Gjatë viteve, unë kam lëshuar video që mbulojnë të gjitha tiparet e reja të rëndësishme nga versionet e lëshimit të GIMP 2.10 ashtu siç u njoftuan. Në këtë listë, unë kam përpiluar të gjitha ato video për ta bërë më të lehtë për ju djemtë që të rishikoni secilën veçori të re nga GIMP 2.10 deri në GIMP 2.10.20 - dhe gjithçka në mes!

10 tiparet kryesore të reja në GIMP 2.10

Kjo listë e udhëzimeve për video GIMP fillon me videon time në 10 tiparet kryesore të reja që erdhën me versionin e parë të madh të GIMP në 8 vjet - GIMP 2.10. Kur doli ky version, ai rrotulloi botën e redaktimit dhe manipulimit të fotos në kokën e tij. Megjithëse mund të mos ketë "vrarë" Photoshop, ai patjetër tregoi se Open Source nuk është vetëm këtu për të qëndruar, por edhe një konkurrencë e ligjshme e softuerit premium. Nga prezantimi i GEGL si motori kryesor prapa filtrave të GIMP, te përmirësimet e panumërta të performancës, GIMP 2.10 ishte dhe është në këtë ditë me të vërtetë një ndërrues lojërash!

Çfarë ka të re në GIMP 2.10.2

GIMP 2.10.2 ishte azhurnimi i parë në serinë GIMP 2.10 - dhe shtoi disa veçori të shkëlqyera të reja së bashku me rregullimet e defekteve në kod. Ky version panë debutimin e filtrit Recursive Transform, si dhe disa shtesa të tjera të shkëlqyera.

Çfarë ka të re në GIMP 2.10.4

GIMP 2.10.4 na solli tiparin "Drejto" brenda mjetit të masës - e cila ju lejon të ndreqni fotot e shtrembëra duke gjurmuar një vijë horizonti dhe duke klikuar një buton. Ai gjithashtu u përmirësua me mjetin e Transformimit Recursive, ndryshoi filtrin "Unsharp Mask" dhe përmirësoi performancën e GIMP përmes ngarkimit asinkron të shkronjave.

Çfarë ka të re në GIMP 2.10.6

Ky version i ardhshëm i lëshimit, GIMP 2.10.6, i cili doli në heshtje në gusht të vitit 2018, përmbante disa nga filtrat më të njohur të sotëm. Ky version prezantoi filtrat "Planeti i Vogël" dhe "Hija e gjatë", të dy i përmenda në timen 10 filtrat kryesorë të GIMP tutorial. Ai gjithashtu pa përmirësime të përgjithshme për përkthimet dhe elementet e UI (Ndërfaqja e Përdoruesit).

Çfarë ka të re në GIMP 2.10.8

GIMP 2.10.8 ishte kryesisht një azhurnuar që përfshinte përmirësime të përgjithshme të performancës dhe rregullime të defekteve në kod, por gjithashtu pa prezantimin e tiparit të gradientit për krijimin e ndryshimeve të menjëhershme të ngjyrave me mjetin gradient. Përmirësime të tjera të përgjithshme u bënë në tekst dhe mjetet e përzgjedhjes, së bashku me mbështetjen e hapësirave të reja me ngjyra.

Çfarë ka të re në GIMP 2.10.10

GIMP 2.10.10 është një tjetër nga azhurnimet e GIMP që përmbante disa veçori të mira të poshtër, si zgjedhja e shtresës në kanavacë për gjetjen e çdo shtrese me një çelës të thjeshtë të shkurtorit, debutimi i tiparit inteligjent të ngjyrosjes për ngjyrosjen në vija të vizatuara (megjithëse kjo veçori ishte akoma e përafërt në skajet në këtë version të lëshimit), rregulloni dorezat për mjetet e transformimit dhe një hap të madh drejt redaktimit jo-destruktiv (prezantimi i tiparit "bashkuar mostër").

Çfarë ka të re në GIMP 2.10.12

Në këtë udhëzim të GIMP, unë ju tregoj të gjitha tiparet e reja të rëndësishme të gjetura në versionin e fundit GIMP 2.10.12. Nga tipari i ri i Kompensimit, te përmirësimet e bëra në mjetin Curves, te lëvizja e dy udhëzuesve kryqëzues njëkohësisht, ka një mori karakteristikash të reja të shkëlqyera që vijnë me këtë version!

Çfarë ka të re në GIMP 2.10.14

GIMP 2.10.14 është padyshim në Top 3 të mia për versionet më të mira të GIMP të të gjitha kohërave. Me lëshimin e tij erdhi filtri im personal i preferuar - Filtri i Gazetës - si dhe një nga veçoritë më të rëndësishme të prezantuar në GIMP - filtri "Show All" për shikimin e pikseleve jashtë kufirit të kanavacës. Përveç këtyre dy përmirësimeve të mëdha, ajo gjithashtu përmirësoi filtrat duke i lejuar ata të shtrihen përtej kufirit të shtresës aktive (duke mbajtur kështu që efektet e filtrit të mos priten). Gjithashtu u bënë disa përmirësime në mjetet e njohura dhe performancën e përgjithshme të GIMP.

Çfarë ka të re në GIMP 2.10.18

GIMP 2.10.18, i cili në kohën e këtij artikulli ende nuk është lëshuar për MAC, ishte një azhurnim i madh për UI të GIMP (Ndërfaqja e Përdoruesit) pasi implementoi mjetet e grupuara në kutinë e mjeteve GIMP për herë të parë. Kjo ishte një tipar kryesor që përdoruesit e GIMP po kërkonin për mjaft kohë që ndihmoi në pastrimin e pamjes së përgjithshme të GIMP. Rrëshqitësit e mjeteve u azhurnuan gjithashtu për t'i bërë ato më të hijshëm. Plus, mjeti i transformimit 3D u prezantua në këtë version!

Çfarë ka të re në GIMP 2.10.20

Në këtë manual, unë përshkruaj të gjitha tiparet e reja të gjetura në GIMP 2.10.20 - versioni më i fundit i GIMP! Unë tregoj kontrollet e reja të filtrit Vignette, mjet jo shkatërrues të prerjes, të tre filtrat e rinj të turbullirave (Variabli Blur, Lens Blur dhe Focus Blur), Opsionet e reja të Përzierjes brenda filtrave GEGL, Filter i ri Bloom, plus BABL dhe GEGL të tjera të ndryshme azhurnimet dhe lajmet GIMP 3!

Çfarë ka të re në GIMP 2.10.22

Më 7 tetor 2020, ekipi i GIMP lëshoi ​​atë që e quajti "Publikimi i Formateve të Skedarëve". GIMP 2.10.22 u përqendrua në përmirësimin e mbështetjes së tij për formate të ndryshme skedarësh, si dhe azhurnimin e kodit të tij kryesor për t'i bërë azhurnimet në të ardhmen më të ndërprera. Ekipi GIMP gjithashtu prezantoi disa veçori të reja, si opsionin "Sample Merged" për mjetet GEGL që përdorin mjetin e zgjedhjes së ngjyrave. Unë mbuloj të gjitha tiparet e reja të rëndësishme të gjetura në këtë version të fundit të lëshuar përmes një transmetimi të drejtpërdrejtë, të cilat mund t'i rilishni përmes videos më sipër.

Kjo është për këtë listë të të gjitha veçorive të reja që gjenden në çdo version të ri të lëshimit nga GIMP 2.10.2 në GIPM 2.10.20. Mund të shikoni ndonjë nga të tjerët Mësime video për GIMP, Artikuj për ndihmë nga GIMP, ose merrni më shumë me një Anëtarësimi Premium në Davies Media Design.

Regjistrohuni në Buletinin DMD

Regjistrohuni në Buletinin DMD

Regjistrohuni për të marrë udhëzime të reja, azhurnime të kursit dhe lajmet më të fundit mbi softuerin tuaj të preferuar me burim të hapur!

Ju keni regjistruar me sukses!

Pin atë në Pinterest

Share Kjo