe të ruani akoma pikselët origjinalë që janë prerë. Kjo ju lejon të përdorni kanavacën tuaj si një kornizë ose të rivendosni imazhin tuaj origjinal në çdo kohë nëse vendosni që dëshironi të zhbësh prerjen tënde. Ky udhëzues përfshin tiparin e ri jo-shkatërrues, si dhe disa baza që do të ndihmojnë fillestarët me përdorimin e mjetit prerjes për kohën e parë në redaktimin e fotografive.

4. 5 këshilla për fotografi më të mprehta në GIMP

Dëshironi të bëni fotot tuaja më të freskëta, më në fokus, apo thjesht më të mprehta në përgjithësi? Në këtë udhëzim GIMP, unë jap 5 sugjerimet e mia kryesore për fotografi më të mprehta gjatë procesit tuaj të redaktimit të fotove.

5. GIMP 2.10 Korrigjimi i avancuar i ngjyrave me mjetin Nivelet

Tool Levels është një mjet i shkëlqyeshëm dhe i përparuar për rregullimin e kontrastit të shkëlqimit, si dhe ekuilibrin e ngjyrave të imazhit tuaj. Në këtë manual, unë shpjegoj se si të përdorni mjetin nivele për fillestarët, duke ju ndjekur përmes redaktimit të kanalit "vlera" si dhe të tre kanaleve "me ngjyra" të imazhit tuaj (e kuqe, jeshile dhe blu). Rezultati përfundimtar është një imazh me një ekuilibër shumë më të mirë të ngjyrave!

6. Si të përdorni mjetin e kurbave në GIMP

Vegla e kthesave është një mjet shumë i zhdërvjellët që ju lejon të rregulloni tonin e imazhit tuaj, si dhe ekuilibrin e përgjithshëm të ngjyrave. Në këtë manual, unë ju tregoj se si të filloni nga e para me mjetin kthesa për t'i bërë fotot tuaja të kenë ndriçim më të ekuilibruar dhe ngjyrë më natyrale (ose për të arritur çfarëdo pamje për të cilën po kërkoni).

7. Manuali i GIMP 2.10: Karakteristikat e Hijet-Pikave

Nën menunë e ngjyrave në GIMP është një mjet që ju lejon të rregulloni Hijet dhe Pikat kryesore të imazhit tuaj. Kjo veçori siguron një ekuilibër më të mirë në ndriçimin e imazhit tuaj dhe gjithashtu mund të rikuperojë detaje "që fshihen në hije" ose pikat kryesore të mbingarkuara të një fotoje. Mbani në mend, sidoqoftë, se ka vetëm kaq shumë të dhëna që mund të rikuperohen me një JPEG, pasi JPEG-të janë një format skedari i kompresuar!

8. GIMP 2.10 Pasqyrë e thellësisë e mjetit të temperaturës së ngjyrës

Njohja se si të përdorni si duhet funksionin Temperatura e Ngjyrave në GIMP mund t'ju ndihmojë të prodhoni një ngrohtësi të këndshme në fotografitë e duhura, ose të qetësoni fotot që duken shumë të nxehta. Unë shpjegoj se si funksionon temperatura e ngjyrave në redaktimin e imazheve dhe si mund të zbatohet ky mjet për të arritur pamjen e duhur për imazhet tuaja.

9. Si të Denoizoni me lehtësi Fotografitë në GIMP

Pasja e zhurmës së kamerës është një problem i zakonshëm kur bëni fotografi - veçanërisht në situata me dritë të ulët. Ekzistojnë lloje të ndryshme të zhurmës, duke përfshirë zhurmën me ngjyra dhe zhurmën e ndriçimit, që mund ta bëjnë foton tuaj të duket e hollë ose me cilësi të ulët. Në këtë manual, unë ju tregoj se si të zvogëloni zhurmën në imazhet tuaja, i njohur gjithashtu si "denoise", duke përdorur veçori të gatshme në GIMP.

10. Si të korrigjoni shtrembërimin e lenteve në GIMP

Të gjithë lentet krijojnë një lloj "shtrembërimi të lenteve", ndërsa disa kombinime të lenteve dhe kamerave krijojnë më shumë shtrembërim se të tjerët. Shumë shtrembërim i krijuar nga një lente mund t'i japë fotove tuaja atë pamje "të syrit të peshkut", e cila mund të jetë e padëshirueshme kur nuk bëhet me qëllim. Ky udhëzues ju tregon se si të përdorni një filtër të integruar në GIMP për korrigjimin e shtrembërimit të lenteve.

11. GIMP vs Photoshop: Redaktimi i Fotos me 5 hapa krahasuar

Koha për një krahasim tjetër GIMP vs Photoshop! Këtë herë, unë ju tregoj ndryshimet midis dy programeve kur bëhet fjalë për një proces të thjeshtë me 5 hapa të redaktimit të fotografive. Ky është një proces i shpejtë dhe i lehtë redaktimi që fotografët fillestarë mund ta përdorin për të krijuar shpejt redaktime fotografike me pamje profesionale. Ju gjithashtu do të shihni se si GIMP grumbullohet kundër Photoshop me mjetet dhe tiparet më të përdorura për redaktimin e fotove.

12. Instruktori i Mjetit Shërues të GIMP (në thellësi)

Një nga mjetet e mia të preferuara në GIMP kur bëhet fjalë për redaktimin e fotografive dhe manipulimin e fotove është Mjet i Shërimit. Ky mjet i fuqishëm kombinon karakteristikat e Clone Tool me një algoritëm inteligjent për të prodhuar heqjen e njollave të spoteve në pothuajse çdo papërsosmëri në një imazh. Unë ju tregoj se si të përdorni siç duhet mjetin shërues me këtë udhëzues, ndërsa gjithashtu kaloni nëpër cilësimet e ndryshme për të marrë rezultatet që dëshironi.

13. 5 Retushimi i Lëkurës në Hapin Tjetër në GIMP

Nëse doni të krijoni një lëkurë më të butë ose më të gjallë për subjektin tuaj, ose dëshironi të hiqni puçrrat ose njollat ​​e tjera nga çehre, ky udhëzues do t'ju tregojë të gjitha mjetet që ju nevojiten për të kryer retushimin e nivelit profesional të lëkurës në GIMP.

14. Dodge dhe Burn i thjeshtë në GIMP 2.10

Dodging dhe Burning janë teknika të zakonshme të redaktimit të fotografive që kthehen në ditët e dhomës së errët. Në këtë udhëzues video GIMP, unë ju tregoj se për çfarë përdoren mjetet dodge dhe djegia, si dhe cilësimet më të mira për të marrë rezultatet më të mira nga fotot tuaja.

15. Si të fshini dhe zëvendësoni një sfond të imazhit në GIMP

Keni një sfond prapa temës suaj që dëshironi të heqni qafe? Unë ju tregoj një teknikë të provuar dhe të vërtetë për të hequr sfonde të shëmtuara ose ndryshe të padëshiruara prapa modeleve tuaja në foton tuaj, dhe për t'i zëvendësuar ato me sfonde më profesionale dhe tërheqëse.

16. Out of Gamut Defined dhe Si ta Rregulloni atë

Tjetra në këtë listë të udhëzimeve për redaktimin e fotove GIMP është një video që mbulon një temë më teknike - Gammat e Ngjyrave. Unë përcaktoj se çfarë do të thotë që ngjyrat të jenë "jashtë rrezes" në imazhet tuaja, plus t'ju tregoj se si t'i rregulloni këto ngjyra problematike përpara se të kryeni veprime si shtypja në fotografitë tuaja.

17. Redakto Fotografitë M SAKTSISHT në GIMP | Shpjegohet saktësia e imazhit (8-bit / 16-bit / 32-bit)

Tjetra është një tjetër udhëzim teknik - kësaj here që mbulon temën e saktësisë së imazhit dhe pse është e rëndësishme kur redaktoni fotot tuaja. Unë përcaktoj se çfarë do të thotë "thellësia e bitit" në lidhje me GIMP dhe redaktimin e imazhit dhe flas se cila bit e thellësisë është më e mira për ju dhe kompjuterin tuaj. Unë gjithashtu flas për përfitimet e përdorimit të thellësive të caktuara të bitit, përfshirë ndryshimet midis imazheve me thellësi të bit-it (8-bit) dhe imazheve me thellësi të bit-it të lartë (32-bit).

18. Rezolucioni vs Madhësia e Imazhit të Shpjeguar (Manuali i GIMP)

Një pyetje e zakonshme që kam rreth redaktimit të imazhit në GIMP është: "Cili është ndryshimi midis rezolucionit të imazhit dhe madhësisë së figurës?" Unë shpjegoj ndryshimet midis këtyre dy koncepteve, dhe pse është i rëndësishëm për redaktimin tuaj të përditshëm të fotove.

19. Këshilla për fotografinë dhe redaktimin e orës së artë me GIMP

Ah po, "Ora e Artë". Ajo kohë e lavdishme e ditës kur dielli reflekton nga horizonti mbi qiell dhe tokë poshtë me një nuancë të përsosur prej ari, duke ndriçuar gjithçka në mënyrë të përsosur në të gjithë peizazhin. Në këtë udhëzues, unë përshkruaj këshillat e mia të preferuara për të përfituar sa më shumë nga fotografitë tuaja gjatë orës së artë, duke përfshirë mënyrën e redaktimit më të mirë të fotove tuaja të orës së artë me GIMP.

20. GIMP 2.10 Manual për Redaktimin e Fotos dhe Bardhë

Në këtë udhëzim të GIMP, unë ju tregoj se si të redaktoni foto me ngjyra të plota për t'i bërë ato bardh e zi. Unë gjithashtu ju tregoj mjetet, tiparet dhe teknikat më të mira për të shfaqur më shumë kontrastin në fotot bardh e zi. Rezultatet përfundimtare do të jenë përtej thjesht desaturatimit të ngjyrave në fotot tuaja!

21. Si të Redaktoni Fotografi të Brendshme në GIMP

Bërja e fotografive portrete me një blic? Në këtë manual, unë ju tregoj mënyrën më të mirë për t'iu qasur redaktimit të një imazhi që është marrë duke përdorur një blic të jashtëm për një rezultat më të ekuilibruar dhe të këndshëm. Nga korrigjimi i ngjyrave, te balancimi i ekspozimit të imazhit, do të mësoni gjithçka që duhet të dini për të prodhuar një foto me pamje profesionale në një mjedis me ndriçim të dobët, të plotësuar me një blic.

22. 5 hapa për të rregulluar flokët fluturues në GIMP

Commonshtë e zakonshme të dilni jashtë për një fotosesion, vetëm që të jetë një ditë me të vërtetë me erë që fryn flokët e modelit tuaj në të gjithë vendin! Në këtë udhëzim, unë ju tregoj se si të rregulloni qimet "fluturuese" duke përdorur mjete të integruara në GIMP, duke ndihmuar në zbutjen e flokëve me erë ose të çrregullt që mund të jenë shfaqur në temën tuaj në foton tuaj.

23. Truk i lehtë për përzierjen e ekspozimit me GIMP

Kllapa e ekspozimit është kur vendosni kamerën tuaj të bëjë shumë fotografi në të njëjtin vend duke përdorur nivele të ndryshme ekspozimi. Kjo ju lejon të "bashkoni" fotot së bashku gjatë procesit të redaktimit për të nxjerrë cilësitë më të mira në tonet dhe ekspozimet e ndryshme në një skenë të ndriçuar në mënyrë dinamike. Ky udhëzues GIMP përfshin mënyrën më të mirë për ndërthurjen e fotove së bashku në një imazh të mbyllur në ekspozim.

24. Udhëzues GIMP 2.10: Si të shtoni një kufi në imazhe

Ky udhëzues video GIMP mbulon 3 metodat më të mira për të shtuar një kufi në imazhet tuaja. Nëse keni nevojë të shtoni një kufi brenda kufirit origjinal të imazhit tuaj, ose të shtoni matje shtesë në foton tuaj ekzistuese, teknikat në këtë udhëzues mbulojnë gjithçka që ju duhet të dini. Ju mund t'i përdorni këto kufij për shtypje ose në ueb.

25. Si të përgatitni fotografi për shtyp në GIMP 2.10

Tani që keni mësuar se si të modifikoni siç duhet fotot tuaja, të aplikoni retushim ose manipulim dhe të shtoni ndonjë element tjetër të nevojshëm në imazhet tuaja (të tilla si një kufi), është koha që tani të mësoni se si ta përgatisni siç duhet imazhin tuaj për shtyp! Printimi i një imazhi është shumë më ndryshe sesa shfaqja e tyre në internet. Unë shpjegoj pse në këtë manual, dhe si të siguroheni që po merrni paraqitjen më të saktë të ngjyrave tuaja në ekranin e kompjuterit tuaj përpara se të dërgoni fotot tuaja në printer.

Kjo është ajo për këtë listë! Ju mund të shikoni më shumë Mësime video për GIMP, Artikuj për ndihmë nga GIMPose Kurse dhe klasa premium të GIMP në faqen time.

Pin atë në Pinterest