GIMP mund të jetë një redaktues falas fotografish, por ka aftësi të mahnitshme kur bëhet fjalë për dizajnin grafik. Me formën e tij të panumërt dhe mjetet e zgjedhjes së dorës së lirë, mjetin e shtigjeve, mjetin e tekstit dhe filtrat e pamjes paraprake të drejtpërdrejtë (të njohur si filtra GEGL) që i bëjnë të shpejta dhe të lehta disa teknika të dizajnit grafik, ju mund të krijoni disa vepra vërtet të mrekullueshme duke përdorur këtë program.

Në këtë listë mësimore me video GIMP, unë siguroj 21 udhëzimet e mia të preferuara të dizajnit grafik GIMP që ju tregojnë se sa i fuqishëm është ky program, ose ju ndihmojnë të përmbushni detyrat e zakonshme të dizajnit. Pavarësisht se cili është niveli i aftësive tuaja në GIMP ose çfarë keni mësuar, duhet ta lini këtë faqe me një nivel shumë më të lartë të të kuptuarit të krijimit të dizenjove dixhitale të mahnitshme. Shijoni!

1. 5 efektet kryesore të tekstit në GIMP

Një vend i shkëlqyeshëm për të filluar me dizajnin grafik në GIMP është njohja e mënyrës suaj të efekteve dhe filtrave të ndryshëm që mund të aplikoni në tekstin tuaj. Këto efekte do t'ju ndihmojnë t'i jepni tekstit tuaj më shumë thellësi me rënien e hijeve, gradientët, efektet 3D (duke përdorur filtrin e hijes së gjatë) dhe më shumë! Zbatoni atë që mësoni në këtë tutorial në cilindo nga punimet tuaja të ardhshme të dizajnit që përmbajnë tekst për të ngritur menjëherë estetikën.

2. Si të Bëni një Kolazh Monokrom që POPS në GIMP

Udhëzimi i parë në këtë listë kombinon disa teknika - nga fshirja e një sfondi imazhi te vizatimi i formave dhe vijave, te kombinimi dhe përzierja e imazheve dhe gradientëve - për të krijuar një poster me media të përziera. Ky është një manual i shkëlqyeshëm i dizajnit grafik DHE manipulimit të fotografive!

3. Si të Dizenjoni Miniaturat e YouTube në GIMP

Keni një kanal në YouTube ose keni dashur gjithmonë të filloni një? Mësoni si të krijoni miniatura më të mira për videot tuaja duke përdorur teknikat thjesht të dizajnit grafik në GIMP. Miniaturat më të mira ju sjellin më shumë klikime në videot tuaja ndërsa ju ndihmojnë gjithashtu të zhvilloni një stil të markës. Mësoni si të kombinoni imazhe, të përshkruani temën tuaj, të shtoni tekst dhe forma dhe të shtoni logon tuaj me këtë udhëzues.

4. Skicë interaktive e përshkruar në tekst | Manual për Efektin Tekst të GIMP për Fillestarët

Kjo metodë e thjeshtë përdor tekstin dhe skicat e tekstit për të krijuar një tekst më tërheqës, interaktiv. Duke pasur objektet ose temat kryesore në foton tuaj të maskuar nga teksti juaj, ju ndihmoni në izolimin e pjesëve më të rëndësishme të dizajnit tuaj, ndërsa gjithashtu tërheqni më shumë vëmendje për mesazhin e përgjithshëm të shkruar në tekst. Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të shtuar thellësinë e imazheve tuaja - veçanërisht kur përdoret për promovime ose reklama.

5. Krijoni një Poster Movie me Shumë Karaktere në GIMP

Ky tutorial lindi nga shumë kërkesa për krijimin e një posteri filmi me shumë personazhe. Nëse keni nevojë për një dizajn profesional të posterit për filmin ose serialin tuaj të ardhshëm Netflix, ose dëshironi të krijoni art adhurues për filmin ose serinë tuaj të preferuar, ky është një udhëzues super i lehtë për tu ndjekur për t'ju ndihmuar të bëni art të shkëlqyeshëm. Kombinoni shumë fotografi me mbulesa teksti dhe ngjyrash për të krijuar këtë poster filmi!

7. Dizenjoni me lehtësi një Logo Profesionale në GIMP 2.10

Dizajnoni një logo të thjeshtë por profesionale në GIMP duke përdorur mjetet e formës, mjetin e shtigjeve dhe mjetin e tekstit. Megjithëse GIMP është kryesisht një softuer i bazuar në raster (dmth. Përdoret për redaktimin e fotografive më shumë sesa dizajni grafik), ai është akoma plotësisht i aftë të prodhojë logot e cilësisë profesionale në një kohë të shkurtër.

8. Si të krijoni art Pixel në GIMP

Arti dixhital 8-bit është rikthyer në stil për një kohë tani - dhe për fat të mirë është vërtet e lehtë të krijosh duke përdorur GIMP. Ky udhëzues ju tregon se si të krijoni një karakter arti piksel duke përdorur një skicë të thjeshtë. Unë gjithashtu ju tregoj se si të përdorni mjetin e rrjetës dhe lapsit të GIMP për një vizatim më preciz të artit piksel.

9. GIMP 3D Spider Logo Design

Përdorni dizajnin e sferës së ndërtuar të GIMP për të gjeneruar me lehtësi sfera 3D të cilat më pas mund t'i përdorni për të krijuar logo të pabesueshme 3D! Ky udhëzues ju tregon bazat e gjenerimit të një sfere 3D në GIMP, ndërsa ju tregon gjithashtu se si të shtoni tekst dhe ta mbështillni atë tekst rreth sferës. Unë gjithashtu ju tregoj se si të krijoni hije reale për shkronjat dhe sferën tuaj, dhe si të shtoni një hije pikë për ta bërë përbërjen të duket se noton në kanavacën tuaj.

10. Manuali i GIMP - Krijoni përmbajtje me shumë platforma për mediat sociale në 4 hapa të thjeshtë

Detyrimi për të krijuar pjesë të përmbajtjes për shumë llogari të mediave sociale dhe faqet e faqeve është bërë e zakonshme në botën e biznesit dhe marketingut. Unë diskutoj një metodë në këtë manual për të shkurtuar kohën që ju duhet për të krijuar një pjesë të vetme të përmbajtjes për shumë platforma. Kurseni kohë në marketingun tuaj me GIMP!

11. Photoshop vs GIMP: 5 Karakteristikat e Dizajnit Grafik të Krahasuara

Në këtë video krahasimi Photoshop vs GIMP, unë mbuloj tiparet e zakonshme të dizajnit grafik që gjenden në të dy programet. Kjo video tregon se GIMP vazhdon hapin me këtë Adobe Powerhouse, duke ofruar mjaft mjete të dizajnit grafik për t'ju ndihmuar të kryeni punën.

12. Krijoni Tekste të Gjetheve të Arit dhe Tekstin Realist të Arit në GIMP

Në këtë udhëzim të GIMP unë ju tregoj se si të kombinoni tekstin me teksturat për të krijuar tekst ari realist ose tekst me një strukturë të fletës së artë.

13. Si të krijoni një kopertinë libri në GIMP 2.10

A jeni një autor që kërkoni të vetë-botoni e-librin tuaj të parë? A keni një biznes dhe doni të filloni të lëshoni letra të bardha ose udhëzues falas? Ky udhëzues ju tregon se si të krijoni me lehtësi një kopertinë dixhitale të librave duke përdorur manipulimin e fotografive dhe mjetet e dizajnit grafik që gjenden në GIMP.

14. Dizajnimi me Modelin e PSD-së në GIMP

Zhvilluesit e GIMP kanë shpenzuar shumë kohë gjatë viteve duke përmirësuar aftësinë e GIMP për të hapur dhe modifikuar shabllonet e Dokumentit Photoshop (PSD). Si rezultat, GIMP është bërë mjaft i mirë në mbështetjen e këtyre llojeve të skedarëve, që do të thotë që ju mund të përfitoni nga biblioteka e madhe e skedarëve PSD atje për t'u përdorur në GIMP. Në këtë manual, unë ju tregoj se si të përdorni një PSD për të personalizuar një shabllon me grafikët tuaj.

15. Si të krijoni modele të përsëritura pa ndërprerje në GIMP

GIMP ka disa karakteristika të integruara që e bëjnë jashtëzakonisht të lehtë kthimin e çdo modeli ose imazhi PNG në një model të përsosur. Kjo hap një botë të mundësive të dizajnit, duke ju ndihmuar në krijimin e teksteve dhe dizenjove unike për veprat tuaja. Mësoni si të krijoni lehtësisht modele të përsosura duke përdorur GIMP!

16. 5 Efektet e hijes së lehtë dhe të mrekullueshme të tekstit në GIMP

Bëni që teksti juaj të dallohet me këto 5 stile të hijeve të tekstit të disponueshëm në GIMP! Nga një hije e thjeshtë te stilet më të përparuara, ky tutorial së paku do t'ju japë disa ide se si të krijoni tekstin tuaj në skicat tuaja grafike.

17. Tutorial për krijimin e logos së GIMP | Logo moderne e huall mjalti

Në këtë udhëzues për hartimin e logos GIMP, unë ju tregoj se si të përdorni mjetin e shtigjeve për të krijuar forma të personalizuara për dizajne më të përparuara të logos. Unë gjithashtu ju tregoj se si të shtoni tekst gradient, si dhe të përshkruani formën dhe të hiqni hijet.

18. Si të krijoni tipografi kubike në GIMP

Gati për të çuar hartat tuaja të teksteve në lartësi të reja? Në këtë manual, unë ju tregoj se si të krijoni një dizajn 3D teksti që mbështillet rreth një kubi ose një cepi. Ky udhëzues shoqërohet nga një Shabllon 3D kubike, e cila është në dispozicion për të Anëtarët Premium të DMD, për t'ju kursyer një ton kohë kur vendosni tekstin tuaj në një kub 3D (unë ju tregoj se si ta kryeni këtë proces manualisht në tutorial).

19. Mbështillni tekstin rreth një cilindri në GIMP | Tipografia 3D

Ky udhëzues tjetër ndjek trendin e tipografisë së përparuar 3D, duke ju treguar se si ta mbështjellni me lehtësi tekstin rreth një cilindri 3D. Ky udhëzues përdor të gjitha mjetet e integruara që gjenden në GIMP, duke e bërë të lehtë krijimin e dizenjove 3D të pabesueshme.

20. GIMP 2.10 Tutorial: Hartoni një kartëvizitë për shtyp

Mësoni se si të krijoni kartat tuaja të biznesit për biznesin tuaj të vogël, projektin anësor ose për ndonjë arsye tjetër duke përdorur këtë udhëzim hap pas hapi GIMP. Mësoni si të vendosni tekstin dhe logot, si dhe të shtoni ikona dhe elementë të tjerë të dizajnit. Ju gjithashtu do të mësoni se si t'i bëni kartat tuaja gati për t'i dërguar në printer!

21. Krijoni Tekst 3D më të mirë në GIMP me këtë Metodë Zgjatëse

GIMP ju lejon të krijoni me lehtësi dizajne 3D të tekstit në një perspektivë të vetme, por çka nëse dëshironi që perspektiva juaj të zhvendoset ndërsa teksti lëviz nëpër faqe? Një efekt i tillë duket më realist, veçanërisht kur teksti është i përqendruar në faqe dhe i shton thellësi shtesë dizajnit tuaj. Në këtë manual, unë demonstroj një metodë shumë të thjeshtë për ngritjen e skemave tuaja të tekstit 3D GIMP.

Pin atë në Pinterest