A jeni krejt i ri në redaktorin e fotove GIMP? Dëshironi të mësoni bazat se si ta përdorni, ndërsa merrni disa shembuj në botën reale që tregojnë tiparet e GIMP në veprim? Ju keni ardhur në vendin e duhur! Davies Media Design ka krijuar udhëzime për GIMP që nga viti 2011 dhe nuk është ngadalësuar për vitin 2020. Kemi shumë mësime fillestare-miqësore GIMP për t'ju drejtuar, edhe nëse po filloni nga e para dhe nuk keni asnjë GIMP ose foto përvojën e redaktimit.

GIMP është alternativa më e sofistikuar FALAS për Photoshop - duke ofruar shumë nga të njëjtat veçori plus shumë veçori unike për redaktimin dhe manipulimin e fotografive. Nëse ende nuk keni instaluar GIMP, mund të mësoni se si ta bëni këtë në tim Si të shkarkoni dhe instaloni artikullin GIMP për MAC.

Më poshtë është një listë e 20 mësimeve që kam bashkuar për të ndihmuar fillestarët të njihen dhe të familjarizohen me softuerin. Unë kam përfshirë gjithashtu manipulime me fotografi dhe mësime të dizajnit grafik për të vënë në provë njohuritë tuaja. Shijoni!

1. 10 gjërat Gjithsej fillestarët e GIMP duhet të dinë

Manuali i parë në këtë listë përfshin 10 gjëra të zakonshme që fillestarët duan të dinë, në përvojën time, kur fillojnë së pari duke përdorur GIMP. Ky udhëzues përfshin detyrat themelore si hapja e një imazhi në GIMP ose krijimi i një dokumenti të ri, ndërsa gjithashtu thellohet në paraqitjen GIMP dhe tipare të ndryshme që përdoren zakonisht nga fillestarët në GIMP (si kutia e veglave, paneli i shtresave, etj.). Ky udhëzues është një pikënisje e shkëlqyeshme për fillestarët total!

2. Shtresat GIMP dhe Maskat e Shtresave 2020 | Instruktor i Bazave të GIMP në thellësi

Koncepti i shtresave është ndoshta koncepti më i rëndësishëm që do të mësoni kur bëhet fjalë për të bërë ndonjë gjë në GIMP. Ky udhëzues mbulon shtresat në thellësi, duke ju treguar se si ato mund të përdoren në redaktimin e fotove dhe dizajnin tuaj grafik. Plus, unë jap një vështrim në Layer Masks, të cilat janë një temë më e përparuar në lidhje me shtresat dhe krijimin e manipulimeve me foto në GIMP.

3. Photoshop vs GIMP: Një krahasim i plotë

Shumë përdorues të GIMP vijnë nga Photoshop - zakonisht sepse janë lodhur të paguajnë një çmim pajtimi mujor për të redaktuar imazhet e tyre. Pra, ndihmon të dimë se cilat janë ndryshimet kryesore midis këtyre dy redaktorëve të njohur të fotove. E bëj vetëm atë në këtë manual, duke përfshirë gjithashtu atë që i bën të dy programet unike nga njëri-tjetri.

4. Personalizoni Kutinë e Veglave GIMP | Shtylla e vetme, ngjyrat e ikonave, mjetet e grupuara

Tani që keni një ide mjaft të mirë se çfarë është GIMP dhe si funksionon, është koha të konfiguroni GIMP bazuar në preferencat tuaja personale në mënyrë që të shijoni ndërfaqen e përdoruesit dhe të ndiheni rehat. Unë ju tregoj se si të krijoni kutinë e mjeteve të njohura me një kolonë për mjetet tuaja, si dhe si të rregulloni ngjyrën e temës tuaj dhe madhësinë dhe ngjyrën e ikonave tuaja të mjetit.

5. GIMP vs Photoshop: Redaktimi i Fotos me 5 hapa krahasuar

Në këtë udhëzues krahasoj një proces të thjeshtë të redaktimit të fotografive në Photoshop me të njëjtin proces në GIMP. Përsëri, ky është një udhëzues për ata që kalojnë nga Photoshop. Sidoqoftë, gjithashtu përshkruan një proces të lehtë për t'i bërë fotot tuaja të duken më mirë në GIMP.

6. Si të përdorni mjetin e kurbave në GIMP

Tool Curves është një mjet i shkëlqyeshëm për të shtuar kontrastin në imazhet tuaja, rregullimin e shkëlqimit dhe korrigjimin e ngjyrave për një pamje më profesionale. Në këtë manual, unë zhytem thellësisht në mjetin popullor të Gimp Curves për fotografët.

7. Manual për Shërimin e Mjetit GIMP

Mjeti shërues është një mjet i fuqishëm manipulimi dhe retushimi i fotove që ndërthur karakteristikat e mjetit klon me një algoritëm për rezultate të mahnitshme. Ky mjet mund të përdoret për çdo gjë, nga papërsosmëritë në shërimin e pikave në imazhet tuaja (si heqja e njollave të pluhurit) deri te shërimi i njollave dhe më shumë. Unë tregoj këtë vegël të fuqishme dhe të popullarizuar në veprim dhe flas pse është ndoshta e preferuara ime në GIMP 2.10!

8. 5 këshilla për fotografi më të mprehta në GIMP

Një imazh më i mprehtë ndihmon që fotot tuaja të duken më të qarta dhe profesionale. Unë ju ndihmoj të zgjidhni mjetet e duhura kur redaktoni fotot tuaja për imazhe më të qarta dhe të mprehta që sjellin detajet e duhura.

9. 5 Retushimi i Lëkurës në Hapin Tjetër në GIMP

Dëshironi të hiqni puçrrat nga një temë në një foto pa pasur një pamje krejt të rremë? Unë ju tregoj një proces me 5 hapa për heqjen e puçrrave ose njollave të tjera duke ruajtur akoma një çehre të butë dhe të barabartë të lëkurës. Këto hapa janë mënyra më e mirë për të ruajtur fotot tuaja origjinale që prodhojnë një lëkurë të ndezur.

10. 5 mënyra për të hequr çdo gjë nga një foto në GIMP

Commonshtë e zakonshme të hiqni objekte ose subjekte të tëra nga një foto. Unë tregoj 5 mënyrat e mia të preferuara për të përmbushur këtë detyrë - duke e bërë më të lehtë heqjen e objekteve edhe nëse ata kanë prejardhje komplekse pas tyre.

11. Top 10 Filtrat GIMP

Ka TONA filtra të shkëlqyeshëm të integruar direkt në GIMP. Por si mund të kuptoni se cilat janë më të mirat dhe më të dobishmet për projektet tuaja? Për fat të mirë për ju, unë kam testuar pothuajse çdo filtër në GIMP gjatë viteve. Unë i kam ngushtuar të gjithë këta filtra në ato që mendoj se janë 10 filtrat kryesorë për t'u përdorur në një larmi skenarësh të zakonshëm.

12. Si të Shkarkoni dhe Instaloni Fonts Falas në GIMP (Windows)

Një nga gjërat më të mira në lidhje me GIMP është që ju të mund të importoni shkronjat tuaja të personalizuara ose të palëve të treta për të zbukuruar planet tuaja. Shikoni këtë video për mënyrën e shkarkimit dhe instalimit të shkronjave të personalizuara për GIMP për Windows. Unë gjithashtu kam një version MAC të këtij tutoriali, i cili është i lidhur në përshkrimin e YouTube të kësaj video.

13. Si të instaloni furçat në GIMP

Ashtu si shkronjat e palëve të treta, GIMP është e shkëlqyeshme për të siguruar fleksibilitet kur bëhet fjalë për instalimin e furçave tuaja të preferuara. Plus, GIMP është në përputhje me mijëra furça Photoshop! Unë ju tregoj se ku mund të shkarkoni furçat më të mira falas për GIMP, si dhe mënyrën e instalimit të tyre për t'u përdorur në pikturën tuaj dixhitale dhe redaktimin e fotove.

14. 5 efektet kryesore të tekstit në GIMP

GIMP nuk është vetëm për redaktimin dhe manipulimin e fotove. Mund të përdoret gjithashtu për dizajn grafik dhe është ndërtuar me mjaft efekte të këndshme teksti që dërgohen me program falas pa parazgjedhje. Unë mbuloj 5 efektet e mia të preferuara të tekstit në GIMP në këtë video. Nga shtimi i një hije rënie (ose hije të gjatë), te krijimi i tekstit 3D dhe teksti gradient, dhe më shumë!

15. Hartoni Tabletën tuaj Wacom për GIMP (Butoni / Cilësimet e Shpjeguara dhe të Fiksuara)

GIMP mbështet përdorimin e tabletave të vizatimit të jashtëm për pikturë dixhitale ose thjesht për ta bërë përvojën tuaj të redaktimit të fotografisë më të rehatshme. Sidoqoftë, nuk është aq e thjeshtë sa lidhja e tabletës dhe fillimi i punës (mos u shqetëso - asgjë nuk është prishur. Tabletët thjesht nuk funksionojnë shumë normalisht si standard në GIMP). Ekzistojnë disa cilësime që duhet të ndryshoni për ta bërë që tableti juaj të funksionojë si duhet. Shikoj gjithçka që ju duhet të dini për të hartuar tabletën tuaj Wacom për përvojën më të mirë në GIMP.

16. Udhëzues për GIMP Quick Mask

Keni mësuar rreth Maskave të Shtresave më herët në këtë listë - tani është koha të mësoni rreth maskave të shpejta! Kjo veçori, e cila gjithashtu gjendet në redaktorët e tjerë të fotografive si Photoshop, e bën të shpejtë dhe të lehtë zgjedhjen e një zone të imazhit tuaj për maskim. Nëse jeni duke përdorur një tabletë Wacom, ky mjet mund t'ju kursejë një ton kohë kur bëhet fjalë për zgjedhjen e objekteve ose subjekteve.

17. 3 mënyra për të goditur tekstin në GIMP

Një pyetje e zakonshme që marr kur bëhet fjalë për dizajnin grafik në GIMP është: "si mund ta godas ose përshkruaj tekstin?" Kjo video përfshin tre mënyra të thjeshta për të përmbushur këtë detyrë.

18. Teknika e përputhjes së shpejtë dhe të lehtë të ngjyrave në GIMP

Tentoni për kompozimin e fotove (shtimi i një fotoje në një foto tjetër dhe përzierja e tyre) në GIMP? Kjo video mbulon një teknikë të lehtë të përputhjes së ngjyrave për t'i bërë përbërësit e fotove tuaja të duken më realiste.

19. GIMP vs Inkscape: Një udhëzues për fillestarët

Unë marr shumë pyetje në kanalin tim se cili Softuer Falas dhe me Burim të Hapur është më i miri për projekte të ndryshme: GIMP ose Inkscape? E pastroj ajrin me këtë krahasim të drejtpërdrejtë midis redaktuesit të fotografive të bazuar në vlerësues dhe programit të dizajnit grafik të bazuar në vektor.

20. GIMP Q&A 2020

Ende keni pyetje në lidhje me GIMP? Shikoni këto Q dhe A nga viti 2020 që u përgjigjen pyetjeve të ngritura nga pajtimtarët në kanalin tim.

Kjo është ajo për këtë listë! Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth GIMP, ju rekomandoj të shikoni bibliotekën time të plotë të Udhëzime GIMP. Ju gjithashtu mund të regjistroheni në ndonjë nga tim Kurse dhe klasa premium të GIMP për ta çuar mësimin tuaj GIMP në nivelin tjetër, ose për të hyrë në përmbajtjen ekskluzive si një Anëtar Premium DMD.

Regjistrohuni në Buletinin DMD

Regjistrohuni në Buletinin DMD

Regjistrohuni për të marrë udhëzime të reja, azhurnime të kursit dhe lajmet më të fundit mbi softuerin tuaj të preferuar me burim të hapur!

Ju keni regjistruar me sukses!

Pin atë në Pinterest

Share Kjo