Po kërkoni kombinime të shkëlqyera të ngjyrave për t'u përdorur në projektin tuaj grafik ose logo? Ju jeni me fat! Unë kam bashkuar 10 skema të mrekullueshme të ngjyrave më poshtë - të cilat secila përfshin emrin e ngjyrës dhe kodin HEX për ngjyrën (të cilat mund t'i kopjoni dhe ngjisni në programin tuaj të dizajnit - të tilla si GIMP ose Inkscape).

Secili grup i ngjyrave përmban pesë tufa ngjyrash - me ngjyrat që ndjekin ose një rregull të vetëm me ngjyra ose, në shumicën e rasteve, rregulla të shumëfishta të ngjyrave për të siguruar që ka harmoni ngjyrash (dmth. Një kombinim i ngjyrës Monokromatike, Komplimentare, Ndarëse, Triadike, etj. skemat). Disa prej grupeve të ngjyrave janë të ndritshme dhe pop, ndërsa të tjerët janë më të butë ose delikatë. 

Shikoni variantet e ngjyrave më poshtë, dhe ndjehuni të lirë t'i përdorni ato në ndonjë nga projektet tuaja tregtare ose personale të dizajnit ose vepra arti! Ju gjithashtu mund të shkulni ngjyrat ekzistuese vetë ose të shtoni ngjyra të reja. Këto ndërrime janë perfekte për markë, logot, artin dixhital, dizajnimin në internet ose çfarëdo projekti kërkon një skemë ngjyrash.

1. SHKURTI I LUFTS PURR AZURE

Azure

HEX # 3A86FF

ZERO ABSOLUTE

HEX # 064AB8

E gjelbër e vjollcë

HEX # 56DE02

palaço

HEX # 58E600

SHQYRTI WINTER

HEX # FA2878

Ky grup i ngjyrave bën një deklaratë me një kombinim tërheqës të gjelbërimit të ndritshëm blu dhe gëlqeres, të ankoruar nga bluja më e errët "Absolute Zero" dhe e theksuar nga roza "Winter Sky". Kjo është perfekte për këdo që kërkon të hartojë një logo me flluska ose më të gjallë.

2. BARDH AND E KUQ T IM KUFIZUAR DHE BLUE

RUBIN I KUQ

HEX # 3A86FF

KUJTIMI IMPERIAL

HEX # e63946

Blu prusiane

HEX # 1d3557

nektar

HEX # f1faee

BLUE e CELADON

HEX # 457b9d

Ky spin-off i "Lavdisë së Vjetër", pseudonimi për Flamurin Amerikan, përdor një kombinim elegant të të kuqve, të bardhës dhe blusë për të thirrur patriotizmin duke përdorur një avantazh stilistik. Këto ngjyra do të jenë shumë të shkathëta pasi ato gjithmonë punojnë mirë së bashku - duke ju lejuar të krijoni një logo të cilësisë së mirë, një dizajn grim të bluzave ose një libër më të sofistikuar të markave. Sido që të jetë, nuk mund të dështosh me të kuqen, të bardhën dhe blusën klasike!

 3. MANGO JAZZBERRY TRYPAN

MANGO

HEX # ffbd00

PANTONE ORANGE

HEX # ff5400

KRAYOLA KUQ

HEX # ff0054

JAMZBERRY JAM

HEX # 9e0059

TRIPANI BLU

HEX # 390099

Ky kombinim jashtëzakonisht i ndritshëm dhe shumëngjyrësh është një përzierje e guximshme e nuancave të mira që entuziazmojnë dhe magjepsin shikuesin. Emrat e këtyre ngjyrave përshkruajnë në mënyrë të përsosur veçantinë që ata posedojnë dhe energjinë që evokojnë - nga Mango te Jam Jazzberry te Trypan Blue. Për mua, ky set me ngjyra më kujton verën, një gjendje të mirë shpirtërore ose një mega-koncert para-COVID me një përzierje eklektike të ndjesive elektronike dhe pop.

4. det pluhur perlash

POWERER BLUE

HEX # A9DEDA

DETA E GJELBR DREJT

HEX # 2FB5AC

E verdha e limonit

HEX # FAEE4B

LURNDS P PERMJET

HEX # AE69B3

jargavani

HEX # F4A7FA

Dëshironi që marka juaj të bëjë që klientët tuaj të ndjehen si të relaksuar në një plazh të gjirit në Florida? Pikërisht kështu ndihem kur marr këtë kombinim ngjyrash (përsëri, këtu jam rritur - kështu që shijet e mia janë krejtësisht të njëanshme). "Blu pluhur" dhe "Green Green Green" janë mjaft afër "Green Foam Green" për të evokuar të njëjtën vibe oqeanike, ndërsa janë mjaft të dallueshme për të mos u ndier i tepruar ose klishe. Këto zarzavate relaksuese shoqërohen me një "Yellow Yellow" të bukur për kontrast, dhe rrumbullakosen me një "Purple Purple" qetësues dhe vjollcën "Mauve" më të mrekullueshme për të krijuar një panel swatch dinamik.

5. NEON SPANISHT-FRANC

 

ROSE KUQ

HEX # BA3A5E

FRANCH VIOLET

HEX # 6423CC

INDIGJI ELEKTRIK

HEX # 6A23DB

GREEN NEON

HEX # 09ED15

CARMINE SPANISHT

HEX # D1174C

Kur shikoj këto ngjyra, shoh të njëjtën guxim që mendon kur ata parashikojnë spanjollët ose francezët në kulmin e fuqive të tyre përkatëse botërore. Shtoni në shquar "Neon Green" dhe ju do të merrni një set ngjyrash të fuqishëm dhe emocionues që është sa unik, aq edhe i pasur dhe mbretëror. Përdorni këto ngjyra nëse doni t'i bëni klientët tuaj të ndjehen si mbretër, ose nëse doni ta bëni biznesin tuaj të ndihet mbretëror ndërsa është akoma tërheqës për turmën më të re.

6. IREDI JEDI BLUE

HAN BLU

HEX # 4C74D9

KUJTIMI I LEMONIT

HEX # C99718

KORNIFIKUES BLUE

HEX # 678EF0

ST PATRICKS BLU

HEX # 113182

RYB blu

HEX # 1C55E6

Unë me të vërtetë e dua këtë set monokromatik blu të thyer me "Lemon Curry". Unë mendoj se ky kombinim i ngjyrave ndoshta do të funksionojë më së miri si një gamë kinematografike për redaktimin ose manipulimin e fotografive, ose për ndonjë formë të vlerësimit të ngjyrave në video ose vepra ilustruese. Këto ngjyra mund të përdoren lehtësisht në një motiv libri komik ose në një tabelë historie superhero. Sidoqoftë, këto ngjyra janë mjaft të zhdërvjellëta për t'u përdorur në literaturën e korporatave ose për të krijuar atë kontrast të njohur portokalli-blu në një foto ose video.

7. KALIFORNIA KETU po vij

SKY BLUE

HEX # 88E9FC

DRURI I KUQ

HEX # 965345

Blu e Qiellit VIVID

HEX # 1BD5FA

E ZI PACIFIKE

HEX # 53A7B8

E ITSHT E SHT

HEX # F27157

Nuk janë vetëm emrat e këtyre grupeve që thërrasin shtetin e madh të Kalifornisë, por edhe ngjyrat e qeta, të kufirit të tonit tokësor. Këto ngjyra më bëjnë të dëshiroj të hidhem në një dërrasë të gjatë dhe të drejtohem në plazh për të kapur dallgët e hershme të mëngjesit. Unë rekomandoj të përdorni këtë kombinim të ngjyrave për markat organike të bluzave, vipat në bregun perëndimor ose një veshës lokal të veshjeve hipster. 

8. KAQINI BEAR

DUHET E ZI

HEX # 0D0201

Rufous

HEX # 9E2B19

TRADICIONALE E GJELBRISHT GJYQSOR

HEX # 014722

GREEN SHTETORORE SACRAMENTO

HEX # 05361C

VERMILION

HEX # E02F14

Kombinimi tjetër i ngjyrave në këtë listë përdor tonet e thella të tokës me një theks "vermilion" portokalli. Ndryshe nga grupi i fundit i ngjyrave, i cili ishte më shumë një surfer surfer në bregun perëndimor, këto ngjyra ju bëjnë të dëshironi të ecni tre milje në një zjarr kampi dhe të jeni një me natyrën. Unë rekomandoj këtë skemë ngjyrash për ndërmarrjet e pajisjeve të jashtme, ruajtjet e natyrës ose parqet shtetërore, ose kompanitë që reklamojnë politika dhe strategji miqësore me mjedisin.

9. politikani modern

ROSSO CORSA

HEX # C42202

BLUE VIOLET

HEX # 364EC7

BLUE NEON

HEX # 4967FC

KARTREZA TRADICIONALE

HEX # DEFC44

SHUM MUNSELL

HEX # 9F09BD

Duke përdorur variacione të ngjyrave kryesore të kuqe, blu dhe të verdhë, me një ngjyrë dytësore vjollcë, kjo skemë ngjyrash do t'ju ofrojë mundësi të panumërta për të krijuar dizajne tërheqëse që "hapen". Unë shoh ngjyrat kryesore që përdoren së bashku në një logo tradicionale, me vjollcën që vjen në ndihmë si një ngjyrë e theksuar në letërsi ose materiale të tjera të marketingut. Ky panel swatch duhet të ketë tërheqje universale - si një zinxhir i madh restorantesh ose një fushatë politike.

10. POPSTAR RUSI

VIOLET RUSI

HEX # 480259

PINK BRINK

HEX # F75979

AMARANTH

HEX # E82A50

XIKETIK

HEX # 0F0104

YLL POPI

HEX # C9576E

Ngjyra e fundit e vendosur në këtë listë është sigurisht më unike! Përdor nuancat e trëndafilit që mbarojnë me një vjollcë të errët, të ankoruar nga "Xiketic" gati i zi për të thirrur sensualitetin. Kur e shikoj këtë paletë, ajo më kujton diçka ekzotike - si një markë kuq buzësh ose një kompani pica e donut (e di që tingëllon e çuditshme, por mendoni "Voodoo Donut" ose "Sexy Pizza"). Nëse po kërkoni të dilni kundër konkurrencës tuaj duke përdorur një set ngjyrash që bie në kontrast me konotacionin tradicional të industrisë tuaj, kjo është skema perfekte për ju. 

Kjo është ajo për këtë listë! Unë rekomandoj shënimin e këtij artikulli në mënyrë që të mund ta rishikoni sa herë që keni nevojë për frymëzim për t'u përdorur nga ngjyrat në projektet tuaja të dizajnit grafik. Ju gjithashtu mund të përdorni cilëndo skemë ngjyrash që keni vendosur në ndonjë nga temat e mia Udhëzime GIMP or Udhëzime për Inkscape të mësoni se si të krijoni modelet tuaja unike!

Pin atë në Pinterest