2022 është afër nesh dhe ne zyrtarisht ia dolëm deri në 2021. Ju e dini se çfarë do të thotë kjo! Është koha që lista ime përfundimtare “Mësimet më të mira të vitit 2021” të shfaqë mësimet më të njohura GIMP nga kanali Davies Media Design YouTube gjatë vitit të kaluar.

Kjo listë përfshin një grup të larmishëm mësimesh. Ai përfshin krahasime të redaktuesit të fotografive, manipulime fotografish, mësime teksti, dizajne të mediave sociale dhe më shumë! Udhëzimet e renditura më poshtë mbulojnë një gamë të gjerë temash që ju ndihmojnë të përdorni GIMP për përdorime praktike, të përditshme për të gjitha llojet e projekteve.

21. 10 Këshilla për Kursimin e Kohës për GIMP

Dëshironi të përshpejtoni mënyrën se si punoni në GIMP? Në këtë video, unë mbuloj 10 këshilla të dobishme për kursimin e kohës për t'ju ndihmuar të punoni më shpejt dhe më zgjuar në GIMP. Këto këshilla do t'ju ndihmojnë të kryeni detyrat e zakonshme shumë më shpejt përmes shkurtoreve ose veçorive të fshehura. Kaloni më shumë kohë duke redaktuar fotot tuaja ose duke krijuar art të mrekullueshëm me këto 10 këshilla!

20. Si të redaktoni fotografitë në grup në GIMP dhe BIMP (+Si të instaloni)

Në këtë tutorial të njohur nga viti 2021, unë nënvizoj një shtojcë të mahnitshme falas për GIMP që ju lejon të redaktoni fotot në grup. Kjo shtojcë, e quajtur BIMP, vjen me shumë veçori të shkëlqyera për aplikimin e shpejtë të të njëjtave modifikime në foto të shumta. Si bonus, unë ju tregoj se si të instaloni shtojcën për GIMP.

19. Udhëzues GIMP Tekst: Fotografi interaktive në Efekt Teksti

Në këtë tutorial GIMP, unë ju tregoj se si t'i bëni objektet në imazhet tuaja ndërvepruese me tekstin. Kjo e bën tekstin tuaj të duket 3D dhe i integruar në fotot tuaja, duke tërhequr sytë e shikuesve tuaj. Është një mënyrë e lezetshme për të komunikuar një mesazh në lidhje me një temë, produkt ose ndonjë gjë në fotot tuaja. Shikoni këtë efekt teksti miqësor për fillestarët!

18: Si të hapni imazhe RAW me GIMP & Darktable ose RAWTherapee

A e dini se GIMP mund të hapë imazhe RAW? Në këtë tutorial, unë ju tregoj se si të lidhni GIMP me softuerin falas të përpunimit RAW Darktable dhe RAWTherapee për të hapur me lehtësi fotot RAW. Kjo është shumë e ngjashme me mënyrën se si Photoshop përdor CameraRAW për të përpunuar fotot e tij RAW. Pasi të konfiguroni lidhjen, fotot tuaja RAW do të hapen pa probleme për të shpejtuar rrjedhën e punës tuaj të redaktimit.

17. Paraprakisht GIMP 2021 dhe Përfundim GIMP 2020

Në fillim të vitit 2021 (dhe fundi i vitit të çmendur që ishte viti 2020) unë lëshova këtë video duke përmbledhur atë që ndodhi në botën e softuerit me burim të lirë dhe të hapur gjatë vitit të kaluar dhe duke parashikuar atë që mendoja se mund ta prisnim në mënyrë të arsyeshme në vitin 2021. Parashikimet e mia janë të njohur për faktin se janë shumë larg, por gjithmonë ia vlen t'i jepni një goditje.

16. Si të krijoni tipografi kubike në GIMP | Manuali i Efektit të Tekstit GIMP

Ardhja në numrin 8 në këtë listë është mësimi im që ju tregon se si të përkulni tekstin rreth një kubi 3D ose rreth një cepi. Unë ju eci hap pas hapi përmes procesit të hartëzimit të tekstit tuaj në formën 3D, plus ju tregoj se si ta hijeni tekstin në mënyrë që të përputhet me ndriçimin real dhe perspektivën 3D. Nëse jeni një Anëtar Premium i DMD mund të përdorni i thjeshtë për t’u përdorur shablloni i Gjeneratorit të Kubit kjo ju ndihmon të shpejtoni në mënyrë drastike kohën e hartës së kubit dhe t'ju ndihmojë të merrni rezultate të shkëlqyera çdo herë.

15. Si të ndryshoni madhësinë e një imazhi në GIMP | Shkallëzimi i imazheve për fillestarët

Dëshironi të rrisni ose zvogëloni madhësinë e imazhit tuaj? Në këtë tutorial GIMP nga viti 2021, unë ju tregoj se si të shkallëzoni imazhet në çdo madhësi. Unë ju udhëzoj nëpër bazat për të përfituar sa më shumë nga veçoritë e shkallëzimit të GIMP. Ndryshoni madhësinë e fotove tuaja me këtë tutorial të thjeshtë!

14. Mbështillni tekstin rreth një cilindri në GIMP | Tipografia 3D

GIMP është në gjendje të prodhojë disa efekte teksti 3D që sjellin mendjen. Në këtë manual, unë ju tregoj se si të mbështjellni tekstin rreth një cilindri 3D duke përdorur çdo font dhe çdo ngjyrë. Mund të krijoni një mbështjellës teksti pa ndërprerje rreth cilindrit, ose thjesht të përkulni një rresht të vetëm ose të shumëfishtë të tekstit rreth formës. Ky është një udhëzues për tekstin miqësor për fillestarët.

13. Krijo tekst më të mirë 3D në GIMP me këtë rrjedhë të thjeshtë pune

Është vërtet e lehtë të krijosh tekst 3D në GIMP, por mund të jetë sfiduese për ta bërë këtë kur perspektiva është e drejtpërdrejtë. Në këtë tutorial të tekstit 3D, unë ju tregoj një mënyrë të thjeshtë për të bërë tekst më të mirë 3D duke përdorur veçori të integruara dhe teknika të thjeshta. Ju do të jeni në gjendje të krijoni tekst realist 3D me çdo pikë zhdukjeje!

12. Tipari më i mirë i ri në çdo publikim të GIMP 2.10.x

Ka pasur shumë versione të reja të lëshimit të GIMP që kur GIMP 2.10 doli fillimisht 4 vjet më parë. Në këtë tutorial, unë ju tregoj se çfarë mendoj se është tipari MË I MIRË që del nga çdo lëshim i GIMP 2.10.

11. Vizatoni shumëkëndësha dhe yje me këtë mjet të formës së fshehur në GIMP

A e dini se mund të vizatoni lehtësisht forma të ndryshme në GIMP me një mjet të fshehur të formës? Jo shumë njerëz dinë për këtë veçori sekrete, të integruar që e bën të lehtë krijimin e yjeve dhe shumëkëndëshave. Unë ju tregoj se ku mund ta gjeni këtë mjet, si ta përdorni dhe si t'i personalizoni format tuaja pasi t'i vizatoni ato.

10. Si të krijoni një efekt gjysmë ton në GIMP

Tjetra në këtë listë është një tutorial i GIMP që ju tregon se si të rikrijoni me lehtësi efektin "gjysmë ton" që gjendet në karikaturat ose fotot e gazetave. Ky është një nga efektet e mia të preferuara pasi përdor një filtër GEGL dhe ju lejon të ktheni ngjyrat dhe hijëzimin në imazhin tuaj në pika, vija, diamante dhe më shumë. Ka shumë mundësi me këtë filtër të njohur në GIMP (në fakt, unë e quaja atë një nga timen 10 filtrat kryesorë në GIMP në një video tjetër).

9. 7 truke të përzgjedhjes së GIMP që duhet të dijë çdo fillestar

Mjetet e përzgjedhjes së GIMP kanë një sërë veçorish të fshehura. Në këtë tutorial, unë i përshkruaj ato veçori duke treguar gjithashtu disa truke miqësore për fillestarët për t'ju ndihmuar të përmirësoni lojën tuaj.

8. Si të vizatoni drejtkëndësha dhe katrorë në GIMP

GIMP ka një proces paksa jokonvencional për krijimin e formave bazë si drejtkëndëshat dhe katrorët. Megjithatë, sapo ta mësoni, është shumë e lehtë dhe e dobishme. Unë ju tregoj procesin në këtë tutorial nga viti 2021.

7. Çfarë ka të re në GIMP 2.10.28

GIMP 2.10.28 u lëshua në 2021 me disa veçori të reja dhe rregullime të rëndësishme të gabimeve. Zbuloni se çfarë ishte e re në këtë version të fundit të lëshimit!

6. Si të krijoni një miniaturë në YouTube në GIMP

Thyerja e 5 më të mirëve për 2021 është një udhëzues i azhurnuar se si të krijoni një miniaturë të YouTube duke përdorur GIMP! Unë e trajtova këtë temë në një tutorial disa vjet më parë, por tendencat e dizajnit që atëherë kanë ndryshuar dhe aftësitë e GIMP janë përmirësuar në mënyrë drastike. Kështu që, megjithëse i ka hije vetëm t'i japësh kësaj teme të popullarizuar një reboot duke përdorur teknikat moderne dhe versionin e fundit GIMP!

5. Fshini sfondin në GIMP me këtë rrjedhë të thjeshtë pune

Fshirja e sfondit të një fotografie është e vështirë pavarësisht se çfarë softueri për modifikimin e fotografive po përdorni. Sidoqoftë, ndërsa eksploroj në këtë tutorial, GIMP ka disa truke në mëngë për ta bërë procesin efektiv dhe të qëndrueshëm. Shikoni rrjedhën time të thjeshtë të punës për fshirjen e sfondeve pas subjektit tuaj – edhe nëse ka qime të holla ose detaje të tjera!

4. GIMP vs Foto e Afinitetit: Krahasimi i Alternativave kryesore të Photoshop

Ky tutorial mbulon një krahasim të thelluar midis GIMP dhe Affinity Photo – si programet më të mira të redaktimit të fotografive, ashtu edhe redaktuesit më të mirë alternativ të fotografive për Photoshop. A mund të vazhdojë GIMP me Affinity Photo, një produkt premium? Zbuloni ndërsa mbuloj pikat e forta dhe të dobëta të secilit program, çfarë e bën secilin program unik dhe kush mendoj se duhet ta përdorë secilin program bazuar në përvojën dhe nevojat. Nëse jeni fotograf ose dizajner grafik, duhet ta shikoni këtë!

3. Ndryshoni shpejt ngjyrat në një fotografi me këtë mjet mahnitës të GIMP

A keni dashur ndonjëherë të zhvendosni një ngjyrë ose një grup ngjyrash në GIMP pa qenë e nevojshme të zgjidhni me përpikmëri çdo rast të ngjyrës që dëshironi të ndryshoni? Ky udhëzues zgjidh atë problem duke përdorur një mjet të thjeshtë të integruar që ju lejon të ndryshoni një gamë të ngjyrave ose ngjyrave bazuar në një përzgjedhje që ju përcaktoni. Kjo është një mënyrë jashtëzakonisht e lehtë dhe efektive për të zhvendosur ngjyrat në fotografi me softuer të lirë.

2. Çfarë ka të re në GIMP 2.10.24

Në fund të Marsit të vitit 2021, ekipi i GIMP lëshoi ​​versionin e tyre të parë të ri me lëshim të qëndrueshëm të vitit - GIMP 2.10.24. Në këtë manual, unë mbuloj të gjitha tiparet e reja të gjetura në këtë version të fundit, duke përfshirë një veçori të re të udhëzuesve, filtrin "Negative Darkroom", azhurnimet e formatit të skedarit dhe një azhurnim të ri MAC.

1. GIMP vs Krita: A është Krita Redaktuesi më i Mirë i Fotove?

Tutoriali im më i njohur i vitit 2021 është një krahasim i drejtpërdrejtë midis dy redaktuesve të fotografive falas: GIMP dhe Krita. Megjithëse Krita nuk është një redaktues i dedikuar fotografish, ai ka shumë veçori të redaktimit të fotografive me cilësi të lartë që kanë filluar të bëjnë zhurmë në botën e Softuerit të lirë dhe me burim të hapur. A janë të ligjshme "shtresat e rregullimit" të Kritës? A funksionojnë filtrat e tij po aq mirë sa ato të GIMP? A është Krita mjaft i mirë për të zëvendësuar GIMP si një redaktues fotografish me kohë të plotë? Zbuloni në këtë tutorial!

Kjo është ajo për Udhëzimet e mia më të mira GIMP të vitit 2021! Mos harroni të shikoni të gjitha timen Mësime video për GIMP or Artikuj për ndihmë nga GIMP, ose merrni më shumë përmbajtje duke u bërë një Anëtar Premium DMD.

Pin atë në Pinterest